ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Εξετάζει τον Μάριο Τζαβίδα η Γιουβέντους

Παναθηναϊκός: Εξετάζει τον Μάριο Τζαβίδα η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους έχει βάλει στο στόχαστρο της τον 16χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού Μάριο Τζαβίδα και δεν αποκλείεται να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του. Ομάδες και της Ισπανίας έχουν τσεκάρει τον παίκτη.

Ένας ακόμη ταλαντούχος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού έχει μπει στο στόχαστρο ιταλικού συλλόγου και δεν αποκλείεται σύντομα και άλλος παίκτης μετά τον Γιώργο Βαγιαννίδη να κάνει το δρομολόγιο Ελλάδα - Ιταλία.

Ο λόγος για τον 16χρονο (σ.σ. γεννημένο στις 8/10/2003) Μάριο Τζαβίδα, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός και τη φετινή σεζόν ήταν μέλος της Κ17 του Παναθηναϊκού ξεχωρίζοντας με τις επιδόσεις του και τα γκολ του, δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Super League με 15 γκολ.

Ο Μάριος Τζαβίδας, αδερφός του Σπύρου που είναι επαγγελματίας και μέλος της πρώτης ομάδας, έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της "μεγάλης κυρίας" και δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του συνδέθηκε με αυτό της Γιούβεντους καθώς τον Φεβρουάριο υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα και αναφορές στον ελληνικό τύπο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πώς έχουν όμως τα πράγματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση.

Οι άνθρωποι της Γιουβέντους είδαν τον Τζαβίδα αρχικά σε αγώνες της Εθνικής Παίδων και τους κέντρισε το ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που τον σημείωσαν στο μπλοκάκι τους άρχισαν να παίρνουν πληροφορίες για αυτόν, να μαθαίνουν ποτέ και πού παίζει και έκαναν ταξίδια τόσο εκεί που αγωνιζόταν η Εθνική όσο και στην Ελλάδα για να δουν ματς του Παναθηναϊκού.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ

Ένα από τα τελευταία που είδαν ήταν το αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Ρουφ. Εκεί ο νεαρός φορ είχε κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι σκοράροντας τρεις φορές στη νίκη με 6-1 επί του αιώνιου αντιπάλου και μάλιστα εκείνη η νίκη του Παναθηναϊκού και η εμφάνιση του μικρού είχε προκαλέσει τριγμούς στην ακαδημία του Ολυμπιακού και τους ιθύνοντες της που από τότε τον έβαλαν στο... μάτι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε εκείνο το παιχνίδι ο σκάουτ της Γιουβέντους δεν είχε ενημερώσει για την παρουσία του αλλά ήρθε incognito στην Ελλάδα για να δει τον μικρό.

Από τότε οι Ιταλοί πήραν την οριστική απόφαση πως έπρεπε να κινηθούν για την απόκτηση του και άρχισαν να ρωτούν για το στάτους του. Αν έχει συμβόλαιο; Ποσά είναι τα τροφεία; Αλλά και να έχουν κάποιες πρώτες επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Είκοσι μέρες μετά όμως ήρθε ο κορονοϊός που πάγωσε τα πάντα και δη στην Ιταλία. Όχι ότι στη Γιούβεντους ξέχασαν τον παίκτη καθώς και μετά την άρση της καραντίνας υπήρξαν νέες επαφές αλλά ότι ακόμα δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση απόκτησης του η μη. Αν και το πιθανότερο είναι πως η "Γιούβε" θα κάνει τελικά την κίνηση της.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΗ

Μπορεί η Γιουβέντους να είναι η βασική ομάδα που εξετάζει τον Τζαβίδα αλλά δεν παίζει μόνη της. Δυο Ισπανικές ομάδες επίσης έχουν σημειωμένο το όνομα του 16χρονου φορ στα μπλοκάκια τους αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση εκτός του να τον δουν σε κάποια παιχνίδια η να έχουν πάρει πληροφορίες για αυτόν και να παρακολουθούν την εξέλιξη του.

ΜΟΝΟ ΤΡΟΦΕΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο νεαρός επιθετικός δεν είναι επαγγελματίας και αυτό σημαίνει πως αν η Γιουβέντους η οποίος σύλλογος ενδιαφερθεί για την απόκτηση του θα πρέπει να καταβάλει μόνο τροφεία στο τριφύλλι τα οποία κανείς δεν ξέρει ποσά ακριβώς είναι αυτή τη στιγμή αλλά ίσως να μην ξεπερνούν τις 200.000, ίσως και λιγότερα. Στον Παναθηναϊκό υπήρχε πρόθεση σε κάποιους ταλαντούχους παίκτες από την ακαδημία και δη από την Κ17 να δώσουν επαγγελματικό συμβόλαιο και ίσως ο Τζαβίδας ήταν ένας απ´ αυτούς με βάση τη λογική. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση και τώρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είναι αργά. Σίγουρα αν δεν είχε μπει ο κορονοϊος στη ζωή μας να ήταν ήδη αργά...

ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡ

Ποιος είναι όμως ο Μάριος Τζαβίδας; Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται κάνουν λόγο για έναν αρκετά ταλαντούχο επιθετικό ο οποίος έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Μπορεί να παίξει ως εννιάρι αλλά επειδή είναι και αρκετά τεχνίτης δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρησιμοποιηθεί και ως δεκάρι με έναν ακόμη φορ μπροστά του. Είναι αρκετά ψηλός και δυνατός για την ηλικία του ενώ έχει αρκετά καλή σωματοδομή καθώς πλην της δουλειάς στο "Γ. Καλαφάτης" εδώ και καιρό μαζί με τον αδερφό του ακολουθούν και έξτρα πρόγραμμα προπόνησης. Τη φετινή σεζόν ήταν με διάφορα ο πρώτος σκόρερ της Κ17 του Παναθηναϊκού (με 15 τέρματα) και δεδομένο ότι αν μείνει τη νέα σεζόν θα πάρει πολλές ευκαιρίες στην Κ19 και ανάλογα με την εξέλιξη του ταλέντου του κανείς δεν ξέρει...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ