Παναθηναϊκός: Η ιστορία του τριφυλλιού σε κόμικ

Στη διάθεση του φίλαθλου κοινού τέθηκε ο πρώτος τόμος της graphic novel "1908" με θέμα την ιστορία του Παναθηναϊκού από την ίδρυση του έως σήμερα.

Η ιστορία του Παναθηναϊκού κυκλοφόρησε σε κόμικ από την εκδοτική Belle Époque σε μια graphc novel με περιεχόμενο την ιστορική διαδρομή του αθλητικού συλλόγου.

Ήδη ο πρώτος τόμος πωλείται μέσω ίντερνετ και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ σύντομα θα είναι και στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της πόλης. Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

"Η Εκδοτική Belle Époque παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία σειρά graphic novel με αποκλειστικό περιεχόμενο την ιστορική διαδρομή αθλητικού Συλλόγου ─ εν προκειμένω του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου!

Η σειρά τιτλοφορείται 1908. Ο τίτλος του 1ου τόμου είναι Η γέννηση μίας ιδέας. Πραγματεύεται την αθλητική επανάσταση που επιχείρησε ο Γιώργος Καλαφάτης, ένας 18χρονος πρωταθλητής στίβου, όταν ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών (τον σημερινό Παναθηναϊκό). Έχοντας απέναντί του σύσσωμο το ─προσκολλημένο στον κλασικό αθλητισμό και στη γυμναστική─ αθλητικό κατεστημένο, επιχείρησε κάτι αδιανόητο για τις αντιλήψεις της εποχής: τη σύσταση ενός αμιγούς ποδοσφαιρικού σωματείου.

Οι σελίδες του 1ου τόμου μάς ταξιδεύουν στους Μεσοολυμπιακούς Αγώνες του 1906, στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως και στα εγκαίνια του γηπέδου της οδού Πατησίων. Οι κυριακάτικες βόλτες των Αθηναίων στο Πολύγωνο για να δουν την μπάντα του στρατού, οι βραδινές ρετσινοδρομίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η ευφορία και το αναγεννησιακό κλίμα της Belle Époque, αποτυπώνονται από το μολύβι, τα μελάνια και τους μαρκαδόρους του εικονογράφου Πέτρου Μπάλτα. Την πλοκή έγραψε ο ιστορικός και δημοσιογράφος Ανδρέας Οικονόμου, με σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα, δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή (στους πρώτους τόμους) στον Γιώργο Καλαφάτη και στον θρυλικό ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.

Στόχος του 1908 είναι, όπως κάθε κόμικ, να ψυχαγωγεί. Παράλληλα, όμως, στοχεύει στη διδαχή αθλητικών αρχών και αξιών, που σπανίζουν στις μέρες μας. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους, σε νοσταλγούς μίας όμορφης και ρομαντικής εποχής, καθώς και στους γονείς που θέλουν να «πλάσουν» παιδιά με φίλαθλο ήθος.

Το κόστος της έκδοσης είναι 6,9 € και διατίθεται α) ηλεκτρονικά στο e-shop vivliapao.gr, β) στο καφέ που βρίσκεται στην είσοδο του «Τάφου του Ινδού» (γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» - θύρα 7) και σύντομα, γ) σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS