ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η σταδιακή ανέλιξη του Μπουτσικάρη

Παναθηναϊκός: Η σταδιακή ανέλιξη του Μπουτσικάρη

Από την εφορευτική της Συμμαχίας, μέχρι την εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στη συνάντηση του Big-4 με τις FIFA-UEFA, o Λεωνίδας Μπουτσικάρης ανεβαίνει τα "πράσινα" σκαλοπάτια.

Από την ένδεια στελεχών που παρατηρείται στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους μήνες, έχει αναδειχθεί ένας νέος παράγοντας, ο ρόλος του οποίου ενισχύεται διαρκώς.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος ενεργοποιείται όλο και περισσότερο αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες. Η άνοδο του στα “πράσινα” σκαλοπάτια ήταν αθόρυβη και μεθοδική και πιθανότατα να μην την επιδίωξε καν ο ίδιος.

Ο Μπουτσικάρης συστήθηκε στους... παροικούντες το Τριφύλλι ως ένας από τους προσωπικούς δικηγόρους του Γιάννη Αλαφούζου. Ωστόσο, ήταν δίπλα στον εφοπλιστή από την πρώτη μέρα της εμπλοκής του στον Παναθηναϊκό και μάλιστα, συμμετείχε στο εγχείρημα της Συμμαχίας ως μέλος της πρώτης εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του 2012.

Ο Μπουτσικάρης συνόδευσε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ στην επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ, όταν κατέθεσε στοιχεία για τα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ήταν δίπλα του και στην Ευελπίδων για την ίδια υπόθεση. Ταυτόχρονα, ο Μπουτσικάρης ασχολούταν με τα νομικά ζητήματα του Παναθηναϊκού, όμως ο τελικός λόγος άνηκε στην Αθηνά Μπαλωμένου.

ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Από το 2014 και μετά, όταν ο Αλαφούζος άρχισε να περιορίζει τις παρουσίες του στα ΔΣ της Superleague, ο Μπουτσικάρης ήταν στο πλευρό του εκάστοτε εκπροσώπου του Παναθηναϊκού (Σωπήλης, Κωνσταντίνου και τώρα ο Πλιάτσικας). Η πρώτη αναβάθμιση του Μπουτσικάρη συντελέστηκε μετά την αποστασιοποίηση του Αλαφούζου τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν η Μπαλωμένου παραιτήθηκε από την "κεφαλή" της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ. Ο Μπουτσικάρης, έχοντας γνώση του αντικειμένου, ανέλαβε να καλύψει το κενό.

Η περαιτέρω προαγωγή του - πάντα σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, γιατί ο τίτλος του δεν έχει αλλάξει - έγινε μετά την αποπομπή του Αγησίλαου Τουμαζάτου. Στη διοίκηση είχαν μείνει ελάχιστα στελέχη, ο Μπουτσικάρης είχε την πιο συχνή επικοινωνία με τον Αλαφούζο, ήταν ενήμερος για τα πάντα και άτυπα, πήρε τα περισσότερα από τα καθήκοντα του πρώην γενικού διευθυντή.

Πλέον, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι πρόκειται για τον διοικούντα με το πιο ευρύ χαρτοφυλάκιο στον Παναθηναϊκό. Εκπροσώπησε πρόσφατα την ΠΑΕ στη συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων του ποδοσφαίρου με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, παρίσταται στις ΓΣ και απαντά εξ' ονόματος του Αλαφούζου στις ερωτήσεις των μικρομετόχων (βασικά της Συμμαχίας), δίνει τις κατευθύνσεις του μεγαλομετόχου και αποτελεί το "συνδετικό κρίκο" όλων στην ομάδα.

ΤΟ MAIL ME TO "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Επιπλέον, ο Μπουτσικάρης δεν ξεχνά την τέχνη του... Μαζί με τον δικηγόρο Άλκη Παπαντωνίου χάραξαν την υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού στην ένσταση για την αντικανονική διακοπή του ντέρμπι και σε πρώτο βαθμό, την κέρδισαν. Οι δύο δικηγόροι "χτένισαν" τον Πειθαρχικό Κώδικα, βρήκαν τα κατάλληλα πατήματα και έπεισαν τον Πρωτοδίκη για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μπουτσικάρης εμφάνισε και τα leadership skills του μετά την επιτυχημένη εκδίκαση του. Ο δικηγόρος έστειλε mail στους εργαζόμενους και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην τακτική του Παναθηναϊκού, αλλά ζήτησε να μην εφησυχάσουν γιατί θα ακολουθήσει η μάχη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ...

Δεν είναι σαφές εάν ο Μπουτσικάρης επιθυμεί να ανέρθει περισσότερο στο "πράσινο" γίγνεσθαι ή να εκτεθεί στη δημοσιότητα. Ίσως να μην τον ενδιαφέρει η εξέλιξη στο ποδόσφαιρο και να ασχολείται καθαρά και μόνο εξ' αιτίας του Γιάννη Αλαφούζου. Ωστόσο, το παραγοντιλίκι έχει τον τρόπο του να τραβάει τους ανθρώπους, ακόμα και αυτούς που το απορρίπτουν στην αρχή...

Πριν την ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι και είναι γραμμένος στο Σύλλογο Αθηνών. Άλλωστε, είναι εν... ενεργεία ποδοσφαιριστής με την ομάδα των δικηγόρων και κλωτσάει τη μπάλα στο πρωτάθλημα επιχειρήσεων. Κατά καιρούς έχει δουλέψει σε υποθέσεις του Ποινικού Δικαίου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ