ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανεπανόρθωτη ζημιά

Παναθηναϊκός: Ανεπανόρθωτη ζημιά

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αρχίζει την προσπάθεια για να περιορίσει τη ζημιά από τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ποια η στάση του Αλαφούζου.

Η διαχείριση των "απόνερων" από τη διακοπή του αιώνιου ντέρμπι, είναι πλέον το ζητούμενο για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Η ζημιά στη βαθμολογία είναι ανεπανόρθωτη, αφού η ομάδα αποχαιρέτησε οριστικά τη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, με το -3 που επιβάλλεται αυτοδίκαια.

Μία άμεση επίπτωση είναι η μεταφορά του ευρωπαϊκού αποκλεισμού για την επόμενη σεζόν, αφού ο Παναθηναϊκός δεν θα την εκτίσει φέτος. Επομένως, η προοπτική της συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA μετατίθεται για το 2021 - 2022, με την αισιόδοξη εκτίμηση...

Ωστόσο, ίσως ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύσει με πιο σοβαρές συνέπειες, που πιθανώς να φτάσουν στην απειλή του υποβιβασμού. Όλα θα εξαρτηθούν πρωτίστως από τα γραφόμενα του Γερμανού διαιτητή Φριτζ στο φύλλο αγώνα και από τις εκθέσεις του παρατηρητή και της Αστυνομίας.

Στο χείριστο σενάριο της επιβολής από τα πειθαρχικά όργανα του -6, ο Παναθηναϊκός θα μείνει με 23 βαθμούς. Αυτόματα θα "κατέβει" στη ζώνη του μπαράζ και θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τους στόχους του, ανταγωνιζόμενος με τις ομάδες που παλεύουν για να διατηρηθούν στη Superleague.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού περιμένουν να λάβουν γνώση των επίσημων στοιχείων του ντέρμπι, ώστε να εκτιμήσουν τους κινδύνους που διαμορφώνονται. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην ΠΑΕ, με σκοπό να προχωρήσουν σε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Η υπερασπιστική γραμμή θα χαραχτεί στη διάρκεια της εβδομάδας, διότι προέχει να μαθευτεί το κατηγορητήριο. Πάντως, από την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση, φάνηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αναδειχτούν και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και η υπερβολική χρήση χημικών από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Όπως είναι αναμενόμενο, το βάρος θα πέσει στη νομική υπηρεσία, η οποία έχει πολλή δουλειά να κάνει. Οι Λεωνίδας Μπουτσικάρης και Άλκης Παπαντωνίου θα αναλάβουν την προεργασία, σε ανοιχτή γραμμή με τους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, οι οποίοι θα ενημερωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Περαιτέρω, στην ΠΑΕ περιμένουν υψηλό πρόστιμο και θα προϋπολογίσουν την απώλεια εσόδων, από τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Το κόστος θα είναι υψηλό, όμως κρίνεται διαχειρίσιμο και το πρωτεύον είναι η βαθμολογική "χασούρα". Αυτή θα προσπαθήσουν να περιορίσουν οι άνθρωποι του Τριφυλλιού.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν αιφνιδιάστηκε με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ήξερε ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανό να συμβεί, αφού κάποιοι οπαδοί θεωρούν ότι βλάπτοντας την ομάδα, θα βλάψουν τον ιδιοκτήτη της. Άλλωστε, ακόμα και στην περίοδο που ο Αλαφούζος διατηρούσε καλές σχέσεις με τους οργανωμένους, τα "παρατράγουδα" δεν έλειπαν από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Πρακτικά, για τον Αλαφούζο δεν φαίνεται πως αλλάζει το παραμικρό. Ο εφοπλιστής θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτική λιτότητας για να εξυγιάνει την εταιρία, με την προσδοκία να την παραχωρήσει. Έτσι και αλλιώς, ο Αλαφούζος δεν πηγαίνει ούτε στο ΟΑΚΑ, ούτε στα γραφεία, άρα η καθημερινότητα του δεν επηρεάζεται. Επί της ουσίας, αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ