ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Η κριτική των παικτών του "τριφυλλιού"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως γκολ (0-0) με την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "πράσινων".

Ο Παναθηναϊκός ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ και απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την ΑΕΚ στο "Σπύρος Λούης". Ανασταλτικά ήταν πολύ πιο συμπαγής και αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει μόνο από ατομικά λάθη.

Υπεύθυνοι για την καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν ο Κουρμπέλης, που ανέβηκε 100% από την Τούμπα και ο Πούγγουρας, ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον Κολοβέτσιο. Αναλυτικά η κριτική από το Sport24.gr:

ΔΙΟΥΔΗΣ: Ήταν σταθερός στις εξόδους του, επενέβη όποτε χρειάστηκε με μεγάλη ψυχραιμία και είχε σωστές επαναφορές της μπάλας, αποφεύγοντας τα λάθη. Είχε καλή συνεργασία με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες είτε από τον Μπογέ, είτε από τον Μάνταλο. Είχε πολλή ενέργεια και έβγαινε συχνά στην επίθεση, ενώ βρέθηκε και σε θέση βολής αλλά δεν τελείωσε τη φάση.

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Σε ρόλο δεξιού στόπερ, ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις περισσότερες περιπτώσεις. Πήρε πολλές κεφαλιές, έκανε αρκετά τάκλιν και βγήκε πρώτος στις μονομαχίες. Ανέβηκε πολλές φορές στην επίθεση, όμως από επιπόλαια λάθη και έδωσε αντεπιθέσεις στην ΑΕΚ.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Μπήκε με επιτυχία στα… παπούτσια του Κολοβέτσιου. Ως κεντρικός στόπερ κατεύθυνε την άμυνα, έβγαινε γρήγορα στις μονομαχίες και ήταν ψύχραιμος στις απομακρύνσεις του. Απέφυγε τα ατομικά λάθη, παρότι δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ: Είχε την επιτήρηση του Λιβάια στις περισσότερες φάσεις, κερδίζοντας και χάνοντας αρκετές μονομαχίες, ενώ βοήθησε στον αέρα. Ωστόσο έκανε αρκετά λάθη στο κράτημα της μπάλας και στις πάσες, που όμως δεν κόστισαν στον Παναθηναϊκό.

ΙΝΣΟΥΑ: Σε γενικές γραμμές εξουδετέρωσε τους περισσότερους κινδύνους από την πλευρά του. Είχε προβλήματα με τις συνεργασίες των Μπακάκη – Γκάλο στο τέλος, αλλά ο Ινσούα ανταποκρίθηκε καλά. Βγήκε πολλές φορές στην επίθεση και ήταν απειλητικός.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Σε αυτό το ντέρμπι ήταν εξαιρετικός. «Βράχος» μπροστά από τους στόπερ, έβγαινε πρώτος στη μπάλα, κέρδιζε τις μονομαχίες και περιόρισε τον Μάνταλο όταν σύγκλινε στον άξονα. Ήταν ψύχραιμος στην πρώτη πάσα και μετέφερε τη μπάλα με ασφάλεια.

ΔΩΝΗΣ: Σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την Τούμπα. Βοήθησε στην ανασταλτική λειτουργία, κέρδισε μονομαχίες και δεν έκανε λάθη τακτικής. «Κουβάλησε» τη μπάλα προς την επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ή να μοιράσει ασίστ.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ: Είχε πολλά τρεξίματα, κινήθηκε σε όλους τους χώρους ζητώντας τη μπάλα και την κράτησε με επιτυχία. Απείλησε και με μακρινά σουτ, ενώ κατανάλωσε πολλή ενέργεια στο πρέσινγκ και στο τέλος έμεινε από δυνάμεις.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού. Οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν τον αισθάνθηκαν, αφού ο νεαρός εξτρέμ επιχείρησε ελάχιστες ατομικές προσπάθειες και όσες πρωτοβουλίες πήρε, δεν ευοδώθηκαν. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Ουζουνίδη.

ΜΑΚΕΝΤΑ: Ο Ιταλός ήταν απομονωμένος σε αρκετά διαστήματα, ανάμεσα στους εξαιρετικούς Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου. Έδωσε μονομαχίες, κράτησε μπάλα και κέρδισε φάουλ που έδωσαν «ανάσες», ωστόσο δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής είχε κακά τελειώματα.

ΚΑΤΣΕ: Με την είσοδο του, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς στη μεσαία γραμμή. Ο Αλβανός χαφ πήρε μπάλες, κράτησε μπάλα, είχε έγκαιρα και σωστά κοψίματα και είχε σωστές επιλογές με την πάσα. Δημιούργησε πολύ καλό δίδυμο με τον Κουρμπέλη.

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Κινητικός, με πολλή ενέργεια και με διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες. Έδωσε βοήθειες στον Ινσούα και στο πρέσινγκ ψηλά, βγήκε σε θέση για σουτ, αλλά σε πολλές φάσεις λειτούργησε με απειρία και δεν είχε ουσία.

ΜΟΥΝΙΕ: Μπήκε ως αλλαγή και έδωσε στήριγμα στον Μακέντα, κρατώντας τη μπάλα, βγάζοντας συνεργασίες, αλλά του λείπει ο ρυθμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ