ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καλύτερος από πέρυσι!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Panathinaikos, panigiriko (eurokinissi) EUROKINISSI

Μπορεί ο Παναθηναϊκός με τους 22 βαθμούς, που έχει μαζέψει στο φετινό πρωτάθλημα να μην είναι ικανοποιημένος, αλλά η σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια δείχνει, ότι η ομάδα είναι στο +5 σε σχέση με το περασμένο πρωτάθλημα.

Και όμως οι αριθμοί αλλά δείχνουν από αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς, απ' ότι είχε μαζέψει στα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια. Επειδή ο Βόλος στο περασμένο πρωτάθλημα δεν συμμετείχε, η σύγκριση γίνεται με τις άλλες 15 ομάδες, που έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

Αν δει κάποιος τα αποτελέσματα, θα αντιληφθεί την διαφορά. Στο περασμένο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός στα ίδια 15 παιχνίδια με φέτος είχε συγκεντρώσει πέντε βαθμούς λιγότερους . Πέρυσι είχε 16 φέτος έχει 21. Ας δούμε τα αποτελέσματα:

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΟ:1-1 (φέτος), 1-0 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΟΦΗ: 1-3 (φέτος), 1-3 (πέρυσι)

ΑΡΗΣ-ΠΑΟ: 4-0 (φέτος), 1-1 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1-1 (φέτος), 0-3 (διακοπή πέρυσι)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ: 0-1 (φέτος), 2-0 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ: 0-1 (φέτος), 2-2 (πέρυσι)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟ: 0-1 (φέτος), 2-0 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΑΕΛ: 1-2 (φέτος), 1-1 (πέρυσι)

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ: 2-2 (φέτος), 2-0 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΑΕΚ: 3-2 (φέτος), 0-0 (πέρυσι)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ: 0-0 (φέτος), 0-1 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ: 1-0 (φέτος), 1-0 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΛΑΜΙΑ: 2-0 (φέτος), 3-1 (πέρυσι)

ΟΦΗ-ΠΑΟ: 1-1 (φέτος), 3-1 (πέρυσι)

ΠΑΟ-ΑΡΗΣ: 0-0 (φέτος), 2-0 (πέρυσι)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

Η διαφορά δεν φαίνεται μόνο στους βαθμούς, αλλά και στην άμυνα και την επίθεση. Στην άμυνα φέτος ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί τέσσερα γκολ λιγότερα από πέρυσι, ενώ στην επίθεση έχει σκοράρει δύο φορές περισσότερο. Βέβαια σε αυτό υπολογίζουμε πέρυσι και το ματς του Ολυμπιακού που διακόπηκε, αλλά εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 1-0. Ο φετινός συντελεστής της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια είναι 15-17 και ο συντελεστής στα ίδια παιχνίδια στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν 13-21. Οσον αφορά στην άμυνά του φέτος ο Παναθηναϊκός τα επτά γκολ τα έχει δεχθεί από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και από τον Αρη στην Θεσσαλονίκη, ενώ στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια έχει δεχθεί 10 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΗΤΤΕΣ

Και στα αποτελέσματα φέτος ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος. Φέτος έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ στο περασμένο πρωτάθλημα είχε 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες! Η ομάδα έχει μία περισσότερη νίκη από πέρυσι, αλλά και τρεις ήττες λιγότερες και δύο ισοπαλίες περισσότερες. Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει μία ήττα μακριά από το ΟΑΚΑ, αυτή από τον Αρη, ενώ πέρυσι είχε πέντε ήττες εκτός έδρας!.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

Αν κάνουμε σύγκριση στα αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας θα δούμε μία μεγάλη διαφορά και αυτό είναι οξύμωρο. Η ομάδα παρουσιάζει μία μεγάλη βελτίωση εκτός έδρας. Πέρυσι είχε πάρει μόλις 4 βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια , ενώ φέτος έχει πάρει 10! Εξι βαθμούς περισσότερους. Η λογική λέει, ότι αυτό από την στιγμή, που συμβαίνει θα ανέβαζε και άλλο την ομάδα στην βαθμολογία. Και όμως δεν γίνεται, διότι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έχει πάρει φέτος 11 βαθμούς, ενώ πέρυσι είχε μαζέψει 12 βαθμούς, έναν παραπάνω δηλαδή.

ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΚΑ ΣΚΟΡΕΡ, ΦΕΤΟΣ ΠΕΝΤΕ!

Ένα άλλο στοιχείο, που δείχνει το επιθετικό πρόβλημα, που έχει φέτος η ομάδα, παρά το γεγονός, ότι έχει σκοράρει δύο γκολ περισσότερα από πέρυσι είναι , ότι τα φετινά 15 γκολ της ομάδας τα έχουν βάλει πέντε παίκτες. Οι Μακέντα (5), Χατζηγιοβάνης (4), Ζαχίντ (3), Περέα (2). Κολοβέτσιος (1). Τα περσινά 13 γκολ στα αντίστοιχα παιχνίδια τα είχαν πετύχει δέκα παίκτες! Οι Μπουζούκης (3), Μακέντα (2), Χατζηγιοβάνης, Αλτμαν, Κάτσε, Δώνης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Εμανουηλίδης. Δηλαδή πέρυσι υπήρχε μεγαλύτερος πλουραλισμός στους σκόρερς, κάτι που είναι φανερό, ότι λείπει φέτος από την ομάδα. Και ο Μακέντα στα αντίστοιχα παιχνίδια φέτος έχει σκοράρει πέντε γκολ και πέρυσι δύο!

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Σημαντική πρόοδο έχει σημειώσει ο φετινός Παναθηναϊκός στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπου είναι αήττητος. Πέρυσι είχε διακοπεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός έχανε με 1-0, αλλά δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός, όσο ήταν φέτος όταν ήρθε 1-1 και θα μπορούσε να κερδίσει βάση ευκαιριών. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 εύκολα, ενώ φέτος ήρθε 2-2 και μάλιστα έχασε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πέρυσι με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλός ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, άλλα έμεινε στο 0-0, ενώ φέτος κέρδισε με ανατροπή 3-2 στην πιο σημαντική νίκη της ομάδας. Στο περασμένο πρωτάθλημα σε αυτά τα τρία ντέρμπι η ομάδα πήρε μόλις ένα βαθμό, ενώ φέτος έχει συγκεντρώσει πέντε βαθμούς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ