ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Γνωρίστε τη νουβέλ βαγκ του τριφυλλιού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γνωρίστε τους πέντε πράσινους από την Κ19 που εδώ και τρεις εβδομάδες προπονούνται με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και δεν αποκλείεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα ματς με ΟΦΗ, Παναιτωλικό. (PICS)

Ο Γιώργος Δώνης τόσο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Άρη το Σάββατο όσο και την επόμενη μέρα, καλεσμένος στην "Αθλητική Κυριακή", ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως θέλει στα ματς με ΟΦΗ και Παναιτωλικό να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα στη συνέντευξη που είχε δώσει στην ΕΡΤ είχε αναφερθεί και προσωπικά σε ονόματα και συγκεκριμένα έκανε λόγο για τους πέντε πράσινους, Σκεντεράι, Αθανασακόπουλο, Τζαβίδα, Σερπέζη και Ζαγαρίτη οι οποίοι εδώ και τρεις εβδομάδες γυμνάζονται σε μόνιμη βάση πλέον με την πρώτη ομάδα του τριφυλλιού.

Κάποιοι εξ αυτών αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών δεν αποκλείεται να κάνουν το ντεμπούτο τους σε ένα από τα εναπομείναντα ματς της σεζόν στην Super League με ΟΦΗ ή Παναιτωλικό κάνοντας ένα από τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τη νουβέλ βαγκ των παικτών του Παναθηναϊκού που εδώ και τρεις εβδομάδες προπονούνται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη με την υποσημείωση πως στην ακαδημία του τριφυλλιού υπάρχουν ακόμα αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που περιμένουν την ευκαιρία τους.

ΑΝΤΡΙΑΝΟ ΣΚΕΝΤΕΡΑΪ

Ο Αντριάνο Σκεντεράι είναι ο μεγαλύτερος των πέντε που εδώ και τρεις εβδομάδες ακολουθούν το πρόγραμμα προπόνησης της πρώτης ομάδας. Ο "Σκέντε" όπως τον αποκαλούν όλοι στο "Γ. Καλαφάτης" είναι γεννημένος στις 16 Απριλίου 2000 και σε λίγες μέρες θα γίνει 19 χρονών.

Ο διεθνής με την Εθνική Νέων ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και είναι μέλος της φουρνιάς των Σέχου, Εμμανουηλίδη αλλά φέτος προτιμήθηκε να μείνει στην Κ19 και να έχει μια γεμάτη χρονιά στα πόδια του. Βέβαια στη διάρκεια της σεζόν ανέβηκε αρκετές φορές στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και πήρε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά που έδωσαν οι πράσινοι κόντρα στον Αιγινιακό και το Μαυροβούνιο.

Επίσης φέτος ήταν ήδη μια φορά στην 18άδα της πρώτης ομάδας των πράσινων, στην αναμέτρηση Κυπέλλου με την Ιεράπετρα, αλλά δεν αγωνίστηκε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σκεντεράι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2009 προερχόμενος από τον δημοτικό αθλητικό όμιλο Πετρούπουλης. Δεν έπαιζε πάντα στη θέση που αγωνίζεται τώρα, αυτή του αμυντικού χαφ. Είχε ξεκινήσει ως αριστερός χαφ και εν συνεχεία ως αριστερός μπακ αλλά και ως στόπερ προτού καθιερωθεί ως αμυντικό χαφ.

Ο 19χρονος μέσος πήρε μέρος στα δοκιμαστικά που έγιναν το 2009 για τους γεννηθέντες το 2000 και επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του “τριφυλλιού” που διέκριναν τότε το ταλέντο του. Έκτοτε πέρασε απ' όλα τα ηλικιακά τμήματα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού όπου αγωνιζόταν ως βασικός.

Τη φετινή σεζόν είναι εκ των αρχηγών του τριφυλλιού στην Κ19 και φυσικά εκ των βασικών στελεχών της. Ο Σκεντεράι έχει πετύχει και ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, στο πρόσφατο 6-0, μετά από εκπληκτική ενέργεια και κούρσα 40 μέτρων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος σε αντίθεση με τον Σκεντεράι είναι ο μικρότερος από τους πέντε που προπονούνται με την πρώτη ομάδα αν και τις τελευταίες μέρες έχει μείνει εκτός λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο. Ο διεθνής μέσος από την Πάτρα έχει γεννηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2001 και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2017.

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής άνηκε στη Θύελλα Πατρών και μέσα στο 2017 είχε περάσει δοκιμαστικά από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ενώ και η ΑΕΚ ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Παναθηναϊκός όμως και συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Τάκης Φύσσας, με προσωπικές ενέργειες και συζητήσεις με τους γονείς του κατάφερε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό. Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2017, ο Αθανασακόπουλος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αθανασακόπουλος αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή, ως δεκάρι με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ηγετικά χαρακτηριστικά και όλοι μιλάνε για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Φέτος μάλιστα δοκιμάστηκε και σε κάποια παιχνίδια ως αμυντικό χαφ.

Την πρώτη του χρονιά στο τριφύλλι αγωνίστηκε στην Κ17 των πράσινων με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος ενώ φέτος είναι μέλος της Κ19 του Παναθηναϊκού πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή χρονιά έχοντας τέσσερα γκολ.

Παράλληλα έχει πάρει μέρος και αυτός στη διάρκεια της σεζόν και σε άλλες προπονήσεις αλλά και φιλικά της πρώτης ομάδας και μάλιστα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη φιλική επικράτηση επί του Μαυροβουνίου.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΑΒΙΔΑΣ

Ένας εκ των πλέον ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που διαθέτει η ακαδημία του Παναθηναϊκού είναι ο Σπύρος Τζαβίδας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος στις 21 Αυγούστου 2001 και υπέγραψε και αυτός επαγγελματικό συμβόλαιο το Νοέμβριο του 2017 το οποίο επίσης λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Ο Τζαβίδας είναι ένα σύγχρονο εξτρέμ που αγωνίζεται τόσο στην δεξιά όσο και την αριστερή πλευρά προκειμένου να συγκλίνει και να μπορεί να απειλεί. Είναι καλός τεχνίτης και αρκετά γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια ενώ διακρίνεται και για την υψηλή τεχνική του.

Ο 17χρονος επιθετικός εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012 προερχόμενος από τον Απόλλωνα Αναβύσσου. Τότε τον είχε δει ένας εκ των σκάουτ των πράσινων και του πρότεινε να κάνει δοκιμαστικό με τους ανθρώπους του τριφυλλιού να τον αποκτούν αμέσως. Ο Τζαβίδας πέρασε και αυτός από όλα τα τμήματα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και πέρυσι με την Κ17 ήταν εκ των βασικών συντελεστών στην πορεία της μέχρι τον τελικό του Final-4.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φέτος ο διεθνής με την Εθνική Παίδων, έως τώρα, ποδοσφαιριστής έχει εξαιρετική παρουσία στην Κ19 του Παναθηναϊκού την οποία την έχει συνδυάσει και με πέντε γκολ έως τώρα.

Όπως και οι Σκεντεράι, Αθανασακόπουλος έτσι και ο Τζαβίδας αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς μετείχε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και έπαιξε και στα φιλικά που έχει δώσει το τριφύλλι κόντρα σε Αιγινιακό και Μαυροβούνιο. Στο πρώτο μάλιστα είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και να δώσει τότε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Επίσης ο Τζαβίδας ήταν και αυτός ένας εκ των τριών νεαρών ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στην 18άδα για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ιεράπετρα αλλά λόγω της εξέλιξης της αναμέτρησης κανείς εκ των τριών δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ

Ο τέταρτος της "νουβέλ βαγκ" είναι ο Βασίλης Ζαγαρίτης ο οποίος είναι ο τελευταίος εκ των νεαρών ποδοσφαιριστών της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με το τριφύλλι. Κάτι που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο με το συμβόλαιο να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Ο γεννημένος στις 4 Μαΐου 2001 εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2015 από τον ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου με τους πράσινους να τον έχουν εντοπίσει αγωνιζόμενο σε παιχνίδι της ΕΠΣ Θηβών και εν συνεχεία να τον δοκιμάζουν πριν το τεχνικό τιμ δώσει το τελικό "ΟΚ" για την ένταξη του στην ακαδημία και μάλιστα ως εσώκλειστος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο "Ζάγα" όπως είναι το υποκοριστικό του ήταν και αυτός μέλος της Κ17 που βρέθηκε πέρσι στο τελικό του Final 4 και φέτος αγωνίστηκε στην Κ19 κυρίως ως αριστερός εξτρέμ. Αυτό δεν ισχύει στην πρώτη ομάδα όπου ο Γιώργος Δώνης τον βάζει ως αριστερός μπακ χαφ καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε άμυνα και επίθεση εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του και την αγωνιστικότητα που τον διακρίνει.

Τη φετινή σεζόν με την Κ19 του Παναθηναϊκού έχει πετύχει τέσσερα γκολ ενώ και αυτός έχει πάρει αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα στα πόδια του και έχει παίξει και στα φιλικά της πρώτης ομάδας του τριφυλλιού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΠΕΖΗΣ

Ο Δημήτρης Σερπέζης είναι ο μεγαλύτερος των ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί το 2001 και μετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας καθώς ήδη έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του όντας γεννημένος στις 14 Μαρτίου 2001.

Όπως και οι υπόλοιποι έτσι και ο "Σέρπε" έχει επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε το Νοέμβριο του 2017 και λήγει το καλοκαίρι του 2020. Μάλιστα μετά τον Σκεντεράι είναι ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται τα περισσότερα χρόνια στην ακαδημία του Παναθηναϊκού αφού από το 2010 εντάχθηκε στο τριφύλλι προερχόμενος από τον Ερμή Ηρακλείου. Οι πράσινοι τον είδαν σε ένα φιλικό στην Παιανία και αμέσως τον ζήτησαν για δοκιμαστικό. Ο Σερπεζης έπεισε με το καλημέρα για τις δυνατότητες του με τους ιθύνοντες του τριφυλλιού να εισηγούνται την απόκτηση του και όλα αυτά τα χρόνια πέρασε απ' όλα τα τμήματα των ακαδημιών.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ19 / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ19 / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φέτος βρίσκεται στην Κ19 όπου είναι βασικός και αναντικατάστατος ενώ ο τεχνικός των πράσινων, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, τον έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετές θέσεις από τη μέση και μπροστά και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολυθεσίτης.

Και ο "Σέρπε" είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες ενώ όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις έτσι και αυτός έχει μετέχει σε αρκετές προπονήσεις της πρώτης ομάδας και έχει αγωνιστεί στα φιλικά της πρώτης ομάδας του τριφυλλιού. Η διαφορά του Σερπέζη με τους υπόλοιπους είναι πως είναι ο μοναδικός που ήταν δυο φορές μέσα στη σεζόν σε 18άδα για παιχνίδι Κυπέλλου καθώς εκτός από το ματς με την Ιεράπετρα ήταν στην 18άδα και για το πρώτο παιχνίδι με τη Λαμία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ