ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αντιπρόταση με "αντιδράσεις" και το 5% που "περνάει" μονομερώς η ΠΑΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μετέφερε στους πράσινους την πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για ψαλίδι ύψους 20% στη δόση Μαΐου. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των παικτών και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Πριν από την προπόνηση της Τετάρτης (03/06), ο Δημήτρης Κουρμπέλης κάλεσε ως αρχηγός, όλους τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού και τους έθεσε επί τάπητος (κι επί «άτυπης» ψηφοφορίας) μία αντιπρόταση προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, για το θέμα των μειώσεων που προχωρούν όλες οι ομάδες, προκειμένου να «απορροφήσουν» εν μέρει την οικονομική «ζημιά» τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Την περασμένη Παρασκευή (29/05), η διοίκηση του «τριφυλλιού» είχε προτείνει στους παίκτες -μέσω του Τσάβι Ρόκα- μείωση στο 40% της δόσης Μαΐου, για όσα συμβόλαια ήταν από 60.000€ και πάνω. «Ψαλίδι» που αντιστοιχούσε στο 10% των συνολικών απολαβών των παικτών και ήταν η μικρότερη από όλες τις ομάδες της Λίγκας (πιο μικρή κι από το 12% της ΑΕΚ και το 12,5% του ΠΑΟΚ). Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (με πρώτους τους ξένους) είχαν αρνηθεί τότε την εν λόγω πρόταση, με τους διοικούντες το «τριφύλλι» να τηρούν έκτοτε στάση... αναμονής, επαναξιολογώντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 03/06) ο Κουρμπέλης επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο (ως «κάπτεν») με μία δική του αντιπρόταση που αφορούσε το μισό «ψαλίδι» στην αρχική πρόταση της διοίκησης -ήτοι 20% της δόσης Μαΐου- ζητώντας να μην «πειραχθούν» τα συμβόλαια με ετήσιες αποδοχές 100.000€ και κάτω. Το δε ποσοστό αντικατοπτρίζει το 5% των ετήσιων αποδοχών κάθε παίκτη και είναι κάτω κι από το μισό απ’ το ποσοστό χρημάτων που «κόπηκε» π.χ. στην ΑΕΚ. Δεν το… συζητάμε για το Βόλο, όπου εκεί το «ψαλίδι» ήταν στο 27%!

Κι επ’ αυτής της πρότασης ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις. Σε πρώτη φάση απ’ όλους τους ξένους αφού οι Γιόχανσον, Ινσούα, Περέα, Ζαχίντ, Μακέντα δεν δέχονται μειώσεις, ενώ οι Ανουάρ, Νατζ, Νούνες, Μπεκ ήταν στο 50-50. Από τους Έλληνες που «εμπλέκονταν» στη συγκεκριμένη πρόταση (συμβόλαια άνω των 100.000€) συμφώνησαν ο Κουρμπέλης, ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Πούγγουρας, ενώ οι Χρήστος Δώνης, Διούδης, Καμπετσής ζήτησαν λίγο χρόνο να απαντήσουν, αν και είχαν θετική προδιάθεση.

Το τι θα γίνει εντέλει είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όμως αυτό που ενδεχομένως να μην έχουν καταλάβει οι ξένοι του «τριφυλλιού» είναι πως το τελικό 5% που έβαλε στο… τραπέζι ο Κουρμπέλης, είναι το ανώτατο όριο που επιτρέπουν οι UEFA/FIFA στις ομάδες να επιβάλλουν από μόνες τους ως μειώσεις (λόγω της πανδημίας), όταν δεν υπάρχει ομαδική συμφωνία.

Με απλά λόγια το συγκεκριμένο 5% μπορεί να το επιβάλλει η «πράσινη» ΠΑΕ μονομερώς μέσα στις επόμενες ημέρες, ανεξαρτήτως των προθέσεων που θα έχουν π.χ. οι ξένοι…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ