ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στο "σπίτι"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" από το 2021/22. Τι είπε με τον Τάκη Μαλακατέ.

Ο κύβος ερρίφθη! Ολοκληρωτικά... Και η σκέψη που υπήρχε εδώ καιρό στα "υψηλά κλιμάκια" της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -και δη στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου- για επιστροφή του ποδοσφαιρικού "τριφυλλιού" στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αναμένεται να γίνει πράξη... Όχι από τη σεζόν που έρχεται (2020/21), αλλά από την αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Αυτό μετέφερε με ξεκάθαρο τρόπο ο ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ προς το νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλακατέ, κατά τη συνάντηση που είχαν την προπερασμένη Πέμπτη (09/07), μόλις δύο ημέρες μετά την ανάδειξή του κ. Μαλακατέ στην προεδρία του Αθλητικού Ομίλου.

Ο λόγος που η "μετακόμιση" θα αργήσει κατά ένα χρόνο είναι καθαρά οικονομικός. Για να ξαναγίνει λειτουργική η Λεωφόρος και να φιλοξενήσει ξανά αγώνες, χρειάζεται ένα πολύ σημαντικό ποσό. Τη στιγμή μάλιστα, που την επόμενη σεζόν, τα γήπεδα αναμένεται να μείνουν ξανά "κλειστά" λόγω του κορονοϊού και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα είναι μηδενικά, κρίθηκε πως θα ήταν ασύμφορο να επιστρέψει από τώρα στο "Απόστολος Νικολαΐδης", που ούτως ή άλλως δεν θα είχε τη "δυναμική" της έδρας, απ’ τη στιγμή που δεν θα υπήρχε κόσμος στο γήπεδο.

Τα έσοδα ανακαίνισης των χώρων εντός του γηπέδου θα γίνουν με έξοδα της ΠΑΕ, ενώ οι εξωτερικοί χώροι (οπτικές ίνες για το VAR κλπ) θα γίνουν από την Περιφέρεια.

Πριν από την ανδρική ομάδα, αναμένεται να μετακομίσει στο "Απόστολος Νικολαΐδης" η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, που θα τη χρησιμοποιήσει από την επόμενη κιόλας χρονιά (με ένα σχετικό "ενοίκιο") ως έδρα της στα ματς της στο πρωτάθλημα της Κ19 και για προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τέλος, ο Αλαφούζος δεσμεύτηκε από την πλευρά του, πως θα προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο ποσό ως ενίσχυση προς τον Ερασιτέχνη (ανεξάρτητα από το ενοίκιο για την Κ19 και τα προβλεπόμενα από το νόμο), για τον προϋπολογισμό του Α.Ο. ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ