ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η Nova έδωσε "ανάσα" στην ΠΑΕ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα ομαλοποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα οικονομικά μετά τη συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι.

Παραδοσιακά, το καλοκαίρι είναι μία «νεκρή» περίοδος για τις ομάδες από άποψη εσόδων. Με εξαίρεση την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας και μία πιθανή πώληση παίκτη, δεν υπάρχουν άλλες "πηγές" εσόδων. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν εντάσσεται σε καμία από τις δύο κατηγορίες.

Δεν επικρατεί τόσο μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των οπαδών του Τριφυλλιού για να κλείσουν τη θέση τους στο ΟΑΚΑ και για την ώρα, δεν υφίσταται πρόταση για μεταγραφή. Όμως, η Nova ήταν αυτή που έδωσε τη λύση και η ΠΑΕ εξασφάλισε ένα σημαντικό έσοδο που της επέτρεψε να προχωρήσει σε πληρωμές.

Με αφορμή την συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το συνδρομητικό κανάλι έδωσε μία "γενναία" προκαταβολή στην ΠΑΕ που άγγιξε τις 500.000 ευρώ. Αυτό επέτρεψε στη διοίκηση να καταβάλλει δύο χρωστούμενους μισθούς σε εργαζόμενους και προπονητές της ακαδημίας και να προγραμματίσει την εξόφληση της δόσης του Μαΐου στους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές είχαν λάβει έναντι της τελευταίας πληρωμής της προηγούμενης σεζόν και περιμένουν το υπόλοιπο μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα λεφτά που πήρε ο Παναθηναϊκός από τη Nova, συμπεριλαμβάνεται το αντίτιμο από τη μετάδοση των φιλικών και ένα χρωστούμενο ποσό από την προηγούμενη συνεργασία των δύο πλευρών. Το άθροισμα ήταν σημαντικό και έδωσε την ευχέρεια στην ΠΑΕ να καλύψει τις υποχρεώσεις της και στον Αλαφούζο να μην… βάλει το χέρι στην τσέπη.

Έτσι και αλλιώς, η Nova δημιούργησε τις συνθήκες ώστε ο Αλαφούζος να περάσει μία πιο ήσυχη σεζόν. Η νέα σύμβαση του Παναθηναϊκού για τα τηλεοπτικά της σεζόν 2019-2020 θα αποφέρει περίπου 5,6 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από τα 4,15 εκατομμύρια ευρώ της ΕΡΤ. Μία μεγάλη αύξηση στα έσοδα που θα ομαλοποιήσει και άλλο την κατάσταση στα οικονομικά…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ