ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η πρώτη "νίκη" του Αϊτόρ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΙΤΟΡ ΚΑΝΤΑΛΑΠΙΕΔΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Aitor, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο τραυματισμός που κουβαλούσε ο Αϊτόρ από την Τβέντε, οι διακοπές που "θυσίασε" για να είναι 100% έτοιμος στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού και το πρόγραμμα που έκανε από τις αρχές Ιουλίου στο Κορωπί, αφήνοντας οριστικά πίσω το πρόβλημα στο κουντεπιέ.

Έχει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα, ακριβώς 6 μήνες! Ήταν 1Φεβρουαρίου 2020, όταν ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα πάτησε για τελευταία φορά... χορτάρι σε ματς, ξεκινώντας "ενδεκαδάτος" στο εντός έδρας 2-0 της Τβέντε επί της Σπάρτα Ρότερνταμ και λίγο πριν βγει στο 81λεπτό, πρόλαβε να μοιράσει ακόμη μία ασίστ (6στη σεζόν) με "συστημένο" κόρνερ στο κεφάλι του Μπίγεν (80’), ο οποίος έκανε το 1-0.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η υποτροπή στο κουντεπιέ του, στο σημείο που είχε τραυματιστεί και την άνοιξη του 2019, αλλά το ιατρικό τιμ της Τβέντε το είχε αντιμετωπίσει (σε πρώτη φάση) με… επιπολαιότητα, όπως είχε αναλύσει πολύ περιγραφικά κι ο ίδιος ο Ισπανός εξτρέμ στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό "Panenka" στα μέσα Ιουνίου.

"Στο τέλος της περασμένης σεζόν κι ενώ έμεναν λίγα παιχνίδια τραυματίστηκα στο πόδι και μου έβαλαν ένα είδος νάρθηκα. Ακολούθησα μια θεραπεία στη Βαρκελώνη και οι φυσιοθεραπευτές έστειλαν μια σειρά οδηγιών στους γιατρούς της ομάδας στην Ολλανδία σχετικά με το τι θα έπρεπε να κάνω, για να μην πάθω κάποια υποτροπή.

Όταν έφτασα εκεί απλώς αγνόησαν τις οδηγίες και τραυματίστηκα ξανά τον Φεβρουάριο. Ήταν μια καλή χρονιά, αν και νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω δώσει ακόμη περισσότερα. Οι αριθμοί μου δεν είναι κακοί (σ.σ. 7 γκολ και 6 ασίστ στην εφετινή, "κουτσουρεμένη" Eredivisie), αλλά θα μπορούσαν, αν ήμουν καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, να είναι ακόμη καλύτεροι...".

Ύστερα ήρθε η πανδημία και τοlockdownστο ολλανδικό πρωτάθλημα, που κατέβασε οριστικά... ρολά και δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν.

Το πρόβλημα που είχε, ωστόσο, στην ποδοκνημική ο Αϊτόρ, δεν είχε ξεπεραστεί πλήρως. Το συζήτησε και με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τις ημέρες που ήταν στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση της μεταγραφής του, όμως ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει ο Ισπανός. Αρκεί, ετούτη τη φορά να γινόταν καλή αποκατάσταση.

Από τις αρχές Ιουλίου, ο 24χρονος εξτρέμ, "παράτησε" κάθε... σκέψη διακοπών (έφυγε μόνο πέντε μέρες για να δει τους δικούς του) κι από τη 10Ιουλίου και μετά άρχισε να "λιώνει" καθημερινά στο "Γ. Καλαφάτης" (κυρίως) υπό την καθοδήγηση του βοηθού γυμναστή της ομάδας, Γιάννη Σταυρινού και ήδη από το πρώτο δεκαήμερο τα αποτελέσματα ήταν πλέον ορατά και φάνηκε κι από τα μηνύματα που ανέβαζε κι ο ίδιος στοInstagram, όντας κατενθουσιασμένος από την εξέλιξη της αποκατάστασης και τη βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασής του.

Ο Αϊτόρ πατάει πλέον πολύ καλύτερα το πόδι του, τρέχει σε έντονο ρυθμό χωρίς ενοχλήσεις και "στέγνωσε"από τα επιπλέον κιλά που είχε πάρει λόγω της αγωνιστικής "αδράνειας". Στις συζητήσεις που έχει κάνει με το ιατρικό τιμ, αλλά και με τον Ντάνι Πογιάτος , έχει πλέον το "οκέι" να ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, από το απόγευμα της 10Αυγούστου, όταν και θα γίνει η πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν.

Ο στόχος που έβαλε ο Ισπανός με το ιατρικό τιμ και το επιτελείο αποκατάστασης του Παναθηναϊκού κατακτήθηκε. Σαν την πρώτη "νίκη" του, πριν ξεκινήσει καν η νέα χρονιά…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ