ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Φάουστο, ρολίστας πολυτελείας

Παναθηναϊκός: Φάουστο, ρολίστας πολυτελείας

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ξέρουν ότι με τον Φάουστο δεν παίρνουν τον χαφ που θα κάνει τη διαφορά, αλλά ελπίζουν να βρουν έναν ρολίστα πολυτελείας!

Με την απόκτηση του Iσπανού κεντρικού χαφ Φάουστο Τιένζα, ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι του 2019. Βέβαια, η τελευταία προσθήκη πραγματοποιείται σε... φθινοπωρινό mood, γιατί η συμφωνία έκλεισε στην προθεσμία του Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/9), οι "πράσινοι" επιβεβαίωσαν το αποκλειστικό που αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος στο Sport24.gr κάνοντας λόγο για προφορική συμφωνία. Ωστόσο, οι φίλοι του Τριφυλλιού θα αργήσουν να δουν τον Φάουστο σε δράση. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν συμμετείχε σε προετοιμασία ομάδας μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την Εξτρεμαδούρα τον προηγούμενο Ιούνιο. Κατά συνέπεια, ο Φάουστο έχει χαμηλό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Ο Φάουστο αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 8/6 στο 0-0 της Εξτρεμαδούρα με τη Μαγιόρκα για τη Segunda Division. Έκτοτε ο Ισπανός γυμνάζεται μόνος του προκειμένου να διατηρήσει τη φόρμα του, αλλά εξυπακούεται ότι το ατομικό πρόγραμμα δεν μπορεί να αναπληρώσει τις οργανωμένες προπονήσεις.

Είναι πρόωρο να γίνει ακριβής εκτίμηση, αλλά ο Φάουστο θα χρειαστεί 3-4 εβδομάδες για να βρει ρυθμό. Το πιθανότερο είναι ότι θα αγγίξει το 100% της φόρμας του μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου για τις Εθνικές ομάδες, το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ SEGUNDA

Για τη σεζόν 2018-2019, ο Φάουστο μέτρησε 30 συμμετοχές με 2.042' στη La Liga 2, με 2 γκολ και 1 ασίστ. Επίσης, δέχτηκε δέκα κίτρινες κάρτες, που αποτελούν ένδειξη ότι είναι ένας μέσος ο οποίος αμύνεται με ένταση και δεν διστάζει να μπει με δύναμη στις φάσεις. Ο Ισπανός γενικότερα είναι καρτάκιας, αφού έχει δεχτεί 83 κίτρινες σε 189 ματς και έχει πέντε σεζόν με διψήφιο αριθμό καρτών. Δεν τον λες και... ήρεμο.

Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν, ο πρώτος προπονητής Χουάν Σάμπα τον χρησιμοποιούσε ελάχιστα. Μετά την αντικατάσταση του, οι διάδοχοι του Ρόντρι και Μανουέλ Μοσκέρα, ο οποίος έμεινε ως το τέλος, εμπιστεύτηκαν τον Φάουστο και εκείνος βοήθησε την Εξτρεμαδούρα να τερματίσει στη 13η θέση της βαθμολογίας. Πάντως και οι τρεις είχαν την ίδια άποψη αρχίζοντας τον Φάουστο ως box-to-box μέσο και όχι ως αμυντικό χαφ.

Ο Φάουστο είναι ένας κλασικός παίκτης επιπέδου "Segunda" στην Ισπανία, αφού σε αυτή την κατηγορία έχει τις περισσότερες εμφανίσεις του, συνολικά 98 με 4 γκολ και 5 ασίστ. Στην Primera ο Φάουστο έχει μόλις 20 συμμετοχές, μία πεντάλεπτη με τη Μπέτις το 2013 και τις άλλες με την Οσασούνα τη σεζόν 2016-2017. Όμως ουδέποτε κατάφερε να καθιερωθεί.

Τι ελπίζει να πάρει ο Νταμπίζας από τον Φάουστο; Ασφαλώς, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ξέρει ότι ο Ισπανός δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά. Όμως, ο Νταμπίζας αναζητούσε μία εναλλακτική επιλογή, που θα αντικαθιστά με αξιοπιστία τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον Χρήστο Δώνη και τη βρήκε στον Φάουστο. Ο Νταμπίζας θα έχει πετύχει διάνα αν ο Φάουστο του βγει... Νάνο, Βιτόλο ή Τοτσέ. Ποδοσφαιριστές επιπέδου "Segunda", οι οποίοι αποδείχτηκαν χρήσιμοι για τον Παναθηναϊκό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Μπήκε στην προπόνηση ο Μπεκ
Παναθηναϊκός: Ριζούπολη αν χρειαστεί άλλο γήπεδο
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ