ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ιωαννίδης... 2024, για τρεις λόγους

Παναθηναϊκός: Ιωαννίδης... 2024, για τρεις λόγους

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει δικό του μέσα στις επόμενες ημέρες τον 20χρονο επιθετικό του Λεβαδειακού και το Sport24.gr παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο. Η περσινή κίνηση και το "κάπαρο", το φλερτ με τους άλλους "μεγάλους" και την Ιταλία και οι άξονες της μεταγραφής του.

Και ξαφνικά, εκεί που φαινόταν πως ο Παναθηναϊκός είχε (σχεδόν) κλείσει τις κινήσεις στο ρόστερ του, για την ενίσχυση των γραμμών του από τη μέση και μπροστά, το «τριφύλλι» βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής (και) του επιθετικού, Φώτη Ιωαννίδη, από τον Λεβαδειακό.

Μία μεταγραφή που την... πάλεψαν οι πράσινοι και πριν από ένα χρόνο (επί ημερών Νταμπίζα) και θα πραγματοποιηθεί εντέλει με καθυστέρηση 12 μηνών κι ενώ στο ενδιάμεσο, είχαν γίνει προσεγγίσεις προς τους Βοιωτούς τόσο από το εξωτερικό, όσο κι από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Ολυμπιακό.

Το «deal» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ομάδα της Λιβαδειάς έχει «κλειδώσει» και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επισφραγιστεί και με υπογραφές, με τον 20χρονο (ύψους 1,86 μ.) φορ, να υπογράφει συμβόλαιο έως το 2024 με το τριφύλλι. Η δε συμφωνία, θα είναι αρκετά σύνθετη, καθώς εκτός από ένα ποσό -που θα καταβληθεί σε δύο ή τρεις δόσεις- ο Λεβαδειακός θα διατηρήσει ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης για τον Ιωαννίδη, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν κι ανταλλάγματα με κάποιους δανεικούς παίκτες.

Η δε μεταγραφή του νεαρού φορ στον Παναθηναϊκό, έγινε για τρεις λόγους, τους οποίους είχε συζητήσει ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Τσάβι Ρόκα. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής είχε ενημερωθεί σχετικά εδώ και καιρό και το τελευταίο διάστημα, αφού μελέτησε πολύ αναλυτικά τα πεπραγμένα του Ιωαννίδη στον Λεβαδειακό, έδωσε το "πράσινο φως", βλέποντας πως ο "μικρός" έχει εξαιρετικές προοπτικές.

1. ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Στον Παναθηναϊκό, ήθελαν εκτός από την ενίσχυση με πιο "ψημένους" ηλικιακά παίκτες να κάνουν κι ορισμένες «επενδύσεις» σε νεαρούς παίκτες και δη σε Έλληνες διεθνείς με τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες.

Αυτό βεβαίως, έχει πάντα πολύ υψηλότερο κόστος, ωστόσο, με την κατάλληλη προσέγγιση, ορισμένες φορές μπορεί να προκύψουν και συμφωνίες με όρους που είναι σε θέση να σηκώσει ο πράσινος προϋπολογισμός. Μία τέτοια επένδυση είναι κι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος θεωρείται από τους περισσότερους ειδικούς, ότι πιο "δυνατό" υπάρχει στη χώρα μας σ’ αυτές τις ηλικίες, στη θέση του καθαρού φορ περιοχής. Και το πιστοποίησε και την εφετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε... άδοξα (λόγω κορονοϊού) στη Super League 2, όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 20 ματς με την ομάδα της Βοιωτίας (19 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο), έχοντας απολογισμό 5 γκολ.

2. ΠΕΡΣΙΝΟΣ "ΣΤΟΧΟΣ"

Ο Αλαφούζος είχε κρατήσει στην άκρη του μυαλού του το όνομα του Ιωαννίδη από το περασμένο καλοκαίρι και τις συζητήσεις που είχε κάνει με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος του είχε μιλήσει με μεγάλη «θέρμη» για τον 20χρονο επιθετικό, τα περιθώρια βελτίωσης που έχει και την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που θα μπορέσει να στηριχθεί μελλοντικά πάνω του το «τριφύλλι».

Ο Νταμπίζας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσπάθησε πολύ τον Αύγουστο του 2019 να αποκτήσει τον Ιωαννίδη με απευθείας μεταγραφή, όμως η διοίκηση της βοιωτικής ομάδας, θεωρούσε πως δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα για να τον παραχωρήσει, επιθυμώντας να τον κρατήσει για ακόμη ένα χρόνο για να βοηθήσει τον Λεβαδειακό να διεκδικήσει την επιστροφή του στη Super League.

Μετά την αρνητική απάντηση του Λεβαδειακού, ο Νταμπίζας ζήτησε από τη διοίκηση, να κινηθεί για να «καπαρώσει» με κάποιον τρόπο τον 20χρονο επιθετικό για το επόμενο καλοκαίρι. Επ’ αυτού υπήρξε απευθείας επαφή του Αλαφούζου με τον Κομπότη, ενώ για να... προωθηθεί η όλη διαδικασία, δόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου ως δανεικός στην ομάδα της Λιβαδειάς και ο Κριστιάν Κονάν.

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» είχαν ζητήσει με τον τρόπο τους να έχουν τον πρώτο λόγο (έναντι όλων των υπολοίπων μνηστήρων) για τον γιο του παλιού άσου του Ολυμπιακού, Βασίλη Ιωαννίδη, όπως είχε αποκαλύψει ο Sport24 Radio και το Sport24.gr από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019.

3. ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η επικείμενη μεταγραφή του Ιωαννίδη, είναι εκτός των άλλων και μία κίνηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον εγχώριο ανταγωνισμό, που επίσης... ζαχάρωνε τον 20χρονο επιθετικό τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί σοβαρά μαζί του τον Μάρτιο του 2019, όμως εκείνη την περίοδο η ιδιοκτησία του Λεβαδειακού εκτιμούσε πως θα έβρισκε πολύ περισσότερα λεφτά εάν περίμενε λίγο τις προτάσεις από το εξωτερικό. Έχοντας μάλιστα απορρίψει ήδη τον Ιανουάριο του 2019 πρόταση δανεισμού με οψιόν αγοράς από τη Τζένοα, ύψους περίπου 700.000€ (υπήρξε βολιδοσκόπηση κι από τις ΣΠΑΛ, Σπέτσια)

Προ 6 μηνών κινήθηκε αντίστοιχα "ζεστά" και ο ΠΑΟΚ, όμως ο Λεβαδειακός αρνήθηκε να τον παραχωρήσει, ενώ αρνητική απάντηση δόθηκε και προς την ΑΕΚ και τον Ίλια Ίβιτς που έκανε διακριτικά και τη δική του κίνηση προς Λιβαδειά. Πιθανότατα, διότι η διοίκηση των Βοιωτών είχε ήδη δώσει τον πρώτο λόγο στον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ