ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η αναδιάρθρωση "καίει" τον Αλαφούζο

Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής", Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής", Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να χάσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν.

Το ενδιαφέρον του ευρύ ποδοσφαιρικού κοινού είχε στραφεί την Πέμπτη (21/3) στην απολογία του Παναθηναϊκού στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague και στην εκδίκαση της ένστασης για αντικανονική διακοπή του αιώνιου ντέρμπι. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού, που άρχισε αμέσως μετά, δεν απασχόλησε τους περισσότερους.

Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για όλους... Για τον Γιάννη Αλαφούζο είχε εξίσου μεγάλη σημασία, διότι το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Επί της ουσίας, ουδόλως ενδιαφέρει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ εάν το επόμενο πρωτάθλημα θα έχει 14 ή 16 ομάδες. Το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει για τον Αλαφούζο εδώ και καιρό.

Αυτό που "καίει" τον Αλαφούζο είναι το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με την ΕΡΤ, διότι αποφέρει 4,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Είναι ένα ποσό που δεν θα το βρει από άλλο σταθμό και το έχει προϋπολογίσει για τις ανάγκες της ΠΑΕ για τη σεζόν 2019 - 2020. Για την ακρίβεια, το μπάτζετ για την επόμενη περίοδο βασίζονται κατά κύριο λόγο στο τηλεοπτικό έσοδο.

Από τη στιγμή που η αναδιάρθρωση ενδέχεται να επηρεάσει το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με την ΕΡΤ, ο Αλαφούζος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η οδηγία που είχε δώσει στους εκπροσώπους του στο ΔΣ της Πέμπτης ήταν σαφής: να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε λύση που θα μπορεί να κοστίσει χρήματα στο Τριφύλλι. Για αυτό, οι "πράσινοι" τόνισαν στη Superleague πως είναι επιτακτική ανάγκη να συνεννοηθούν με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Υπενθυμίζεται πως στις συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ με τον Παναθηναϊκό και τις άλλες έξι ΠΑΕ, έχει προβλέψει ως όρο την αναδιάρθρωση. Αν δεν τηρηθεί, τότε το κρατικό κανάλι μπορεί να ακυρώσει το δεύτερο έτος του συμβολαίου. Μία προοπτική που την... ξορκίζει με κάθε τρόπο ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς και οι άλλες ΠΑΕ που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να βρουν ανάλογα λεφτά στην αγορά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ