ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Θα κάνουν αυτά που θέλω εγώ και όχι ό,τι θέλουν εκείνοι"

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με την Κέρκυρα πως άμεσα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα.

Απογοητευμένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Κέρκυρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Η απογοήτευση του είχε να κάνει με την εικόνα των πράσινων παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δυο εβδομάδες για σκληρή δουλειά αλλά και με τη συμπεριφορά των παικτών του που έκαναν ότι ήθελαν αυτοί όπως επίσης και τα παράπονα που είχαν μεταξύ τους φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τους Λουτσιάνο-Τσάβες.

Ενώ τόνισε πως στη διάρκεια του ματς η Κέρκυρα θύμιζε Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός... Κέρκυρα.

Χαρακτηριστικά ο 49χρονος τεχνικός είπε μεταξύ άλλως στη συνέντευξη Τύπου:

"Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για τη νίκη της. Κέρδισε δίκαια ήταν περισσότερο παθιασμένη μέσα στο παιχνίδι, ήταν πιο πιεστική από εμάς και φάνηκε καθαρά από τα πρώτα δέκα λεπτά που κέρδισε όλες τις μονομαχίες. Φάνηκε καθαρά ότι αυτοί θα είναι οι νικητές. Για εμάς ότι χρειαζόμαστε χρόνο δεν αποτελεί δικαιολογία και αν στα παιχνίδια με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό περίμενα την εικόνα γιατί ήξερα τα προβλήματα που είχαμε σήμερα ήταν πραγματικά μια απογοήτευση η εμφάνιση για εμένα, γιατί είχαμε δυο εβδομάδες να δουλέψουμε και να δείξουμε κάποια πράγματα. Αν εξαιρέσεις δυο-τρεις περιπτώσεις όπου κάναμε σωστά κάποια πράγματα, στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού δεν κάναμε τίποτα.

Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παιχνίδι. Όταν συμβαίνει αυτό, αυτός που φταίει είναι ο προπονητής κι αυτός πρέπει να το διορθώσει. Πρέπει να το αλλάξω γρήγορα αυτό, πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες μου πως εδώ θα κάνουν αυτά που θέλει ο προπονητής κι όχι αυτά που θέλουν εκείνοι.

Ήταν πολύ κακή εκτός την αγωνιστική εικόνα και η εικόνα να βλέπεις τους παίκτες σου να παραπονιέται ο ένας στον άλλον. Στη δική μου ομάδα αυτό είναι κάτι που δεν έχει γίνει άλλες φορές και πρέπει να το αλλάξουμε γρήγορα. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι έχουν έρθει σε ένα μεγάλο κλαμπ, ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Και αν μπορεί να μας λείπει η συνοχή, οι αυτοματισμοί για να διασπάσουμε κλειστές άμυνες αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην έχουμε εγωισμό να μην έχουμε νεύρο και να μην παλεύουμε όλες τις φάσεις.

Πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα στην ομάδα και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο μυαλό των παικτών. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Σήμερα αν έβλεπε κανείς το παιχνίδι θα έλεγε πως η Κέρκυρα ήταν Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός… Κέρκυρα, με όλο τον σεβασμό που έχω στον αντίπαλο".

Στο ξεκίνημα της ομάδας, στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς η ομάδα αν και με μικρότερο ρόστερ 12-13 παικτών τα πήγε καλύτερα, μήπως ήταν βιαστικό να μπουν όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες γρήγορα-γρήγορα στην ομάδα;
"Δεν γινόταν όμως διαφορετικά. Πρέπει σιγά-σιγά να μπουν, δεν έχουμε χρόνο να τους ετοιμάσουμε αλλιώς. Είναι όμως καλοί παίκτες που έχουν ποιότητα, έχουν προσωπικότητα και για αυτό σας είπα ήταν μια απογοήτευση για μένα η εικόνα αυτή. Και τα Ευρωπαϊκά ματς είναι εντελώς διαφορετικά, έχεις περισσότερους χώρους, είναι εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι σου. Σε αυτά τα παιχνίδια που πρέπει να παίξουμε με ομάδες που αμύνονται κλειστά πρέπει να βγάλεις αυτοματισμούς και αν εξαιρέσεις, όπως σας είπα, δυο-τρεις περιπτώσεις στην υπόλοιπη διάρκεια δεν το κάναμε. Δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε το κακό γήπεδο, γιατί ήταν κακό και για τον αντίπαλο παρότι εκείνος είχε να παίξει σε ανοιχτό χώρο. Ήταν εντελώς λάθος οι κινήσεις που κάναμε. Δυο εβδομάδες δουλέψαμε κάποια πράγματα τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στην επίθεση. Το ότι δεν τα βγάλαμε μέσα στο γήπεδο σημαίνει ότι κάτι δεν έκανα καλά.

Άρα πρέπει εγώ γρήγορα να το λύσω. Να το διορθώσω, πρέπει να επιμείνω περισσότερο για να βγει. Από τους παίκτες μου το παράπονο που έχω δεν είναι το παικτικό. Ξέρω εκεί ότι ακόμα έχουμε αδυναμίες, ξέρουμε ότι δεν έχουμε τους αυτοματισμούς που πρέπει, είδατε σε κάποιες φάσεις ο ένας έκανε κίνηση μπροστά και η μπάλα πήγαινε πίσω. Αυτά τα ξέρουμε, δεν αποτελεί δικαιολογία όταν παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα, σε μεγάλες ομάδες το τελευταίο που περιμένεις να εμφανιστεί μέσα στο γήπεδο είναι ο εγωισμός. Και όταν είσαι ένας παίκτης που παίζει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να χάσεις ένα παιχνίδι αλλά να το χάσεις παλεύοντας και κάνοντας κάποια σωστά πράγματα. Εμείς δεν το κάναμε αυτό σήμερα και για αυτό σας είπα ότι είμαι απογοητευμένος".

Η ομάδα έχει μείνει ήδη αρκετά μακριά από την κορυφή, ποιος είναι ο στόχος πλέον;
"Ακόμα παιδιά είμαστε στην τρίτη αγωνιστική έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα. Έχουμε τα μεταξύ μας ματς, δεν σημαίνει ότι δεν κερδίσαμε αυτά άρα είμαστε έξω από τους στόχους. Αυτό που προέχει είναι πρώτα να κάνουμε μια καλή ομάδα και από εκεί και πέρα έρχονται τα άλλα. Αυτή τη στιγμή εμείς, κατά τα ψέματα δεν είμαστε η ομάδα που θέλουμε. Δεν είμαστε Παναθηναϊκός".

Ξέρουμε ότι δεν θέλετε να μιλήσετε για την διαιτησία αλλά υπήρχαν φάσεις σήμερα που ο διαιτητής αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό σαν την Κέρκυρα;
"Από πέρσι έχω πει ότι δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, ούτε τώρα θα το κάνω. Το μόνο που μπορώ να πω ότι αυτό είναι κάτι που το ξέρω, το περιμένω κάτι που λέω στους παίκτες "να είστε σίγουροι ότι αν γίνει κάτι θα είναι εναντίων μας" αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε. Για αυτό σας είπα και η συμπεριφορά κάποιων παικτών δεν ήταν όπως έπρεπε. Γιατί ξέρουμε πως θα πάει. Νομίζω σε αυτό το θέμα οι άλλες τρεις ομάδες θα μαλώσουν περισσότερο για το τι θα γίνει, εμείς με αυτό το κομμάτι δεν ασχολούμαστε".

Όταν λέτε ξέρουμε πως θα πάει θεωρείτε πως ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπιστεί εχθρικά από την διαιτησία;
"Δεν θα πω εχθρικά, όπως αντιμετωπιζόταν τα τελευταία χρόνια. Να το πω έτσι απλά, άρα εγώ δεν κάνει να ασχολούμαι, δεν μπορώ να το αλλάξω, ούτε εγώ, ούτε η διοίκηση δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Ξέρουμε τι θα συναντάμε και πρέπει να παρουσιάζουμε μια καλή εικόνα. Όταν παρουσιάζεις αυτή την εικόνα εγώ δεν θα μείνω στο ένα λάθος του διαιτητή, στο ένα πέναλτι που μπορούσε να δώσει ή σε μια κάρτα. Το θέμα της διαιτησίας το ξέρουμε".

Πάντως από το ριπλέι φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό;
"Σας είπα ότι τα ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ