ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αυτά ισχύουν στη Διπλή Ανάπλαση

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την ξαφνική επαναφορά της Διπλής Ανάπλαστης στην επικαιρότητα, το Sport24.gr θυμίζει τι προβλέπει η... στοιχειωμένη νομοθεσία για την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Μία... τελειωμένη ιστορία για τη συντριπτική πλειονότητα των φίλων του Τριφυλλιού, επανήρθε στην επικαιρότητα την Πέμπτη (28/3). Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ρωτήθηκε για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και θυμήθηκε τη Διπλή Ανάπλαση. Μάλιστα, ο Μπακογιάννης ισχυρίστηκε ότι το επιτελείο του ασχολείται με το θέμα και σύντομα θα μιλήσει πιο συγκεκριμένα.

Ωστόσο, ο Ερασιτέχνης αντέδρασε άμεσα και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει "σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό προς εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων". Φυσικά, η θέση του ΑΟ δεν προκάλεσε έκπληξη, αφού ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος προωθεί τη δική του πρωτοβουλία για το γηπεδικό, μέσω της αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, με το πρότζεκτ "Athens Alive".

Πάντως, μετά από τόσα χρόνια που η Διπλή Ανάπλαση έχει πέσει σε... λήθη, οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τι προβλέπει η νομοθεσία της. Το Sport24.gr κάνει ένα φρεσκάρισμα στη μνήμη σας, με τα ισχύοντα για τον Βοτανικό και το "Απόστολος Νικολαΐδης"...

* Όλα τα ένδικα μέσα για την ακύρωση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης (ΔΑ) έχουν εξαντληθεί. Πλέον, η νομοθεσία με την παρούσα μορφή της είναι απρόσβλητη από προσφυγές που θα προέρχονταν από κατοίκους ή συλλογικότητες ή οποινδήποτε άλλο.

* Ο Ερασιτέχνης είχε κάνει προσφυγή κατά της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΑ, η οποία απορρίφθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 2016 από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός ΑΟ δεσμεύεται από τη νομοθεσία και δεν μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή της, αν φυσικά εφαρμοστεί ποτέ.

* Το οικόπεδο που εδράζεται το "Απόστολος Νικολαΐδης" χαρακτηρίζεται χώρος πρασίνου από τη νομοθεσία της ΔΑ και εφόσον κατεδαφιστεί το γήπεδο, δεν μπορεί να χτιστεί κάτι άλλο στη θέση του. Ο χώρος θα μετατραπεί σε πάρκο, με εξαίρεση ένα μουσείο για την ιστορία του Παναθηναϊκού.

* Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε κάνει εξώδικο κατά του Δήμου Αθηναίων όταν διεκόπησαν οι εργασίες για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου και έχει δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ.

* Ο Δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος για την αποπεράτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αυτός πρέπει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, εκτός και αν συνάψει συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να αναλάβει εκείνη την υποχρέωση.

* Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει κατοχυρώσει όλα τα δικαιώματα που έχει στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και θα τα μεταφέρει αυτούσια στο Βοτανικό, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στο αθλητικό κέντρο που προορίζεται για τα τμήματα του.

* Το εμπορικό κέντρο που άρχισε να χτίζει ο Μπάμπης Βωβός δεν του ανήκει πλέον. Η κατασκευαστική εταιρία παραχώρησε το κτίριο στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της. Πλέον, οι δύο τράπεζες διαχειρίζονται το mall και αναζητούν επενδυτή.

* Το νομικό ή το φυσικό πρόσωπο που θα αναλάβει την αποπεράτωση του εμπορικού κέντρου, υποχρεούται από τη νομοθεσία της ΔΑ, να δημιουργήσει το αθλητικό κέντρο για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Αλλιώς, το εμπορικό κέντρο δεν θα λάβει άδεια λειτουργίας.

* Η νομοθεσία της ΔΑ προβλέπει ότι το "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί, πριν πάρει άδεια λειτουργίας το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βοτανικό.

* Η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί για το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει λήξει, αλλά η επικαιροποίηση της είναι μία σχετικά απλή διαδικασία.

* Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα μπει ως ενοικιάστρια στο γήπεδο ποδοσφαίρου και θα καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα, που θα ρυθμιστεί από τη σύμβαση που θα υπογράψει με το Δήμο Αθηναίων.

* Βάσει της νομοθεσίας της ΔΑ, η ΠΑΕ θα έχει 8.200 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων προς εκμετάλλευση. Τα 3.000 τ.μ. θα παραδοθούν μέσα στο εμπορικό του Βωβού και τα άλλα 5.200 τ.μ. στον σκελετό του γηπέδου.

* Μετά τις προσαρμογές που έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ στη νομοθεσία της ΔΑ, δεν προβλέπεται η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ.

* Ο μόνος τρόπος να απεμπλακεί ο Ερασιτέχνης από τη νομοθεσία της ΔΑ, είναι η Κυβέρνηση να ψηφίσει νέο νόμο που θα καταργήσει τον προηγούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπακογιάννης: "Αύριο το πρωί η Διπλή Ανάπλαση"
Αντίδραση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για Μπακογιάννη
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ