ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αμφιταλαντεύεται για το σύστημα ο Δώνης

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Donis Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης κάνει τις πρώτες σκέψεις για τον καταρτισμό της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα μεσολαβούν τέσσερις μέρες μέχρι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γιώργος Δώνης κάνει τις πρώτες σκέψεις για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η βάση για την τακτική του "τρένου" είναι οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί.

Ο Δώνης αναγνωρίζει ότι έχει να αντιμετωπίσει έναν ποιοτικότερο αντίπαλο και θα προσπαθήσει να δώσει ασφάλεια στα μετόπισθεν. Για αυτό, θα χρησιμοποιήσει τρεις στόπερ, αφού θεωρεί ότι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αντέξει η άμυνα του στην πίεση.

Περαιτέρω, ο Δώνης δεν έχει αποφασίσει εάν θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με σύστημα 3-5-2 ή με σύστημα 3-4-3. Στο πρώτο ενδεχόμενο το ρίσκο είναι στα άκρα, αφού θα υπάρχει ένας ακραίος μπακ-χαφ και θα χρειαστεί να παίρνει βοήθεια από τον αντίστοιχο στόπερ. Ωστόσο, θα υπάρχει ένας έξτρα χαφ, για να βοηθήσει στην κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο σενάριο του 3-4-3, ο Δώνης θα «γεμίσει» τις πλευρές με δεύτερο ποδοσφαιριστή, αλλά θα «αδειάσει» τον άξονα. Διότι στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός είχε δύο κεντρικούς χαφ και έχασε τη μάχη του κέντρου και εν τέλει ηττήθηκε με 2-0.

Πάντως, ο Δώνης σκέφτεται διάφορες προσαρμογές, προκειμένου να καμουφλάρει τις αδυναμίες του κάθε συστήματος. Στο μεσοδιάστημα θα αναλύσει με τους συνεργάτες του τις επιλογές που έχουν και θα αποφασίσει πως θα παρουσιάσει την ομάδα του στο κυριακάτικο ντέρμπι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ