ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-1

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Παρουσιάζοντας δυο πρόσωπα ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών που είχε πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ και παραχώρησε ισοπαλία στον Ατρόμητο με 1-1. Κακοί οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο ανέβηκαν στο δεύτερο όπου δικαιούνταν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.

Όταν σε μια ολόκληρη σεζόν παρουσιάζεις σε κάθε αγώνα δυο διαφορετικά πρόσωπα είναι σίγουρο ότι θα την πληρώσεις κάποιες φορές. Πόσο μάλλον όταν αντιμετωπίζεις καλές ομάδες όπως ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη.

Έτσι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, ένα ημίχρονο, το δεύτερο όσο καλό και αν ήταν από πλευράς πράσινων δεν έφτανε στους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Έτσι οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Παναθηναϊκός και Ατρόμητος είχαν από ένα ημίχρονο στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Οι Περιστεριώτες αιφνιδίασαν τους πράσινους προηγήθηκαν στο σκορ και μέχρι το 49' όταν είχαν δοκάρι με τον Καραμάνο ήταν πολύ καλύτεροι του Τριφυλλιού αλλά στα επόμενα 40 τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός άξιζε πέρα για πέρα τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος το Τριφύλλι με τους Κατσουράνη και Σιμάο να επανέρχονται σε αγώνα των πράσινων μετά από τις τιμωρίες τους αλλά να μην μπορούν να βοηθήσουν δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε στο σκορ.

Η αλλαγή του Κουίνσι στην ανάπαυλα και η είσοδος του Καραγκούνη, κυρίως, αλλά και του Νίνη έδωσαν ώθηση στον Παναθηναϊκό που βγήκε στην επίθεση, έκανε φάσεις, έψαξε το γκολ, το πέτυχε και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο κάνοντας την ολική ανατροπή αν στο τέλος Τοτσέ και Χριστοδουλόπουλος ήταν πιο εύστοχοι.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλέξας (Μεσσηνίας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα (60' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (65' Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (46' Κούινσι), Τοτσέ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυντανίδης, Τόμας, Οικονόμου (65' Νάστος), Δημούτσος, Σφακιανάκης, Πίτου (57' Μήτρογλου), Μπρίτο (57' Ιγκλέσιας), Επστάιν, Καραμάνος.

Σκόρερ: 4' Γκαρσία, 55' Τοτσέ

Κίτρινες κάρτες: 32' Οικονόμου, 59' Κατσουράνης, 83' Ιτάνζ, 90+ Ιγκλέσιας, 90+ Σφακιανάκης.

Ανασκόπηση του αγώνα

Με αλλαγές στη σύνθεση τους σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια παρατάχθηκαν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος με το Τριφύλλι πριν την έναρξη του αγώνα να είναι το φαβορί για τη νίκη ελέω και της κούρασης των παικτών της ομάδας του Περιστερίου από τον τελικό του Κυπέλλου.

Τα πράγματα όμως αντιστράφηκαν πολύ γρήγορα καθώς μόλις στο 4' στην πρώτη του επίθεση ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τα κενά της πράσινης άμυνας και ο Πίτου Γκαρσία από τα δεξιά με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βύντρα και τον Καρνέζη.

Το γκολ αυτό έφερε την ομάδα του Περιστερίου σε θέση οδηγού και τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει να γυρίσει το ματς για να μην χάσει το αβαντάζ των τεσσάρων πόντων που είχε πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Οι πράσινοι όμως ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 26΄όταν μετά από γύρισμα του Βύντρα ο Κλέιτον από τα δυο μέτρα από την εστία και με εξουδετερωμένο τον Ιτάνζ έστειλε την μπάλα άουτ.

Πρώτο σουτ στην εστία στο 41'

Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος είχε κλείσει τους χώρους και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και μακρινά σουτ να απειλήσει τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το Τριφύλλι έκανε το πρώτο του σουτ στην εστία του Ιτάνζ στοπ 41' όταν ο Χριστοδουλόπουλος κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε με τον γκολκίπερ του Ατρόμητου να αποκρούει.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Βύντρα από τα δεξιά βρήκε όμορφα τον Ζέκα μέσα στην περιοχή αλλά αυτός έπιασε ένα χλιαρό πλασέ το οποίο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιτάνζ.

Μέσα ο Κουίνσι έξω ο Κλέιτον

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φερέιρα έκανε την αλλαγή βάζοντας τον Κουίνσι στην θέση του Κλέιτον με τον Γκανέζο να δίνει ώθηση στον Παναθηναϊκό από το πρώτο λεπτό της επανάληψης. Στο 48' το Τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βύντρα ύστερα από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου αλλά το σουτ του πέρασε έξω.

Στην αντεπίθεση ο Καντέ δεν απομάκρυνε καλά με τον Καραμάνο να γίνεται κάτοχος της μπάλας και από το ύψος της μεγάλης περιοχής να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία ενώ ο Ατρόμητος λόγω της κούρασης από το ματς του Κυπέλλου έπεσε αισθητά και αμυνόταν συνέχεια.

Στο 52' ο Κουίνσι μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιτάνζ. Ο Γκανέζος όμως έριξε την προειδοποιητική βολή.

Τοτσέ ο... λυτρωτής

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση με τον Τοτσέ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε πάνω στον Τόμας και από κοντά ο Τοτσέ που καιροφυλακτούσε έπιασε όμορφα το σουτ και έκανε το 1-1.

Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε δυο αλλαγές βάζοντας τους Μήτρογλου και Ιγκλέσιας αντί των Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο ενώ ο Παναθηναϊκός προχώρησε και αυτός σε αλλαγή με τον Καραγκούνη αντί του Βύντρα στο 60'.

Στο 65' ο κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού ο Κουίνσι και πάλι μετά από ατομική ενέργεια έπιασε το σουτ αλλά ο Ιτάνζ είπε πάλι όχι.

Ένα λεπτό αργότερα οι δυο ομάδες έκαναν την τελευταία τους αλλαγή με τον Νίνη να παίρνει την θέση του Κατσουράνη και τον Νάστο του Οικονόμου.

Στο 74' ο Κουίνσι από τα αριστερά θα μπει στην περιοχή, θα κόψει την μπάλα με τον Φυντανίδη να μπαίνει μπροστά του, να τον ρίχνει κάτω και τον Γκανέζο να ζητάει το πέναλτι με τον Κουκουλάκη όμως να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Ένα πέναλτι για το οποίο στο τέλος του αγώνα διαμαρτυρήθηκε και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 79΄με τον Τοτσέ αλλά το σουτ του πέρασε έξω. Τρία λεπτά αργότερα την ίδια κατάληψη είχε και κεφαλιά του Ισπανού φορ.

Τρεις κλασικές ευκαιρίες

Από το 84' και μέχρι την λήξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει την νίκη. Αρχικά ο Κουίνσι γύρισε προς τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος μέσα στην περιοχή έπιασε από κοντά το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ και ενώ είχε την ευκαιρία να κατεβάσει την μπάλα και να πλασάρει με την άνεση του.

Στο 87' απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καραγκούνη έδιωξε χωρίς πρόβλημα ο Ιτάνζ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σέντρα από τα δεξιά με τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή ανενόχλητο να παίρνει την κεφαλιά η οποία έφυγε έξω.

Η τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χριστοδουλόπουλο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει άστοχα.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ατρόμητος έφερε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού και φυσικά έκοψε τα πόδια των πράσινων. Λίγες φορές άλλωστε ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και σε θέση κυνηγού από τόσο νωρίς. Ο Ατρόμητος εν συνεχεία κλείστηκε σωστά και μέχρι να έρθει η κούραση και οι αλλαγές του Φερέιρα κρατούσε άνετα εκτός περιοχής του τον Παναθηναϊκό.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν με διαφορά ο αδύναμος κρίκος της ομάδας του Παναθηναϊκού. Πολύ κακός σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ κάποιες στιγμές έδειχνε προκλητικά αδιάφορος. Δεν βοήθησε σε καμία στιγμή το Τριφύλλι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ