ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ελιγμοί τακτικής για τον Ζαχίντ

Real Madrid's Marcelo, right, and APOEL Nicosia's Ghayas Zahid battle for the ball during a Champions League group H soccer match between Real Madrid and Apoel Nicosia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Marcelo, right, and APOEL Nicosia's Ghayas Zahid battle for the ball during a Champions League group H soccer match between Real Madrid and Apoel Nicosia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Νίκος Νταμπίζας θέλει να φέρει τον Γκάιας Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πρόκειται να κλείσει τη συμφωνία με τους όρους του ΑΠΟΕΛ.

Η απόκτηση του Δημήτρη Κολοβού ήταν αιφνιδιαστική, αφού υπήρχε η αίσθηση ότι ο Νίκος Νταμπίζας θα έκλεινε πρώτα τον στόπερ ή τον κεντρικό χαφ. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ενέργησε με μυστικότητα και συμφώνησε με τον 26χρονο εξτρέμ αμέσως μόλις αποδεσμεύτηκε από την Ομόνοια.

Ακόμα ένας από τους βασικούς στόχους του Νταμπίζα προέρχεται από την κυπριακή αγορά. Πρόκειται για τον Γκάιας Ζαχίντ, η υπόθεση του οποίου έχει υψηλότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με του Κολοβού. Ο Νταμπίζας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά του και το "happy end" εναπόκειται στους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ.

Επί της ουσίας, οι κινήσεις του Νταμπίζα λειτουργούν ως μέσο πίεσης προς τους Κύπριους. Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ο Νταμπίζας επικοινώνησε ότι εκείνος δεν θα επανέρθει και ότι δεν προτίθεται να καλύψει περισσότερες από το 50% των αποδοχών του Ζαχίντ, που ξεπερνούν τις 420.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, σε άλλες διαπραγματεύσεις στο παρελθόν, ο Νταμπίζας δεν "διέρρεε" το παραμικρό. Στην περίπτωση του Ζαχίντ το σκηνικό έχει μεταβληθεί. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αρέσει στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος ζητεί τον δανεισμό του και ο Νταμπίζας θα εξαντλήσει τα περιθώρια. Όμως, θα το κάνει με τις προϋποθέσεις του και δεν θα υποκύψει στους όρους των ανθρώπων του ΑΠΟΕΛ.

Στο μεταξύ, ο Ζαχίντ προσπαθεί να ωθήσει τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ προς τον δανεισμό του. Ήδη, ο Νορβηγός με καταγωγή από το Πακιστάν έχει απαρνηθεί ένα μέρος των αποδοχών του για να φορέσει τα πράσινα. Το "ψαλίδι" δεν αρκεί για την επίτευξη της συμφωνίας και ο Ζαχίντ ενδέχεται να κατέβει πιο πολύ, για να πάρει την έγκριση του ΑΠΟΕΛ και να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Προς το παρόν, οι εξελίξεις ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί. Ο Νταμπίζας περιμένει, ο Ζαχίντ προσπαθεί να βαδίσει προς το μέρος του, όμως οι Κύπριοι έχουν τον τελικό λόγο. Δεν θα πουν εύκολα το "ναι" στον Νταμπίζα, αφού σε αντίθεση με τον Ζαχίντ έχουν την πολυτέλεια να ποντάρουν σε μία πιο συμφέρουσα συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Ο Νούνιες έχει περισσότερα πλεονεκτήματα
Παναθηναϊκός: Η NOVA δείχνει το φιλικό με τη Φέγενορντ
24ο Ευαγγέλιο: Πρόταση 800.000 ευρώ από Τουρκία για Μακέντα
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ