ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Πρώτα η νίκη, μετά η καλή απόδοση"

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη και όχι η καλή απόδοση είναι το μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην Κέρκυρα καθώς οι νέοι παίκτες θα δείχνουν σιγά-σιγά την αξία τους σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Απόλυτος ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφορικά με τον πρώτο στόχο των πράσινων στο παιχνίδι της Κυριακής με την Κέρκυρα. Αυτός είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών και μόνο και στη συνέχεια θα κοιτάξει τη καλή απόδοση των παικτών του.

Αυτό γιατί πάντα είναι δύσκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να "δεθεί" μια νέα ομάδα, πόσο μάλλον όταν τρεις εκ των δώδεκα ποδοσφαιριστών έχουν έρθει την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στη κάμερα της "NOVA" για το ματς στη Κέρκυρα, τους νεαποκτηθέντες, την αποχώρηση του Ζέκα αλλά και το πότε περιμένει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός το καλύτερο του πρόσωπο.

Αναλυτικά υποστήριξε:

Η διακοπή θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό. Θα αλλάξει η ομάδα, δώδεκα νέοι παίκτες, θα δούμε κάτι διαφορετικό; Θα αποκτήσει χημεία η ομάδα;
"Αυτό προσπαθούμε. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα δουλέψαμε καλά αυτές τις δυο εβδομάδες. Κάναμε πολλές επαναλήψεις σε πράγματα που θέλουμε να αφομοιώσουμε στο παιχνίδι μας και ελπίζουμε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο απ' αυτά των δυο πρώτων αγωνιστικών. Τα οποία ναι μεν δεν ήταν καθόλου καλά αλλά υπήρχαν πολλές ιδιαιτερότητες για εμάς που είμαστε στην ομάδα και ξέρουμε τι προβλήματα υπήρχαν.

Αυτές οι δυο εβδομάδες μας έδωσαν και ηρεμία και χρόνο να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να μπουν αυτά σε επίσημα παιχνίδια όμως θεωρώ ότι έχουμε καλούς παίκτες, ποιοτικούς με καλή προσωπικότητα οπότε περιμένω αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής να ήμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα".

Πως είναι η ζωή χωρίς τον Ζέκα γιατί είναι ένας σημαντικός παίκτης με επίδραση και στα αποδυτήρια;
"Είναι σημαντική απώλεια και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ήρθε σε αυτό το χρονικό σημείο. Όμως ο Κάρλος δεν είναι εδώ. Του εύχομαι προσωπικά να κάνει εκεί μια καλή αρχή και να παίξει όπως μπορεί. Είναι πολύ καλός παίκτης, πολύ καλός χαρακτήρας και μια θετική αύρα μέσα στην ομάδα. Του εύχομαι τα καλύτερα.

Για εμάς η ζωή συνεχίζεται και έχουν έρθει εξίσου καλοί παίκτες. Σίγουρα δεν υπάρχει αυτή η συνοχή με τον Κουρμπέλη και τον Ζέκα, όπου ξέραμε τουλάχιστον ότι εκεί είχαμε ένα καλό δίδυμο, όμως νομίζω ότι ο Χίλιεμαρκ και ο Σιλά που ήρθαν είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και θα μας βοηθήσουν γρήγορα να βρούμε πάλι τη χημεία που πρέπει".

Στο τυπικό κομμάτι ποιος θα διαδεχθεί τον Ζέκα ως αρχηγός;
"Αυτό είναι ένα θέμα που γίνεται δεν ξέρουμε ακόμα, θα δούμε. Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι είναι δύσκολο ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα για τη προσωπικότητα των παιδιών που ήρθαν τώρα. Δεν είναι κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ. Αρχηγός δεν είναι μόνο να φοράς το περιβραχιόνιο αλλά όλη η συμπεριφορά μέσα στα αποδυτήρια. Θα το δούμε στην πορεία".

Τον Σιλά δεν έχετε προλάβει να τον δείτε, θα τον δείτε σήμερα (σ.σ. Παρασκευή). Έχετε δει όμως τον Χίλιεμαρκ, λίγο περισσότερο τον Μουνιέ, μιλήστε μας λίγο για τους τρεις νεοαποκτηθέντες;
"Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες για αυτό και επιλέχθηκαν να έρθουν. Σίγουρα ο Χίλιεμαρκ και ο Μουνιέ έχουν κάνει περισσότερες προπονήσεις μαζί μας. Ο Σιλά ήρθε σήμερα. Ένας παίκτης που δεν είχε παίξει σε επίσημα παιχνίδια αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα σε δυο αγώνες. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχει σχετική κούραση. Θα δούμε αν θα τον πάρουμε την Κυριακή. Έχω ήδη μιλήσει μαζί του για να δω σε τι κατάσταση είναι και θα αποφασίσω.

Αυτό που προέχει είναι να προστατέψουμε και τους παίκτες γιατί είναι και η περίοδος λίγο περίεργη. Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα, πρέπει να πάνε σωστά. Λόγω της πίεσης που υπήρχε των αγώνων κάποια πράγματα δεν τα κάναμε όπως θέλαμε γιατί πιεζόμασταν από κάποιες καταστάσεις αλλά τώρα που έχει γεμίσει σχετικά το ρόστερ μπορούμε να το κάνουμε φυσιολογικά και σωστά".

Σας πονοκεφαλιάζει η μίξη των δώδεκα νέων παικτών με τους παλιούς, ότι πρέπει να "δέσουν" με τους υπόλοιπους;
"Δεν είναι και ότι καλύτερο. Αλλιώς είχαμε ξεκινήσει αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε πολλές επαναλήψεις ώστε να αφομοιώσουν πιο γρήγορα τα πράγματα που θέλουμε εμείς και το στυλ που θέλουμε. Σας είπα όμως από τη στιγμή που είναι ατομικά καλοί παίκτες και υπάρχει ποιότητα θα έχουμε αυτό που θέλουμε".

Είχατε πει μετά το ματς με τον Λεβαδειακό χαριτολογώντας ότι μηδένισε το κοντέρ. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει μια νέα προσπάθεια από το ματς στην Κέρκυρα;
"Ξέρουμε ότι ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε και αυτό είναι φυσιολογικό. Από εκεί και πέρα, μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, χωρίς να είναι και στο 100% της κατάστασης που πρέπει. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχαν πολλές ιδιαιτερότητες. Όπως είπα και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν θα έπρεπε να είναι μέσα στο γήπεδο.

Αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτερα, έχουμε δουλέψει καλά και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν θα παίξουμε καλά ή όχι, σε πρώτη φάση δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να βγάλουμε τους αυτοματισμούς που πρέπει γιατί άλλο οι προπονήσεις άλλο τα επίσημα παιχνίδια. Αλλιώς δουλεύεις στις προπονήσεις. Στο επίσημο παιχνίδι το μυαλό των παικτών δεν μπορεί να γυρίσει τόσο εύκολα. Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Επειδή πλέον υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ σας είναι στο βάθος του μυαλού σας και μια αλλαγή συστήματος. Κάτι που θα δούμε στη συνέχεια της σεζόν;
"Πρώτα πρέπει να μάθουμε αυτό που θέλουμε να παίζουμε. Από εκεί και πέρα τις εναλλακτικές θα τις δουλέψεις μετά. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αφομοιώσει αυτό που θέλω. Οπότε καταλαβαίνετε ότι πρώτα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό, να περάσουμε τα πράγματα που θέλουμε και όταν γίνει αυτό σιγά-σιγά μπορούμε να δούμε και τις εναλλακτικές λύσεις".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ