ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αναγκαία η απόκτηση ενός σκόρερ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr για τον στράικερ που έχει ζητήσει ο Γιώργος Δώνης, τα χαρακτηριστικά του για να ταιριάξει με τον Μακέντα και την υπόθεση του Νίκου Καρέλη.

Η ανάγκη του Παναθηναϊκού για την απόκτηση ενός σκόρερ είναι επιτακτική. Το "εύκολο γκολ" έλειψε στη σεζόν και δεν χρειάζεται η έκθεση του Γιώργου Δώνη για να διαπιστωθεί το αυταπόδεικτο... Για αυτό, μία από τις προτεραιότητες στις μεταγραφές είναι η ενίσχυση της γραμμής κρούσης με έναν "εκτελεστή".

Φυσικά, οι στράικερ με έφεση στο σκοράρισμα εντοπίζονται δύσκολα και πληρώνονται ακριβά. Δεν είναι απλό για τον Νίκο Νταμπίζα να αναζητήσει έναν ποδοσφαιριστή με διψήφιο αριθμό τερμάτων ανά σεζόν, ο οποίος να ανταποκρίνεται στα οικονομικά στάνταρ του Παναθηναϊκού.

Επιπροσθέτως, ο Νταμπίζας ψάχνει έναν παίκτη ο οποίος θα ταιριάζει ως παρτενέρ του Φεντερίκο Μακέντα στην επίθεση. Ο Ιταλός θα συνεχίσει στο "Γεώργιος Καλαφάτης", αφού η εκτίμηση των ανθρώπων του Τριφυλλιού είναι ότι την επόμενη σεζόν θα προσφέρει περισσότερα, έχοντας προσαρμοστεί και παίρνοντας μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο Γιώργος Δώνης έχει καθορίσει τα χαρακτηριστικά για τον "φουνταριστό" που χρειάζεται. Όμως, το βασικό στοιχείο είναι η παραγωγικότητα. Ο 50χρονος προπονητής θέλει έναν στράικερ ο οποίος θα αξιοποιεί τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που δημιουργούν οι συμπαίκτες του, διότι ο Μακέντα δεν διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα.

Περαιτέρω, ο Δώνης θέλει έναν επιθετικό ο οποίος κατά κύριο λόγο θα αποτελέσει την "κολώνα" του Παναθηναϊκού στην αντίπαλη περιοχή. Να έχει τον όγκο και τη δύναμη για να κερδίζει μονομαχίες από τους αμυντικούς, να έχει ικανότητα στον αέρα και να διακρίνεται για τα τελειώματα του. Ένας ποδοσφαιριστής με αυτά τα προσόντα θα επιτρέψει στον Μακέντα να παίξει ως δεύτερος φορ, να βρει ανοιχτούς χώρους και να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του.

Θεωρητικά, ο Νίκος Καρέλης έχει το "πακέτο" που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Είναι δυνατός, μαχητικός, δεν έχει ύψος αλλά το αναπληρώνει με αλτικότητα και έχει ικανοποιητικές επιδόσεις στο σκοράρισμα. Επιπλέον, γνωρίζει την ομάδα και τις ιδιαιτερότητες της, έχει συνεργαστεί με τον Νταμπίζα και μία "επανεκκίνηση" στην καριέρα του είναι απαραίτητη. Ωστόσο, ο Καρέλης θα απασχολήσει μόνο αν μείνει ελεύθερος από τη Γκενκ, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ