ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: ΓραφήBrailleστις νέες εμφανίσεις

Παναθηναϊκός: ΓραφήBrailleστις νέες εμφανίσεις

Η σπουδαία πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού δίνει την ευκαιρία σε τυφλούς να διαβάζουν μέσω της γραφήςBrailleτα γραφόμενα πάνω στις νέες φανέλες της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, με διάφορες ενέργειές του οργανισμού του, ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία προς τις κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται τη βοήθεια όλων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης "Παναθηναϊκός για όλους", η «πράσινη» ΠΑΕ προχώρησε σε ακόμα μία καινοτόμο πρακτική, αγκαλιάζοντας αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Συγκεκριμένα, στις τρεις νέες φανέλες που θα φορέσει η ποδοσφαιρική ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2020/21, εφαρμόστηκε η γραφή Braille, δηλαδή η ανάγλυφη εκτύπωση που προσφέρει τη δυνατότητα στους τυφλούς να έχουν πρόσβαση στα γραφόμενα, όπως ακριβώς και οι βλέποντες.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Φάρος τυφλών" που βοήθησε στη γραφή, ξεπέρασε τα τεχνικά προβλήματα χρήσης της συγκεκριμένης μεθοδολογίας πάνω σε ύφασμα τεχνολογίας.

Η δε λέξη "Παναθηναϊκός", γραμμένη με τη γραφή Braille, κοσμεί το πίσω μέρος της φανέλας πάνω από τον αριθμό του ποδοσφαιριστή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία με την ενδεικτική εμφάνιση του αρχηγού του «τριφυλλιού», Δημήτρη Κουρμπέλη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ