ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Τέτοιες εμφανίσεις ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος είχε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Αστέρα με τον 48χρονο τεχνικό του Παναθηναϊκό να βλέπει τους "πράσινους" να αποκτούν το αγωνιστικό στυλ που θέλει και να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους.

Ο Παναθηναϊκός απέδωσε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στην Τρίπολη για ένα ημίχρονο κάνοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος στη συνέντευξη Τύπου. Και πως να μην είναι άλλωστε όταν η ομάδα του λίγη ώρα νωρίτερα είχε νικήσει με 5-0 του Αστέρα και έδειχνε ότι πλέον η ομάδα αποκτά το στυλ που θέλει και παράλληλα έχει διάρκεια στα παιχνίδια της.

Ο 48χρονος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου:

"Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι ήμασταν καλά, είχαμε ενέργεια, διάθεση, αυτοματισμούς, κίνηση χωρίς την μπάλα και εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους που δημιουργούσαμε με τις κινήσεις μας και εκμεταλλευτήκαμε πάρα πολύ το κάθετο παιχνίδι στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι από εμάς αν εξαιρέσουμε μια-δυο περιπτώσεις που σίγουρα θα γινόταν επικίνδυνος και ο αντίπαλος. Αλλά ήταν αυτό το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε και ζητάμε και προσπαθούμε να αρχίσουμε να το παίζουμε και μέσα στην έδρα μας αλλά και εκτός έδρας. Στο δεύτερο ημίχρονο, είναι λογικό, έπεσε λίγο ο ρυθμός παρόλα αυτά όμως πάλι ήμασταν σοβαροί, πάλι δημιουργήσαμε ευκαιρίες και γενικά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Όταν και το σκορ είναι 0-5 είναι λογικό να είσαι ευχαριστημένος. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Νομίζω ότι με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια σκορ ανεβαίνει και άλλο η αυτοπεποίθηση τους, ανεβαίνει και άλλο η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν στον εαυτό τους, η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν στον συμπαίκτη, η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν στην ομάδα και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.

Από εκεί και πέρα βέβαια δεν έχουμε κάνει κάτι. Τρεις βαθμοί είναι, έχουμε συνέχεια, έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Θα πρέπει να διατηρήσουμε τη σοβαρότητα μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσπαθώντας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι".

Πριν δυο εβδομάδες ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-0 τον Αστέρα για το Κύπελλο. Ξέρετε πως είναι ο Αστέρας στην Τρίπολη, τον έχετε αντιμετωπίσει παλιότερα, περιμένατε ότι θα κερδίσετε τόσο εύκολα;
"Όχι τόσο εύκολα δεν μπορείς να το περιμένεις. Περιμέναμε δύσκολο παιχνίδι αλλά ήμασταν πάρα πολύ καλοί εμείς. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να ξεκινήσει το παιχνίδι, τον πιέσαμε πολύ και από τη στιγμή που είχαμε σχεδόν όλους τους παίκτες σε καλή μέρα ήταν λογικό να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έχει καμία σχέση, αυτό το παιχνίδι με το ματς Κυπέλλου, σήμερα νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και ήταν αυτό που είπα και στους παίκτες μου ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ' ότι στο Κύπελλο".

Είπατε το στυλ του παιχνιδιού που θέλουμε είναι αυτό, μήπως και ο Αστέρας ήταν τόσο ανύπαρκτος, και αυτό παίζει ρόλο στην ψυχολογία του παίκτη;
"Η ψυχολογία παίζει παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι και στο 8' είναι 0-2 και έχεις και δυο-τρεις καλές ευκαιρίες είναι λογικό να επηρεάζεται ο αντίπαλος. Αυτό είναι όμως που θέλουμε. Για αυτό είπα ότι είναι το στυλ. Εμείς πρέπει να να μπαίνουμε και στην στη Λεωφόρο και εκτός έδρας με τη νοοτροπία της μεγάλης ομάδας. Αυτής που θα επιβάλει το παιχνίδι της, αυτή που θα πρέπει να παίξει. Αυτό εννοώ στυλ παιχνιδιού".

Είναι το καλύτερο παιχνίδι επί των ημερών σας, και δεύτερο σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η εξέλιξη αυτής της δουλειάς;
"Το πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι ήταν το καλύτερο. Όσο για το δεύτερο μπορούμε να βελτιώσουμε και άλλα πράγματα στο παιχνίδι μας. Είπα ότι σιγά-σιγά χτίζεις μια ομάδα. Αρχίσαμε ήδη και βάλαμε αρκετά στοιχεία στο επιθετικό μας παιχνίδι. Όταν τα φτάσουμε αυτά σε ακόμα καλύτερο επίπεδο, τότε θα προσθέτουμε και άλλα"

Το κλειδί της μεταμόρφωσης είναι οι επιστροφές των Αφρικανών από το Κόπα Άφρικα, βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει λυθεί επιθετικά;
"Όχι μόνο οι επιστροφές. Οι επιστροφές μας δίνουν περισσότερες επιλογές. Μπήκαν και δυο καινούριοι παίκτες και ο Κουρμπέλης και ο Κλωναρίδης. Δεν είναι μόνο οι Κουλιμπαλί, Εμποκού. Από εκεί και πέρα είναι λογικό και τα άλλα τα παιδιά όσο περνούν οι μέρες να καταλαβαίνουν και τι ζητάμε. Να έχουμε περισσότερο συνοχή στο παιχνίδι μας και βελτιωνόμαστε γιατί αρχίζουμε και αποκτάμε έναν κορμό σαν ομάδα. Και όταν το χτίσεις αυτό μετά η μία ή δυο προσθήκες δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες, τους έλειπε η αυτοπεποίθηση, τους έλειπε η εμπιστοσύνη και αυτό σιγά-σιγά πρέπει να το φέρουμε στο επίπεδο που πρέπει, τη νοοτροπία μιας μεγάλης ομάδας".

Θα μας πείτε και δυο λόγια για τον Κουρμπέλη που είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε ως παίκτη του Αστέρα και σήμερα ήρθε σαν αντίπαλος;
"'Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον Κουρμπέλη. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο πρώτος παίκτης που ζήτησα μετά την υπογραφή μου στον Παναθηναϊκό. Τον πιστεύω πολύ, θεωρώ ότι μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και όπως έχω πει και άλλες φορές νομίζω ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα κάνει σπουδαία πράγματα".

Η ελληνοποίηση του ρόστερ θα συνεχιστεί επί των ημερών σας; Είναι στις προθέσεις σας;
"Σε ομάδας σας εμάς πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι νεαροί Έλληνες και οι καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όταν τους βρούμε αυτούς, όπως για παράδειγμα ο Κουρμπέλης ή ο Κλωναρίδης που είναι δανεικός τώρα, θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε στην ομάδα. Από εκεί και πέρα όμως δεν έχει σημασία Έλληνας ή ξένος. Ο Έλληνας για να πάμε να ελληνοποιήσουμε την ομάδα θα πρέπει να είναι και ικανός να αντέξει να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το καλό ότι αρχίζουν σιγά-σιγά και παίρνουν και χρόνο συμμετοχής και παιδιά από τις ακαδημίες που έχουν τη νοοτροπία της ομάδας και αυτό είναι θετικό για εμάς".

Πριν από εσάς ένα πρόβλημα ήταν πως η ομάδα έπεφτε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος, δουλέψατε ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι;
" Είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού που έπρεπε να το βελτιώσουμε. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να πιέζουμε ψηλά. Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Και αν θυμάστε στα πρώτα παιχνίδια ήμασταν συντηρητικοί, το διαχειριζόμασταν διαφορετικά έτσι ώστε να βγαίνει το 90λεπτο με μεγαλύτερη άνεση. Αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές έχουν έρθει σε καλό επίπεδο οπότε μπορούμε να είμαστε ενεργητικοί και πιεστικοί στον αντίπαλο. Είμαστε σε καλό επίπεδο όχι σε αυτό που θέλουμε αλλά αρκετά κοντά στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που θέλουμε".

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε σε LIVE Streaming από το κανάλι του Αστέρα στο You Tube:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ