ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η στροφή 180 μοιρών του Αλαφούζου

Παναθηναϊκός: Η στροφή 180 μοιρών του Αλαφούζου
EUROKINISSI

ΤοSport24.grεξηγεί πώς έφτασε ο Γιάννης Αλαφούζος στο σημείο να μην... απαιτεί την πώληση του Τάσου Χατζηγιοβάνη, όταν πριν λίγους μήνες έβγαζε στο σφυρί κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού.

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Παναθηναϊκός δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι" σε ότι αφορά το ρόστερ του. Μέχρι πρότινος, όποιος παίκτης ήθελε να φύγει, ασκούσε πίεση και εν τέλει, αποχωρούσε με τους όρους του.

Τα παραδείγματα είναι πολλά... Από τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νίκλας Χουλτ, μέχρι τον Αντρές Τσάβες και τον Ροντρίγκο Μολέντο, ο καθένας επέβαλλε τις θέσεις του και η διοίκηση αδυνατούσε να υπερασπιστεί το συμφέρον του Τριφυλλιού.

Η πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα στην ΠΑΕ τον Μάιο του 2018 άλλαξε άρδην την κατάσταση. Ο Νταμπίζας επανέφερε την ποδοσφαιρική λογική στη διαχείριση των παικτών και έθεσε ως προτεραιότητα το όφελος του Παναθηναϊκού. Πλέον, ένας ποδοσφαιριστής για να κάνει μεταγραφή, πρέπει να φέρει μία πρόταση στο αντίτιμο που θα ορίσει η διοίκηση. Αλλιώς, δεν πωλείται ακόμα και αν θεωρητικά προκύπτει ζημιά για την ομάδα, αφού θα τον έχει στο δυναμικό της, θα τον πληρώνει και θα τον έχει εκτός πλάνων.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζει ο Νταμπίζας στην περίπτωση του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει θέσει ως τιμή πώλησης το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και μέχρι τώρα, δεν συμβιβάζεται με λιγότερα. Για αυτό ο Νταμπίζας απέρριψε τις τρεις προτάσεις για τον Χατζηγιοβάνη που απείχαν από τα “θέλω” του και έχει διαμηνύσει ότι ο παίκτης θα αποχωρήσει μόνο αν ικανοποιηθεί το club.

ΑΛΛΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ

Τη μεγαλύτερη εντύπωση προξενεί η στροφή 180 μοιρών στη λογική του Γιάννη Αλαφούζου. Όλοι απορούν πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αποδέχεται τη στρατηγική του Νταμπίζα που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων, όταν τα προηγούμενα χρόνια πίεζε τους εκάστοτε διοικούντες για να πουλήσουν όσο-όσο... Η απορία θεωρείται εύλογη, αλλά έχει την εξήγηση της.

Ο Αλαφούζος θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός του έχει στοιχίσει τόσο ακριβά επειδή εμπιστεύτηκε τους λάθος συνεργάτες τα προηγούμενα χρόνια. Αντιθέτως, ο Νταμπίζας ήταν ο μόνος ο οποίος χειρίστηκε με σύνεση τα οικονομικά και αποφεύγει συστηματικά τις σπατάλες. Μία διαχείριση που ο Αλαφούζος την εκτίμησε και αποφάσισε να τον εμπιστευτεί απόλυτα στη δεύτερη συνεργασία τους. Ακόμα και αν αυτό επιφέρει μία πρόσκαιρη απώλεια εσόδων, ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τις εισηγήσεις του Νταμπίζα.

Ο Νταμπίζας έχει πείσει τον Αλαφούζο ότι η πολιτική που υιοθετεί πλέον η ΠΑΕ, θα αυξήσει μακροπρόθεσμα τα έσοδα της. Όλοι θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να ψωνίσουν... κοψοχρονιά από τον Παναθηναϊκό και θα αναγκαστούν να πληρώσουν την προκαθορισμένη τιμή. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτάρκης και δεν "καίγεται" να ξεπουλήσει, προτιμώντας να χάσει τζάμπα έναν παίκτη, αλλά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εποχές έχουν αλλάξει... Κάτι που αν ο Νταμπίζας τα καταφέρει, θα είναι μία μεγάλη νίκη στην επιστροφή του Συλλόγου στην κανονικότητα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ