ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Φιλική νίκη επί του Αιγινιακού με σκόρερ τον Τζαβίδα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Αιγινιακού σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ. Καλαφάτης" με τον Σπύρο Τζαβίδα να είναι ο σκόρερ της αναμέτρησης.

Νικηφόρο ήταν το φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Αιγινιακό που διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στο "Γ. Καλαφάτης".

Οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 με τον 17χρονο Σπύρο Τζαβίδα από τη Κ19 να είναι ο σκόρερ της αναμέτρησης και να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα... φώτα.

Ο Δώνης παρέταξε, κυρίως στο πρώτο μέρος, μια ομάδα με παίκτες τόσο από την πρώτη ομάδα και την Κ19 ελέω και των απουσιών που έχει ο Παναθηναϊκός ενώ στο δεύτερο μέρος έριξε στην αναμέτρηση επτά παιχνίδια από την ομάδα Νέων.

Μπόρεσε να τσεκάρει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Κ19, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες, ενώ επίσης τσέκαρε και τον Μοχάμεντ Νιάνζ ο οποίος δοκιμάζεται εδώ και ένα μήνα στον Παναθηναϊκό.

Το ευχάριστο για τον 49χρονο τεχνικό ήταν πως όλοι οι ποδοσφαιριστές των πράσινων έδειξαν διάθεση και έβαλαν τα πόδια τους στην... φωτιά αντιμετωπίζοντας αρκετά σοβαρά το φιλικό.

ΜΕ 4-4-2 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2 στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ενώ στο τελευταίο μισάωρο οι πράσινοι αγωνίστηκαν με τρεις στην άμυνα.

Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ξενόπουλος με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Αποστολάκη, Πούγγουρα, Παντελάκη και Οικονόμου. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Σκεντεράι, Ηλιάδης με τον Τζαβίδα να παίζει αριστερά και τον Νιάνζ στα δεξιά να παίζουν στις πλευρές ενώ το δίδυμο στην επίθεση αποτελούσαν οι Μακέντα, Σιφναίος.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε τρεις καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ όταν αρχικά στο 16' ο Νιάνζ από ασίστ του Τζαβίδα αστόχησε. Στο 21΄το σουτ του Μαρκόφσκι για τον Αιγινιακό απέκρουσε ο Ξενόπουλος ενώ στο 23΄παραλίγο αυτογκόλ για τον Οικονόμου, και στο 27΄από σέντρα του Οικονόμου η κεφαλιά του Μακέντα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΤΖΑΒΙΔΑ

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ όταν ο Νιάνζ τροφοδότησε τον Τζαβίδα και αυτός με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Και λίγο αργότερα και πάλι 17χρονος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Αιγινιακού τσίμπησε την μπάλα η οποία πέρασε λίγο έξω από την εστία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έριξε στο ματς τους Καραγιάννη και Αθανασακόπουλο αντί των Πούγγουρα και Μακέντα.

Στο 49΄ο Παντελάκης έδιωξε πάνω από την γραμμή το σουτ του Πετρούση, στο 60' ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μαρκόφσκι πέρασε άουτ.

ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Λίγο μετά το 60' ο Δώνης έκανε άλλες πέντε αλλαγές, ρίχνοντας ακόμα πέντε παιδιά από την ακαδημία στην αναμέτρηση αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα. Άλλαξε όμως και το σύστημα σε 3-4-3.

Μάλιστα οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή για το 2-0 όταν στο 68' ο Αποστολάκης γύρισε παράλληλα τη μπάλα προς τον Σερπέζη αυτός έκανε το πλασέ αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και αυτή έφυγε λίγο έξω.

Από το 70' και μετά το τριφύλλι αγωνίστηκε με τρεις στην άμυνα με τους Παντελάκη, Ζερβόπουλο και Οικονόμου να είναι οι τρεις στόπερ.

Το τελικό 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί σε τη φιλική αναμέτρηση και τον Γιώργο Δώνη να βγάζει τα συμπεράσματα του για την απόδοση των παικτών της Κ19 αλλά και του Νιάνζ.

Να σημειώσουμε πως οι μόνοι που δεν αντικαταστάθηκαν από τον 49χρονο τεχνικό ήταν οι Αποστολάκης, Παντελάκης, Σκεντεράι και Νιάνζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος (63' Χριστοδουλής), Αποστολάκης, Πουγούρας (46' Καραγιάννης), Παντελάκης, Οικονόμου (63' Ζερβόπουλος), Σκεντεράι, Ηλιάδης (63' Καλομοίρης), Τζαβίδας (63' Ζαγαρίτης), Νιάνζ, Μακέντα (46' Αθανασακόπουλος), Σιφναίος (63' Σερπέζης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Γιαγκιόζης, Ορφανίδης, Τοπαλίδης, Πετρούσης, Κλιγγόπουλος, Λάσκαρης, Πολύζος, Έππας, Δούμτσιος, Δημήτρουλας, Μαρκόβσκι.

Έπαιξαν και οι: Πιαστόπουλος, Ζαννάκης, Νικολακόπουλος, Σωτηριάδης, Βελισσάρης, Παπαδόπουλος, Γιαλαμούδης, Προσκυνητόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ