ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Θέλουμε δουλειά για αυτό που έχω στο μυαλό μου"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη του υποστήριξε πως το πρώτο μέλημα είναι ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει έναν βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα χτίσει και εν συνεχεία δεν θα τον επηρεάζουν οι απουσίες.

Την καθιερωμένη του συνέντευξη στην κάμερα της "NOVA" παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την Πέμπτη με τον Έλληνα τεχνικό να στέκεται στην βελτίωση του τριφυλλιού αλλά να τονίζει πως ακόμα η ομάδα απέχει αρκετά απ' αυτό που θέλει ο ίδιος. Και για το οποίο χρειάζεται χρόνος και δουλειά ώστε να έχει όλα τα στοιχεία που θέλει να διακρίνουν τον Παναθηναϊκό.

Ο 48χρονος τεχνικός μίλησε για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Αστέρα, τις απουσίες που αντιμετωπίζει αλλά και το τι άλλαξε και το τριφύλλι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικά είπε:

Τελευταία βρήκατε απάντηση σε έναν γρίφο που σας ταλαιπώρησε για περίπου ένα μήνα στην επίθεση εννοώ, πολλά γκολ, καλές εμφανίσεις, δημιουργία φάσεων, αποτελεσματικότητα. Τι άλλαξε;
"Και προσθήκες στο ρόστερ αλλά και λίγο περισσότερος χρόνος δουλειάς. Έχουν έρθει κάποια παιδιά που ήταν στο ρόστερ και μας έλειπαν και με δυο-τρεις προσθήκες που έγιναν είναι λογικό όσο θα παίζουμε, όσο θα βρισκόμαστε μαζί θα έχουμε και περισσότερους αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας και περισσότερες επιλογές στο επιθετικό παιχνίδι και λογικά με μεγαλύτερη δημιουργία φάσεων".

Με όσους παίκτες έχω μιλήσει, λένε ότι βγαίνει η δουλειά του προπονητή στο γήπεδο, αισθάνεστε ότι αυτή η ομάδα αποκτά την υπογραφή σας, την φιλοσοφία σας;
"Όχι ακόμα θέλουμε πολύ χρόνο για να πάμε εκεί που θέλω. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά προσαρμόζονται όσο μπορούν περισσότερο, θέλουμε ακόμα κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας αλλά απ' αυτό που έχω το μυαλό μου χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά".

Τι έχετε στο μυαλό σας;
"Αρκετά πράγματα. Σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός πρέπει και έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις αρκετά πράγματα. Αυτό για να γίνει αυτή τη στιγμή μετά απ' όλο αυτό το διάστημα που περάσαμε θέλει λίγο χρόνο ακόμα και απ' εκεί και πέρα χρειαζόμαστε και κάποια ακόμα στοιχεία στο παιχνίδι μας που πρέπει να τα περνάμε σιγά-σιγά. Δεν μπορείς μέσα σε ένα μήνα να βάλεις πολλά πράγματα μαζί γιατί μετά περισσότερο μπέρδεμα θα υπάρχει πάρα επιλογές στο παιχνίδι μας. Σιγά-σιγά προσπαθούμε να περνάμε κάποια στοιχεία που θέλουμε και όταν αφομοιωθούν αυτά πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα".

Έχουν έρθει κάποια καλά αποτελέσματα και μια μικρή περίοδος ηρεμίας που έχω την εντύπωση ότι χρειαζόταν η ομάδα, το επόμενο στάδιο είναι η διάρκεια;
"Η διάρκεια είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει πάντα στις ομάδες σαν εμάς. Μια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να έχει ένα-δυο καλά παιχνίδια και μετά πάλι από την αρχή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Το κυριότερο αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο βασικός κορμός πάνω στον οποίο θα χτίσεις κάποια πράγματα και σιγά-σιγά και απουσίες να υπάρχουν θα έχεις μια σταθερή βάση που εκεί πάνω θα δημιουργήσεις".

Τα παιχνίδια γίνονται πιο απαιτητικά, το ματς του Σαββάτου απέναντι στον Αστέρα, πόσο διαφορετικό θα είναι σε σχέση με αυτό της Λεωφόρου που επικρατήσατε άνετα και εύκολα επί της ομάδας της Τρίπολης; "Είναι διαφορετικό εντελώς το παιχνίδι. Άλλοι το παιχνίδι του Κυπέλλου, άλλο του πρωταθλήματος. Ο Αστέρας νομίζω είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα της ομάδας. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, περιμένουμε μια αντίδραση από την ομάδα της Τρίπολης και είναι λογικό και μετά το άσχημο αποτέλεσμα του Κυπέλλου αλλά και μετά την ήττα στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε ότι θα αντιδράσουν. Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε αν όχι το ίδιο καλοί όπως στο παιχνίδι του Κυπέλλου ίσως και ακόμα καλύτεροι για να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα".

Οι απουσίες σας προβληματίζουν για το ματς του Σαββάτου;
"Θα δούμε τώρα αυτές τις δυο μέρες ποια παιδιά θα επανέλθουν. Το καλό είναι ότι λογικά θα έχουμε τους περισσότερους στην διάθεση μας, οπότε αν εξαιρέσουμε την απουσία του Βιγιαφάνιες λόγω καρτών δε νομίζω να έχουμε άλλα προβλήματα".

Είναι ακόμα νωρίς προκειμένου ο Μολίνς να μπει στην αποστολή;
"Ναι είναι νωρίς. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει καλά, ένας παίκτης που μας δείχνει στο διάστημα που κάνει προπονήσεις ότι θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεχτικοί όμως έτσι ώστε τη στιγμή που θα μπει να ξέρουμε ότι είναι 100% σε επίπεδο φυσικής κατάστασης ή τουλάχιστον κοντά σε αυτό που θέλουμε εμείς για να μπει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει".

Μπάσκετ βλέπετε;
"Ναι όσο μπορώ παρακολουθώ".

Το Σάββατο έχει τελικό, Παναθηναϊκός εναντίων Άρη, μια ευχή;
"Είναι λογικό, εύχομαι να το πάρει η ομάδα μας".


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ