ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Θέλω να αποκτήσει ταυτότητα ο Παναθηναϊκός"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ουζουνίδης, Αλαφούζος, Ζιλμπέρτο EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε στην συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του πως θέλει να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και να τον φέρει εκεί που του αρμόζει. Τι είπε ο Γιάννης Αλαφούζος. (VIDEO)

Παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο άλλοτε κόουτς του Πανιωνίου, έθεσε ως κύριο στόχο να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του "τριφυλλιού" και να αποκτήσει η ομάδα ταυτότητα στο χορτάρι, δείχνοντας ότι έχει εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι "πράσινοι".

Θυμηθείτε το Live blog του Sport24.gr

"Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον ξέρουμε όλοι είναι ένας άνθρωπος που εμείς στην διοίκηση του Παναθηναϊκού σκεφτόμασταν εδώ και αρκετό καιρό ότι ήταν ένας από τους προπονητές που θα θέλαμε να έχουμε στον Παναθηναϊκό. Πέρυσι ήταν στον Πανιώνιο όταν εμείς χρειάστηκε να αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Τα πράγματα έρχονται μερικές φορές με έναν τρόπο και έτσι κάτω από δύσκολες συνθήκες μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε εμάς ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο οποίος και αισθάνεται Παναθηναϊκός και είναι ένας εξαιρετικός Έλληνας προπονητής και είμαστε ανυπόμονοι να δούμε την δουλειά του στο γήπεδο και να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που περιμένουμε να γίνει και αυτό που μπορεί να γίνει", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

"Καλωσορίζουμε τον Μαρίνο, του εύχομαι καλή τύχη, χθες είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε για λίγο, όχι αρκετά γιατί έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα είμαστε εδώ να υποστηρίζουμε την δουλειά του και ελπίζω ότι με την παρουσία του θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα", είπε με τη σειρά του ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ζιλμπέρτο Σίλβα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROKINISSI SPORTS

"Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ μετά από 19χρόνια, σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Ο πρώτος μου στόχος είναι να αλλάξω την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και μαζί με την βοήθεια της διοίκησης αλλά και του κόσμου να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και θα ζήσουμε όλοι μαζί στιγμές που είχα ζήσει και εγώ σαν ποδοσφαιριστής", τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όταν πήρε το λόγο και απαντώντας σε ερώτηση για το ποια είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν αρχικά, είπε:

"Οι δυσκολίες υπάρχουν άλλωστε αν δεν υπήρχαν ίσως δεν ήμουν εδώ σε αυτή τη θέση τώρα. Άρα κάθε εμπόδιο για καλό. Από εκεί και πέρα και σαν αντίπαλος προπονητής και σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έβλεπα απέξω την ομάδα σίγουρα πρώτα απ' όλα πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα σαν ομάδα. Δεύτερον να φέρουμε τον κόσμο πάλι στο γήπεδο. Με την έννοια να έρχεται και να αισθάνεται περήφανος και όμορφα που βλέπει αυτή την ομάδα και τρίτον όλοι να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει. Δηλαδή σε χαρές και τίτλους. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός".

Έχει γίνει αρκετός λόγος για ένα ρόστερ του Παναθηναϊκού που είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, θέλω να μου πεις αν συμφωνείς και αν αυτό θα το δούμε στο γήπεδο, γιατί έχεις παρακολουθήσει αρκετά την ομάδα, πότε να περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο αυτό που συζητάμε;
"Από αύριο θα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, μπορεί να μην είχα το χρόνο να κάνω προπονήσεις αλλά οι παίκτες είναι επίπεδου. Είναι έξυπνοι και μπορούν να καταλάβουν γρήγορα κάποια πράγματα που θέλω. Το ρόστερ δεν είναι άσχημο. Διαμορφώθηκε με ένα τρόπο σύμφωνα με την λογική του προηγούμενου προπονητή αλλά εγώ πρέπει αυτά τα στοιχεία που έχουν οι ποδοσφαιριστές να τα προσαρμόσω στην δική μου φιλοσοφία και στον δικό μου τρόπο παιχνιδιού. Είναι θετικό που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, άλλο είναι να τα βλέπεις απέξω και άλλο όταν είσαι εσύ υπεύθυνος αυτής της ομάδας. Είναι καλό που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια γιατί θα βγάλω πιο γρήγορα συμπεράσματα αλλά παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλουμε γιατί δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε και άλλο πίσω. Να προχωρήσουμε σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις όχι γιατί δεν έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα αλλά για να είναι στα δικά μου στάνταρ και δεδομένα που θέλω εγώ για να δημιουργήσω την ομάδα όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου".

Πέρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά υπάρχει και θέμα με την ψυχολογία της ομάδας. Μιλώντας στους παίκτες σας πως το είδατε, πως μπορεί να αλλάξει;
"Όταν είσαι ποδοσφαιριστής σε ένα τέτοιο σύλλογο και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που πρέπει δεν μπορεί η ψυχολογία να είναι η καλύτερη δυνατή. Για αυτό άλλωστε και η διοίκηση προέβη σε αυτή την αλλαγή. Για να αλλάξει κάποια πράγματα και εγώ με τη σειρά μου για αυτό είμαι εδώ για να τα βελτιώσω. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που αλλάζουν την ψυχολογία. Εμείς από αύριο πρέπει να δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλουμε και σιγά-σιγά να αποκτάμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα. Από τη στιγμή που είναι καλοί οι παίκτες δεν είναι τόσο δύσκολο. Οι παίκτες δεν είναι κακοί όσο έχουν δείξει τα μέχρι τώρα κακά αποτελέσματα".

Με την ομάδα εκτός Ευρώπης και να έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, τι κίνητρο πρέπει να έχουν οι παίκτες από εδώ και στο εξής για να αλλάξει η εικόνα;
"Το κίνητρο είναι να κερδίζουν τα παιχνίδια και να δουλεύουν μέσα στο γήπεδο για τη φανέλα που φοράνε. Για αυτό είναι στον Παναθηναϊκό. Φοράνε μια φανέλα με πολύ μεγάλη ιστορία, με μεγάλες απαιτήσεις, με μεγάλη πίεση και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και να το δείχνουν κάθε Κυριακή που είναι μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειξε και τα προηγούμενα χρόνια και σε περιόδους που δεν ήταν σωστά τα αποτελέσματα βλέποντας μια αγωνιστικότητα και σωστή νοοτροπία, χειροκροτούσε τους ποδοσφαιριστές. Αυτή η εικόνα δείχνει πολλά για το πως σκέφτεται και τι θέλει ο κόσμος. Εμείς όλοι εδώ, διοίκηση, ποδοσφαιριστές αντιπροσωπεύουμε μια φανέλα και έναν κόσμο που είναι από πίσω για αυτούς πρέπει να δουλέψουμε όλοι".

Αν και είναι αρκετά νωρίς, βλέποντας την παρουσία σας σαν προπονητή ξέρουμε ότι η βάση σας είναι το 4-2-3-1 με αυτό θα δουλέψετε και στον Παναθηναϊκό;
"Γρήγορο είναι αλλά αυτό είναι που μου αρέσει, αυτό είναι που πιστεύω. Ξέρετε οι σχηματισμοί πολλές φορές μπορει να είναι διαφορετικοί. Το θέμα είναι οτιδήποτε κάνεις να το κάνεις σωστά. Αν υπήρχε ο τέλειος σχηματισμός θα τον ακολουθούσαν όλοι οι προπονητές. Εγώ πιστεύω σε κάτι, θα προσπαθήσω μέσα από αυτά που θα δω από τους ποδοσφαιριστές να δω που μπορούν να φτάσουν και αν μπορούν να κάνουν αυτά που θέλω. Νομίζω ότι μπορούν να τα καταφέρουν, έχουν τις δυνατότητες να παίξουν στο στυλ που θέλω. Θέλω βασικά η ομάδα να αποκτήσει ταυτότητα. Ο κόσμος να ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός είναι αυτός. Ο Παναθηναϊκός παίζει έτσι από εκεί και πέρα οι μικρές παραλλαγές που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι ή ο τρόπος που θα αμύνεσαι και θα επιτίθεσαι είναι διαφορετικός. Δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάζεις διάταξη κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο. Και στο φινάλε η μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός".

Πως θα θέλατε να συστήσετε στον κόσμο του Παναθηναϊκού τον εαυτό σας, τι να περιμένει από εσάς; "Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι οι προπονητές λένε θέλω να κάνω αυτό, θέλω να κάνω το άλλο. Εγώ αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι πως όπως τίμησα αυτή τη φανέλα σαν ποδοσφαιριστής, θα δώσω το 100% και κάτι παραπάνω και ως προπονητής".

Έχετε δει την ομάδα, γνωρίζετε και ποιες είναι οι ανάγκες του για μεταγραφές;
"Δε νομίζω ότι είναι η στιγμή να πούμε για αυτό. Σίγουρα ξέρω και έχω στο μυαλό μου τι χρειάζεται αλλά η αξιολόγηση έχει γίνει στα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί και θα γίνει στα παιχνίδια που ακολουθούν. Όμως θα περιμένω και αγωνιστικά σαν προπονητής τι μπορεί να μου δώσει κάθε ποδοσφαιριστής. Καμία φορά μπορεί για κάποιον να υπάρχουν ενδοιασμοί για την ποιότητα του και κατά πόσο είναι ικανός να σταθεί στον Παναθηναϊκό και μπορεί με μένα στον πάγκο να είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης. Οπότε πρέπει να δω τι θα μου δείξει μέσα στο γήπεδο. Και χθες στην ομιλία μου στους ποδοσφαιριστές αυτό είπα, τα πράγματα είναι πολύ απλά για να παίξουν μαζί μου αρκεί να κάνουν αυτά που θέλω μέσα στο γήπεδο".

Είστε ένας προπονητής που δίνει βάρος στα νέα παιδιά, ο Παναθηναϊκός επίσης έβγαζε νέα παιδιά, σκέφτεστε να ποντάρετε περισσότερο σε νεαρούς εξελίξιμους Έλληνες ποδοσφαιριστές;
"Ο Παναθηναϊκός τις μεγάλες του επιτυχίες τις έκανε στηριζόμενος σε Έλληνες παίκτες. Τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο βέβαια έχουν αλλάξει. Αν κάποιος παίκτης είναι ικανός, Έλληνας, μικρός θα πάρει την ευκαιρία του. Μου αρέσει να δουλεύω με Έλληνες ποδοσφαιριστές, με νέα παιδιά. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ικανά αυτή τη στιγμή να αντεπεξέλθουν στο βάρος αυτής της φανέλας. Είχα και μια συζήτηση με τον κ. Σαμαρά και αυτό που του είπα είναι να είναι σίγουρος ότι θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στον τρόπο που σκέφτεται η ομάδα βάζοντας πάνω απ' όλα βέβαια το καλό του συλλόγου".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω, προλαβαίνει να διεκδικήσει τους εγχώριους στόχους που έχει;
"Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο, δεν εξαρτάται αν θα πετύχουμε εμείς τον στόχο μας είναι και το θα κάνουν και οι αντίπαλοι μας. Εγώ όπως είπα, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η δική μας ομάδα θα προσπαθεί να δίνει κάθε Κυριακή το 100%. Παναθηναϊκός είμαστε θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Θέλουμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, όμως αυτό που έχει σημασία είναι να βλέπω μια ομάδα που θα δίνει το 100% και λόγω της ποιότητας που έχουμε θα κερδίζουμε και τα παιχνίδια. Η κατάσταση πρέπει να αναστραφεί και γρήγορα. Δεν έχουμε περιθώρια να καθυστερήσουμε και άλλο, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Από αύριο πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Υπάρχει από πίσω μας ένα μεγάλο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Άρα πως θα αντιστραφεί το κλίμα, κερδίζοντας τα παιχνίδια. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος".

Έχετε εντοπίσει ποιο ήταν το μεγαλύτερος λάθος;
"Το ότι υπάρχουν αυτά τα άσχημα αποτελέσματα σημαίνει όχι ότι κάτι δεν γινόταν καλά αλλά ότι δεν έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Και βέβαια έχουμε κάνει ανάλυση των προηγούμενων παιχνιδιών, ξέρουμε τι δεν πήγαινε καλά και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Όμως θέλω να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον, όχι το τι είχε γίνει πίσω".

Η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί και από αρκετούς τραυματισμούς, έχετε κάνει σχετική συζήτηση για το τι έφταιξε;
"Δεν έχω προλάβει να μπω ακόμα σε αυτή τη διαδικασία, έχω κάνει κάποιες συζητήσεις. Όμως να είστε σίγουροι ότι από Δευτέρα θα το κοιτάξουμε και αυτό. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι καλό να χάνεις παίκτες λόγω τραυματισμών. Να είστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό".

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του Μαρίνου Ουζουνίδη:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ