ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ώρα του Αϊτόρ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό σε φιλικό το απόγευμα της Κυριακής (20/09, 18.30) και ο Ντάνι Πογιάτος περιμένει να δει την κατάσταση του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό νωρίς-νωρίς το περασμένο καλοκαίρι (24 Ιουνίου) και με πολύ υψηλές προσδοκίες, απόρροια των δύο τελευταίων εξαιρετικών σεζόν που έκανε στα γήπεδα της Ολλανδίας με τη φανέλα της Τβέντε, όπου έσπασε τα... κοντέρ σε γκολ κι ασίστ.

Πληρώθηκε βεβαίως αδρά (με συμβόλαιο άνω των 400.000€), για να μπορέσει να... προσπεράσει ο Παναθηναϊκός τον ανταγωνισμό άλλων επτά ομάδων που τον ήθελαν, δεδομένου ότι το "πακέτο" του (ηλικία, προσόντα, αριθμοί, «ελεύθερος») ήταν σούπερ «ελκυστικό».

Χρειάστηκε, εντούτοις, να δουλέψει πολύ μόνος του για εβδομάδες, προκειμένου να «επανέλθει» πλήρως από τον τραυματισμό που κουβαλούσε (από την Ολλανδία) στο πέλμα και πάνω που είχε αρχίσει να βρίσκει έναν πρώτο ρυθμό στην προετοιμασία -με παρουσία στα δύο πρώτα φιλικά με Μαρκό (90’) και ΟΦΗ (45’)- ξαναμπήκε στα «πιτς» με πρόβλημα στη μέση (λουμπάγκο).

Πλέον ο Καταλανός εξτρέμ είναι καλά... Στην Τρίπολη ήταν στην αποστολή, αλλά δεν έπαιξε και στο σημερινό (Κυριακή 20/9, 18:30, «Παναθηναϊκός TV») φιλικό με το Λεβαδειακό στο «Ελ Πάσο», θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα τραβήξουν πάνω τους το ενδιαφέρον. Τον περιμένει με... ανυπομονησία κι ο Ντάνι Πογιάτος, που του έδωσε θέση βασικού στις ασκήσεις τακτικής της προπόνησης του Σαββάτου (19/9), χρησιμοποιώντας τον στο δεξί «φτερό» της επίθεσης στο 4-3-3. Διότι είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει το κάτι... διαφορετικό δημιουργικά κι εκτελεστικά στο παιχνίδι των «πράσινων» κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να του χρόνο και ρυθμό, στην τελευταία (αλλά ξανά λειψή) αγωνιστική πρόβα, πριν το ματς «φωτιά» με την ΑΕΛ στο "Αλκαζάρ" τη μεθεπόμενη Δευτέρα (28/9).

Με αντίστοιχο ενδιαφέρον αναμένει ο Πογιάτος και την επιστροφή του Σένκεφελντ έπειτα από ένα δεκαήμερο απουσίας, στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας, πλάι στον Βέλεθ. Ο Ολλανδός ξεπέρασε το πρόβλημα στο γλουτό, «μπήκε» σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς και θα είναι βασικός, στη θέση του «λαβωμένου» -στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού- Πούγγουρα.

Έτερη αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα, η επικείμενη χρησιμοποίηση του Ζαγαρίτη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από τη στιγμή που ο Χουάνκαρ ένιωσε μικροενοχλήσεις στον προσαγωγό κι έμεινε «off» μέχρι τη Δευτέρα (21/9), ο 19χρονος μπακ αναμένεται να πάρει θέση στην αριστερή πλευρά αντί του Μαυρομμάτη. Σε μία σαφώς πιο ορθολογική επιλογή, που ο Πογιάτος επέλεξε να τη δει στο γήπεδο στο ματς με τον Αστέρα μόλις στο... 87ο λεπτό.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα ξεκινήσει ο Σάντσες, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Κουρμπέλης ως αμυντικός μέσος («6άρι») έχοντας μπροστά του τους Αγιούμπ και Σερπέζη. Κι από εκεί και πέρα στο β’ ημίχρονο θα μοιραστούν το χρόνο και οι Μπουζούκης, Αλεξανδρόπουλος.

Στην επίθεση ο Μακέντα θα είναι η αιχμή του δόρατος, με τον Καρλίτος να ξεκινάει αριστερά, όχι πάνω στον «ασβέστη», αλλά πιο εσωτερικά ως «inside forward».

Την 20μελή αποστολή του σημερινού φιλικού με τον Λεβαδειακό αποτελούν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Καραγιάννης, Μαυρομμάτης, Σερπέζης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Τζαβίδας, Μακέντα, Καρλίτος, Αγιούμπ, Αϊτόρ και Σαβιέρ.

Εκτός έχουν μείνει οι Αχιλλέας Πούγγουρας (προλαβαίνει οριακά το ματς με την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ»), Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης (μπαίνει αύριο σε φουλ ένταση), Χουάνκαρ και Λούκας Βιγιαφάνιες

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ