ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κάλυψε μεμιάς το εφετινό μπάτζετ του

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το deal +7 εκατ. ευρώ με τη NOVA προσφέρει τη δυνατότητα στους πράσινους να εξασφαλίσουν σχεδόν όλο τον προϋπολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος για τη νέα σεζόν, να κυνηγήσουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια σημαντική κερδοφορία στο φινάλε της χρονιάς και να απομειώσουν ακόμη περισσότερο το χρέος της ΠΑΕ.

Είχε πολλαπλά οφέλη για όλο τον οργανισμό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού η συμφωνία με τη NOVA, για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του τριφυλλιού για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020/21 στο κανάλι της Κάντζας.

Πρώτα απ’ όλα, ήταν σημαντική για το... πορτοφόλι και τον προϋπολογισμό της πράσινης ΠΑΕ. Την περσινή σεζόν (2019/20) ο Παναθηναϊκός, καρπώθηκε περίπου 5,2 εκατ. ευρώ από το συνδρομητικό κανάλι. Ποσό που του επέτρεψε να προχωρήσει με ηρεμία τον οικονομικό εξορθολογισμό του, μαζί με τα χρήματα που έμπαιναν σε σταθερή βάση στα ταμεία της ΠΑΕ κατά τις συνεχόμενες αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τα τηλεοπτικά, είναι το Νο1 σταθερό έσοδο για κάθε ελληνική ΠΑΕ και στην προκειμένη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός και η ιδιοκτησία του, έχοντας επιλέξει αρχικά το δικό τους τηλεοπτικό δρόμο, μέσω του Παναθηναϊκός TV, ήταν ξεκάθαρο ότι... τζόγαραν. Με την ελπίδα, πως μέσω των χορηγικών συμφωνιών που είχε εξασφαλίσει ο Γιάννης Αλαφούζος, θα μπορούσε να βγει το αντίστοιχο ποσό στο τέλος της εφετινής περιόδου και μέσα από το πράσινο κανάλι.

Οι συνθήκες εντούτοις, έδειξαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Αφενός διότι το εγχείρημα απαιτεί (και) συσπείρωση του κόσμου (κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό) κι αφετέρου διότι η έως τώρα εικόνα του τριφυλλιού στα φιλικά δεν ήταν διόλου ικανοποιητική και δεν τράβηξε τους φιλάθλους σε συνδρομές στο «Παναθηναϊκός TV».

Κοντολογίς, οι αριθμοί απλά δεν έβγαιναν και στην τελευταία στροφή της διαπραγμάτευσης ( την οποία, όπως ανέφερε το Sport24.gr, άνοιξε ξανά πρώτος ο Αλαφούζος), το τριφύλλι επέλεξε τη δρόμο της σταθερότητας και ενός πολύ σημαντικού εσόδου, που προσφέρει αν μη τι άλλο ασφάλεια για όλη την εφετινή χρονιά.

Δίχως υπερβολή το deal με τη NOVA, που υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζει και καλύπτει, αν όχι όλο, σίγουρα το 90% του μπάτζετ που θα έχει το εφετινό τμήμα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού μαζί με την εφορία.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα συμβόλαια, άλλωστε, προσέφερε τη δυνατότητα στους πράσινους να αυξήσουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του εφετινού ρόστερ, το οποίο μετά την έλευση των Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Βέλεθ, αλλά και τις αναπροσαρμογές στα συμβόλαια των Μακέντα, Πούγγουρα, Χατζηθεοδωρίδη, αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ. Κι ενώ έπεται ακόμη η έλευση του Αντονίτο (εντός της Τετάρτης 23/9) και πιθανότατα ακόμη ενός παίκτη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Κοινώς, με το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος "πληρωμένο" από το νέο συμβόλαιο της NOVA, είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από χρόνια, που ο Παναθηναϊκός περιμένει σημαντική κερδοφορία στη χρήση της περιόδου 2020/21. Γεγονός που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη σταθερή απομείωση του χρέους, ακόμη και σε επταψήφιο νούμερο (αυτή τη στιγμή είναι περίπου τα 13 με 14 εκατ. ευρώ), ολοκληρώνοντας έναν απίστευτα δύσκολο τριετή κύκλο οικονομικής εξυγίανσης της πράσινης ΠΑΕ, που της κόστισε πάρα, μα πάρα πολύ αγωνιστικά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ