ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Deal700.000 ευρώ για τρία χρόνια με Πούγγουρα

Παναθηναϊκός: Deal700.000 ευρώ για τρία χρόνια με Πούγγουρα

ΤοSport24.grαναλύει το οικονομικό "πακέτο" του νέου συμβολαίου που θα υπογράψει ο Αχιλλέας Πούγγουρας με τον Παναθηναϊκό και τα δεδομένα που ισχύουν με το ποσοστό μεταπώλησης 35% που έχει κρατήσει ο ΠΑΟΚ από το 2018.

Η επαφή που είχε ο Τσάβι Ρόκα το Σάββατο (13/06) με την πλευρά του Αχιλλέα Πούγγουρα, «σφράγισε» και τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας που είχε αποτυπώσει αναλυτικά το Sport24.grσε ρεπορτάζ του στις 04/06.

Ο 24χρονος στόπερ θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2023, αφού διευθετήθηκαν όλα τα επί μέρους ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν είτε στο τέλος αυτής της εβδομάδας (πρέπει να ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα), είτε στις αρχές της επόμενης.

Το όλο ζήτημα είναι άλλωστε, τυπικό πλέον και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Πούγγουρα, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 2018, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης 35%. Ποσοστό που παραμένει "ενεργό", παρά το γεγονός ότι ο Σαλονικιός στόπερ θα υπογράψει νέα σύμβαση με το "τριφύλλι".

Το νέο συμβόλαιο του Πούγγουρα με τον Παναθηναϊκό προβλέπει σχεδόν διπλασιασμό των αποδοχών του, ως επιβεβαίωση κι απ’ την πλευρά της διοίκησης, πως όσοι δουλεύουν "αθόρυβα" κι εξελίσσονται θα επιβραβεύονται.

Το σύνολο των "καθαρών" αποδοχών του θα φτάσει στην τριετία τις 700.000 ευρώ. Τον πρώτο χρόνο θα λάβει 215.000 ευρώ, το δεύτερο θα έχει μία μικρή αύξηση και θα ανέβει στις 235.000 ευρώ και τον τρίτο χρόνο θα πάρει 250.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, έχουν προβλεφθεί και διάφορα μπόνους συμμετοχών και (κυρίως) στόχων, που μπορούν να ανεβάσουν κι άλλο το ύψος των συνολικών απολαβών του.

Τέλος, στη νέα συμφωνία που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες, δεν έχει προβλεφθεί κάποια ρήτρα αποδέσμευσης (buy-out) για ομάδα του εξωτερικού...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ