ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Άρχισαν οι διαδικασίες για τις μάσκες

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ /  EUROKINISSI)
Κουρμπέλης, Παναθηναϊκός (eurokinissi) EUROKINISSI

Παρότι ακούγεται απλό ο Κουρπέλης και ο Ινσούο να αγωνιστούν με προστατευτικά στο πρόσωπο, δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Το Sport24.gr εξηγεί.

Μόνο με προστατευτική μάσκα μπορούν να αγωνιστούν το Σάββατο (16/2) εναντίον του Αστέρα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Εμμάνουελ Ινσούα. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αποκόμισαν χτυπήματα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα συνιστούσε… αυτοκτονία να μπουν στο γήπεδο χωρίς να λάβουν τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Φυσικά, η συμμετοχή των δύο στο σαββατιάτικο παιχνίδι δεν είναι σίγουρη. Ο Γιώργος Δώνης θα περιμένει την εισήγηση του ιατρικού επιτελείου και μετά θα αποφασίσει. Από τη μία, η αναμέτρηση έχει μεγάλη κρισιμότητα και θεωρείται «must win». Από την άλλη, προέχει η σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Η παρουσία του Κουρμπέλη και του Ινσούα θα κριθεί λίγο πριν το παιχνίδι, ωστόσο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς προεργασία. Για να φορέσουν οι δύο παίκτες την προστατευτική μάσκα το Σάββατο, πρέπει προηγουμένως να έχει κατασκευαστεί ειδικά προσαρμοσμένη στα πρόσωπα τους και να την έχουν δοκιμάσει για τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Αυτό δεν καθίσταται εφικτό μέσα σε λίγες ώρες. Ο Ινσούα και ο Κουρμπέλης θα επισκεφτούν τον συνεργάτη της εταιρίας που δημιουργεί τα ανάλογα προϊόντα, προκειμένου να μετρήσει τις διαστάσεις του κεφαλιού τους. Οι θήκες θα προσαρμοστούν στους δύο ποδοσφαιριστές, ώστε να τους προστατεύουν και ταυτόχρονα, να τους διασφαλίζουν την άνετη κίνηση και την πλήρη ορατότητα.

Οι προστατευτικές μάσκες κατασκευάζονται από ειδικευμένη εταιρία στην Ιταλία και χρειάζονται το χρόνο τους για να αποσταλούν στην Αθήνα. Το υλικό κατασκευής τους είναι το ημίσκληρο καουτσούκ και το κόστος εκτιμάται σε τετραψήφιο νούμερο σε ευρώ.

Επομένως, παρότι η παρουσία του Ινσούα και του Κουρμπέλη στο ΟΑΚΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει, οι διαδικασίες για την παραγγελία των μασκών τους έχουν αρχίσει. Άλλωστε, το πιθανότερο είναι ότι θα τις φορέσουν στο μεθεπόμενο ματς, αν όχι το Σάββατο…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ