ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η επιμονή σε Ίσλα και το διετές του Βιγιαφάνιες

Chile's Mauricio Isla stands on the field during a ceremony before a 2018 World Cup qualifying soccer match against Uruguay in Santiago, Chile, Tuesday, Nov. 15, 2016. (AP Photo/Luis Hidalgo)
Chile's Mauricio Isla stands on the field during a ceremony before a 2018 World Cup qualifying soccer match against Uruguay in Santiago, Chile, Tuesday, Nov. 15, 2016. (AP Photo/Luis Hidalgo) AP

Η τελική προσπάθεια του Ρόκα για να αποσπάσει το "si" του διεθνούς Μαουρίσιο Ίσλα. Σβήστηκε οριστικά από τη λίστα ο Οπάζο, τον οποίο δεν παραχωρεί η Κόλο-Κόλο. Γιατί υπέγραψε συμβόλαιο 2 ετών κι όχι 3 ο Βιγιαφάνιες.

Το θέμα του δεξιού μπακ, καθυστέρησε για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά φαίνεται ότι μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τον Παναθηναϊκό, με τον Τσάβι Ρόκα να εντείνει τις επαφές του με την τελική λίστα των «υποψηφίων», προκειμένου να μπορέσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα να «κλείσει» τον (βασικό) δεξιό ακραίο αμυντικό των «πράσινων» και να ενταχθεί στο υπόλοιπο γκρουπ, απ’ τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας.

Απ’ τη συγκεκριμένη λίστα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή έχει «σβηστεί» πλέον το όνομα του Χιλιανού Όσκαρ Οπάζο. Όσο κι αν τον ήθελε και το προσπάθησε, ποντάροντας στο γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου (άρα είναι σε θέση να συζητήσει και με άλλες ομάδες), η Κόλο-Κόλο δεν «ενέδωσε» σε καμία απ’ τις προτάσεις του Παναθηναϊκού.

Πλέον ο Ρόκα στρέφεται σε άλλες επιλογές, έχοντας πάντα ως Νο1 στόχο και διακαή πόθο του, έναν άλλο Χιλιανό: Τον Μαουρίσιο Ίσλα. Κι όσο ο 32χρονος μπακ δεν «κλείνει» αλλού (παρά τις προτάσεις από Μπέτις, Μπόκα και τουρκικές ομάδες), ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει ελπίδες.

Ο δε 46χρονος τεχνικός διευθυντής έχει διατηρήσει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Ίσλα, διατηρώντας το θέμα όσο μπορεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσπαθώντας να εξαντλήσει τα περιθώριά του. Το Σαββατοκύριακο (8-9/8) θα είναι καθοριστικό όσον αφορά τις επαφές του με την πλευρά του Ίσλα, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων «διεκδικητών» του Ίσλα. Το γεγονός ότι του προσφέρει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι του δίνουν, είτε μονοετές, είτε «σπαστό» διετές (1+1).

Εκτός από τον Ίσλα ο Ρόκα προχωράει παράλληλα κι άλλες δύο περιπτώσεις από την ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να είναι έτοιμος σε κάθε... σενάριο.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΙΕΤΕΣ

Το μοναδικό «ερωτηματικό» που δημιουργήθηκε μετά τις υπογραφές της περασμένης Πέμπτης (6/8) ανάμεσα στο Λούκας Βιγιαφάνιες και τον Παναθηναϊκό ήταν το «γιατί» ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέγραψε εντέλει διετές κι όχι τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους», όπως είχε μεταφερθεί από τον πρώτο κύκλο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το τριετές συμβόλαιο, ήταν ένα απ’ τα ζητήματα που είχε βάλει στο τραπέζι απ’ το ξεκίνημα των συζητήσεων η πλευρά του Βιγιαφάνιες, ως «βάση» διαπραγμάτευσης. Εντός της ομάδας, ωστόσο, υπήρξε η άποψη από υψηλόβαθμα στελέχη, πως θα ήταν προτιμότερο να μην «δεσμευτεί» ο Παναθηναϊκός με ένα «deal» τριών ετών, δεδομένου ότι το συμβόλαιο που θα έπαιρνε ο Βιγιαφάνιες θα ήταν και το μεγαλύτερο στο εφετινό ρόστερ της ομάδας (πάνω από 600.000€ ετησίως κατά μέσο όρο, μαζί με το πριμ υπογραφής).

Κι αυτό, διότι το «κλαμπ» έχει «καεί» τα προηγούμενα χρόνια σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κι έτσι κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να πάει σε μία πιο «safe» επιλογή, διετούς συνεργασίας.

Όλο αυτό μεταφέρθηκε προς την πλευρά του «Βίγια», μαζί με την πρόταση πως εφόσον πάνε όλα καλά, το επόμενο καλοκαίρι να τεθεί επί τάπητος η προοπτική επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, με τις ίδιες αποδοχές. Σαν ένα «άτυπο» +1 στο νυν συμβόλαιο το οποίο θα «ενεργοποιηθεί» το καλοκαίρι του 2021. Κάτι που δέχθηκε η πλευρά του Βιγιαφάνιες υπογράφοντας εντέλει συμβόλαιο έως το 2022.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ