ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Happy end με Μπουζούκη και συμβόλαιο χωρίς ρήτρα

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Γιάννης Μπουζούκης ήθελαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και για αυτό μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις βρέθηκε η "χρυσή τομή". Οι κλιμακωτές αποδοχές, το μπόνους και η ρήτρα που δεν υπάρχει στο συμβόλαιο του 21χρονου μέσου.

Happy end είχε τελικά η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιάννη Μπουζούκη για τον Παναθηναϊκό με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές να κρατούν τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν βρεθεί η "χρυσή τομή" και ο 21χρονος μέσος πει το ναι στην πρόταση ανανέωσης του τριφυλλιού μέχρι το 2022.

Ο καθοριστικός παράγοντας ώστε οι δυο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ήταν η κοινή επιθυμία και των δυο. Τόσο ο Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει στο ρόστερ του το Γιάννη Μπουζούκη ενώ και ο μέσος από την Πρέβεζα ήθελε να παραμείνει στο τριφύλλι για να δουλέψει και να εξελιχθεί και άλλο και αυτό το είχε διαμηνύσει στους εκπροσώπους του από την πρώτη στιγμή. Μέχρι να γίνει βέβαια αυτό οι διαπραγματεύσεις πέρασαν από χίλια κύματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές Ιουνίου ο Νίκος Νταμπίζας κατέθεσε πρόταση ανανέωσης στον διεθνή με την ελπίδων ποδοσφαιριστή ύψους 90.000 ευρώ, όσα και τα χρήματα που έφτασε φέτος να πάρει ο Γιάννης Μπουζούκης μαζί με τα μπόνους συμμετοχών που προβλέπονταν στο συμβόλαιο του. Ένα ποσό φιξ όμως και με μπόνους μόνο στόχων και όχι συμμετοχών και το οποίο ήταν κλιμακωτό για τα επόμενα δυο χρόνια συνεργασίας.

Η απάντηση των εκπροσώπων του Γιάννη Μπουζούκη ήταν πως ήθελαν ένα συμβόλαιο της τάξεως των 150.000 ευρώ με τη διαφορά σε πρώτη φάση να είναι αρκετά σημαντική με βάση τα νυν οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο τριφύλλι.

Εν συνεχεία παρά την πρόθεση και των δυο πλευρών να συνεχίσουν μαζί δεν υπήρξαν ουσιαστικά αρκετά ραντεβού και επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές αφού δεν υπήρξε αντιπρόταση από πλευράς πράσινων. Την ίδια ώρα όμως ο Γιώργος Δώνης στο διάστημα που ακολούθησε προσπάθησε με κουβέντα που είχε με το Γιάννη Μπουζούκη να τον πείσει πως η παραμονή του στο τριφύλλι ήταν το καλύτερο για τον ίδιο.

Τις τελευταίες μέρες, με την έναρξη της προετοιμασίας, ήταν δεδομένο πως οι δυο πλευρές θα είχαν μια ακόμη επαφή ενώ ο Γιάννης Μπουζούκης μιλώντας στους συμπαίκτες έλεγε πως ήταν κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του.

ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το καθοριστικό ραντεβού έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Εκεί υπήρξε αμοιβαία υποχώρηση και των δυο πλευρών. Ο Νίκος Νταμπίζας ανέβασε το φιξ ποσό που έδινε στον Γιάννη Μπουζούκη κοντά στις 120.000 ευρώ, οι εκπρόσωποι του διεθνούς ποδοσφαιριστής υποχώρησαν και αυτοί στις αρχικές τους απαιτήσεις και τελικά και με ένα μπόνους (εύκολο να το πιάσει ο Μπουζούκης) που θα ανεβάσει τις φιξ απολαβές του είπαν το τελικό ναι.

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΡΗΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

Μάλιστα στο συμβόλαιο του 21χρονου ποδοσφαιριστή το οποίο είναι κλιμακωτό μέχρι το 2022 και ανεβαίνει σταδιακά κάθε χρόνο και ανάλογα με τις συμμετοχές του δεν μπήκε κάποια συγκεκριμένη ρήτρα μεταγραφής. Κάτι το οποίο σημαίνει πως αν υπάρξει πρόταση αγοράς του από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ικανοποιηθεί ο Παναθηναϊκός πριν πει ναι για την παραχώρηση του.

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουζούκης στην προπόνηση του Σαββάτου φαινόταν χαρούμενος και απελευθερωμένος από την έκβαση που είχε η υπόθεση του και είναι έτοιμος να πάρει τη νέα σεζόν το ρόλο του ηγέτη στο τριφύλλι. Αυτό το ρόλο άλλωστε ήθελαν τόσο ο Νίκος Νταμπίζας όσο και ο Γιώργος Δώνης να δώσουν στο νεαρό ποδοσφαιριστή τη νέα χρονιά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ