ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Για ποιους χτυπάει η καμπάνα του Δώνη;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο ο Γιώργος Δώνης έστειλε μήνυμα στους "γκρινιάρηδες" ποδοσφαιριστές του ρόστερ πως πρέπει να παλέψουν περισσότερο να για κερδίσουν χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες και δη μετά τη βαριά ήττα από τον Άρη ο Γιώργος Δώνης σε μια προσπάθεια να αναταράξει το κλίμα έχει σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θέλοντας να φέρει και τους ίδιους προ των ευθυνών τους. Και κυρίως να καταλάβουν πως φέτος βρίσκονται σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι έχουν δει το... σκληρό πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού τόσο κατά ιδίαν όσο και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γιώργου Δώνη σε συνέντευξη του στη "NOVA" πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου τόνισε πως είναι απογοητευμένος από τη μεσοεπιθετική γραμμή του "τριφυλλιού" όσο και στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Εκεί που ο 50χρονος προπονητής μετά από σχετική ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός άδραξε της ευκαιρίας και είπε πως φέτος υπάρχει μια κανονικότητα στην ομάδα σε αντίθεση με πέρυσι και πως θα πρέπει κάποιοι παίκτες που δεν έχουν παίξει έως τώρα να δουλέψουν περισσότερο και να μην μοιρολογούν σαν τις χήρες.

Χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός είπε: " Η περσινή σεζόν ήταν μια ιδιαίτερη σεζόν μη κανονική στο οποίο έκανε σε όλους τους ποδοσφαιριστές κακό. Γιατί πήραν 25 συμμετοχές, 20 συμμετοχές, 15 συμμετοχές που δεν τις δικαιούνταν να τις πάρουν σε μια κανονική ομάδα του Παναθηναϊκού. Τώρα που θα μπουν στη διαδικασία του συναγωνισμού όπου θα έρθουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, είτε καλύτεροι, είτε χειρότεροι δεν έχει σημασία θα πρέπει να παλέψουν για να κερδίσουν την ευκαιρία, να εξελιχθούν στην προπόνηση για μια θέση και όχι να μοιρολογούν σαν τις χήρες. Έχει μεγάλη διαφορά σε αυτό.

Όποιος θα είναι ικανός και θα προσπαθεί και θα εξελίσσεται μέσα από την προπόνηση την οποία γίνεται γιατί κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Όποιοι δεν ακολουθήσουν θα μείνουν πίσω".

Ο Γιώργος Δώνης δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ονόματα αλλά με βάση το χρόνο συμμετοχής των νεαρών παικτών έως τώρα τη φετινή σεζόν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιους ηχούσε η καμπάνα του Έλληνα προπονητή.

Εξαιρώντας τον Τάσο Χατζηγιοβάνη καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περίπτωση του είναι ιδιαίτερες από τη στιγμή που το πιθανότερο είναι να μην χρησιμοποιείται επειδή θα αποχωρήσει από το τριφύλλι υπάρχουν τρεις ακόμα πράσινοι που φέτος δεν έχουν ανάλογο χρόνο συμμετοχής έως τώρα σε σχέση με πέρυσι.

Ο λόγος για τους Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, Νίκο Βέργο, Αργύρη Καμπετσή και Φάνη Μαυρομμάτη. Αν και για τον τελευταίο ο Δώνης είπε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον περσινό του τραυματισμό. Ας δούμε όμως τη διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με πέρυσι.

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης την περσινή σεζόν, την πρώτη του στο τριφύλλι, είχε αγωνιστεί σε 20 ματς πρωταθλήματος παίζοντας συνολικά 942 λεπτά. Φέτος ναι μεν μετράει τρεις συμμετοχές, τη μια ως βασικός, τις άλλες δυο ως αλλαγή αλλά έχει καταγράψει μόλις 93 λεπτά σε αυτά τα τρία παιχνίδια.

Ο Αργύρης Καμπετσής πέρυσι είχε δώσει το παρόν σε 20 παιχνίδια έχοντας 752 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του και είχε πετύχει δυο γκολ στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν έχει παίξει ούτε λεπτό έως τώρα.

Ο Νίκος Βέργος την περασμένη χρονιά είχε οχτώ συμμετοχές και ένα γκολ σε 401 λεπτά, ενώ αντίθετα φέτος δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ούτε δευτερόλεπτο.

Τέλος ο Μαυρομμάτης με τη σημείωση όπως γράψαμε ήδη πως ο Δώνης τον δικαιολόγησε στη συνέντευξη Τύπου πέρυσι ήταν εκ των βασικών στελεχών έχοντας παρουσία σε 20 αγώνες και έχοντας 1753 λεπτά συμμετοχής. Φέτος έχει παίξει μόλις σε ένα από τα πέντε παιχνίδια του τριφυλλιού, ως βασικός, κόντρα στον Άρη και εκεί μόλις για 45 λεπτά αφού αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Όπως τόνισε και ο Δώνης περιμένει να δει περισσότερα πράγματα τόσο από τους τρεις όσο και από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ώστε να τους ανταμείψει εν συνεχεία με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ