ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δοκιμάζει παίκτη του Παϊρότζ!

Παναθηναϊκός: Δοκιμάζει παίκτη του Παϊρότζ!

Ο Δώνης ήθελε να δει την τακτική ετοιμότητα του Αρμενάκα και πήρε μια πρώτη γεύση από τον 21χρονο μεσοεπιθετικό Ιντρίσα Σαμπού, στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την U21 του Μαυροβουνίου

Χρόνο στους αναπληρωματικούς και στους Νέους έδωσε ο Γιώργος Δώνης, στη νίκη του Παναθηναϊκού με 4-1 επί του Μαυροβουνίου U21, που πραγματοποιήθηκε στο "Γεώργιος Καλαφάτης" την Παρασκευή (22/3).

Το "τραίνο" είχε την ευκαιρία να τσεκάρει παίκτες όπως οι Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Παντελάκης, Τζανδάρης, Στάικος, Βέργος, οι οποίοι δεν παίζουν στο πρωτάθλημα, να χρησιμοποιήσει τον Αρμένακα (χειμερινό απόκτημα) που ακόμα δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς αλλά και να δοκιμάσει (για ένα 30λεπτο αφού ένιωσε τσιμπήματα στον προσαγωγό κι αντικαταστάθηκε προληπτικά) τον Ιντρίσα Σαμπού.

Ποιος είναι ο κύριος; Γεννημένος στις 28 Μαρτίου του 1998 στη Γουινέα-Μπιζάου αλλά με πορτογαλική υπηκοότητα. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πήγε στην Πόρτο, για να βρεθεί στη συνέχεια στη Σπαρτάκ Μόσχας. Έχει διατελέσει μάλιστα διεθνής με τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας!

Ο Ιντρίσα Σαμπού παραχωρήθηκε τον περασμένο Ιούλιο δανεικός από την ρωσική ομάδα στην Μουσκρόν, που είχε περιέλθει τότε στα χέρια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ (παράλληλα με το ενδιαφέρον του Ταϊλανδού μπρόκερ για τον Παναθηναϊκό). Στην βελγική ομάδα μέτρησε μόλις 7 συμμετοχές και 1 γκολ και τον Γενάρη επέστρεψε στην Μόσχα ενώ το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ο λόγος του παραγκωνισμού του στην Μουσκρόν λέγεται πως είχε να κάνει και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που πήγε και στην πορεία άλλαξε.

Αγωνίζεται βασικά στο δεξί “φτερό”της επίθεσης, αλλά μπορεί να παίξει τόσο στα αριστερά όσο και πίσω από τον φουνταριστό. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στις 360.000 € και στον Παναθηναϊκό θα παραμείνει για δοκιμή τουλάχιστον 15 ημερών, μέχρι να αποφασίσει ο Γιώργος Δώνης αν του κάνει.

Ο Ιντρίσα χθες έδειξε πως δεν βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, αφού στη Ρωσία δεν υπήρχε πρωτάθλημα τον χειμώνα. Αυτός ήταν ο λόγος που ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στο φιλικό μόνο για 30 λεπτά και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, αφού δεν ήθελε να ρισκάρει έναν μυϊκό τραυματισμό.

ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΑΚΑ

Αναφορικά με τον Αρμενάκα, ο Δώνης ήθελε να βαθμολογήσει την τακτική συμπεριφορά του. Γνωρίζει τα προσόντα του 20χρονου εξτρέμ και δεν περίμενε το φιλικό για να σιγουρευτεί. Έχει όμως, δουλέψει πολύ με τον Αρμενάκα ώστε να μην αμελεί τα καθήκοντα του ως μέρος του συνόλου και ήθελε να δει σε ματς την εξέλιξή του. Και σε αυτό το σκέλος, ο ομογενής επιθετικός ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά.

Αυτοί πάντως που ξεχώρισαν στο φιλικό ήταν οι προερχόμενοι από την Κ20. Ο Αθανασακόπουλος έκλεψε την παράσταση, με γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι υπόλοιποι... μικροί. Δεν αποκλείεται δε κάποιοι από αυτούς να πάρουν ευκαιρίες στα πέντε ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα.

ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-2-3-1 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

Ο Δώνης παράταξε τον Παναθηναϊκός με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κότσαρης ήταν στην εστία, οι Πούγγουρας, Θεοχάρης, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης στην τετράδα της άμυνας, οι Στάικος, Τζανδάρης οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Ιντρίσα ο επιτελικός μέσος, οι Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας οι δύο εξτρέμ και ο Βέργος ο μοναδικός προωθημένος. Στο δεύτερο μέρος έκανε αρκετές αλλαγές και δοκίμασε και άλλους σχηματισμούς.

Το σκορ άνοιξε στο 34' ο Χατζηγιοβάνης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Αθανασακόπουλος. Στο 52' ήρθε το 2-0 με αλλαγή ρόλων, αφού ο Χατζηγιοβάνης σέντρα από δεξιά και ο Αθανασακόπουλος με κοντινή προβολή σκόραρε.

Στο 81' ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πιο όμορφο γκολ του αφού μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Ζαγαρίτης σέντραρε και ο Βαγιανίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το Μαυροβούνιο μείωσε 3-1 στο 84' με κοντινή προβολή και το τελικό 4-1 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις από εκτέλεση φάουλ του Αθανασακόπουλου και προβολή του Πούγγουρα. Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό έκαναν προπόνηση. Εξαίρεση ο Φάνης Μαυρομμάτης που ακολούθησε θεραπεία.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης (46' Χριστογεώργος), Πούγγουρας, Θεοχάρης, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης (63' Σκεντεράι), Χατζηγιοβάνης (63' Μαυρουδής), Στάικος (63' Βαγιανίδης), Τζανδάρης (63' Ηλιάδης), Αρμενάκας (63' Σερπέζης), Βέργος (63' Ζαγαρίτης), Ιντρίσα (30' Αθανασακόπουλος).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντέρμπι αιωνίων: Δικαίωση Παναθηναϊκού, θα συνεχιστεί το ντέρμπι από το 70'
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ