ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Οι παίκτες είχαν το μυαλό τους όχι μόνο το σώμα τους στο παιχνίδι"

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παρά την ισοπαλία στη Ξάνθη, την οποία ο Ουζουνίδης χαρακτήρισε 100% άδικη, κέρδισε κάποια πράγματα στο ματς με τους Ακρίτες ενόψει της συνέχειας σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Ξάνθη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, στάθηκε περισσότερο στο γεγονός πως οι παίκτες που χρησιμοποίησε είχαν καλύτερη απόδοση απ' ότι σε προηγούμενα ματς και δικαιούνταν τη νίκη γιατί είχαν το μυαλό τους μέσα στο ματς και όχι απλά τα σώματα τους όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν.

Επίσης τόνισε πως η απόφαση για τον Κουτρουμπή ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Σημείωσε πως ο Παναθηναϊκός θέλει μεταγραφική ενίσχυση ενώ υποστήριξε πως αν δεν πουληθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αποκτηθούν άλλοι.

"Ήταν ένα 100% άδικο αποτέλεσμα για εμάς, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και δε μπορέσαμε κατά κάποιο τρόπο να «τελειώσουμε» το παιχνίδι. Ξέρουμε, ότι έχουμε ένα πρόβλημα στο τελείωμα, φτάνουμε στη περιοχή, αλλά έχουμε θέμα στο τελείωμα. Μας λείπουν κάποια στοιχεία και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη, ήταν πιο δυνατή. Σε αυτό βέβαια βοηθήσανε και κάποια άλλα πράγματα καθώς με το παραμικρό σφυριζόταν φάουλ και συνέχεια ήμασταν πίσω, πίσω. Παρά την ισοφάριση στο τέλος κάναμε δυο-τρεις ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή στο τελευταίο λεπτό για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ για να πάρουμε τη νίκη.

Βέβαια, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, από την ομάδα που είδαμε σήμερα στο γήπεδο. Ήμασταν κοντά, είχαμε σωστές καλύψεις, πιέσαμε σωστά τον αντίπαλο και είναι λογικό όταν κάνεις όλα τα παραπάνω να σου δοθούν οι ευκαιρίες πιο εύκολα. Αυτό είναι που θέλουμε, να φτιάξουμε ένα καλό γκρουπ, παιχνίδι με παιχνίδι και να προσαρμόζεται ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Πρέπει να περιμένουμε αυτές τις μέρες, να περάσει και το παιχνίδι του Κυπέλλου, να δούμε τι θα μας μείνει, και αν και τι θα μπορέσουμε να πάρουμε κάποιους παίκτες για να καλύψουμε τα υπάρχοντα κενά".

Πόσο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε στην «14αδα» του 8 Έλληνες παίκτες;
"Θα έλεγα καλύτερα, ότι πέρα από το ότι ήταν Έλληνες, σήμερα είχαμε παιδιά που όντως ήταν μέσα στο γήπεδο και είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι, γιατί σε αρκετά παιχνίδια, με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν, πολλές φορές βλέπουμε σώματα και όχι μυαλά στο γήπεδο.

Σήμερα τα παιδιά που είδαμε, ήταν αποφασισμένα, ήταν συγκεντρωμένα, δούλεψαν και εκεί νομίζω είναι το σημαντικότερο σήμερα, όχι στο αν ο παίκτης είναι Έλληνας ή ξένος. Παρ’όλα αυτά, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, λογικά έτσι θα πορευθούμε και στο μέλλον και απλώς περιμένουμε να τελειώσει και το παιχνίδι του Κυπέλλου για να δούμε, αν και πως θα κινηθούμε στο μεταγραφικό παράθυρο.

Επειδή η απόφαση για τον Κουτρουμπή ήταν ξαφνική, θέλετε να μας πείτε κάτι για αυτό;
"Όχι δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Είναι απόφαση δική μου και δεν έχω να πω κάτι".

Μήπως αργήσατε να κάνετε αλλαγές του στο παιχνίδι;
"Άργησα κάπως να κάνω τις αλλαγές, γιατί ήθελα κάποια χαρακτηριστικά από κάποιους παίκτες και δεν τα είχα, οπότε προσπάθησα να κερδίσω ότι καλύτερο μπορούσα από τους διαθέσιμους παίκτες μας".

Θέλει μεταγραφική ενίσχυση η ομάδα γιατί στην επίθεση τα κενά είναι πολλά;
"Νομίζω ότι είναι φανερό, πως χρειαζόμαστε παίκτες στην επίθεση. Το καλοκαίρι επενδύσαμε πάρα πολύ στην μεταγραφή του Λουτσιάνο που ήμασταν τελικά άτυχοι γιατί τραυματίστηκε γρήγορα, προέκυψε και το θέμα Τσάβες που ήρθε και δεν τον είδαμε. Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός, είναι σαν ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ρόδες. Όσο και να σπρώξεις, όσο και να προσπαθήσεις, θα κινηθεί λίγο. Δεν μπορεί να πάει φυσιολογικά".

Σας ικανοποίησε η εικόνα των νεαρών παικτών που χρησιμοποιήσατε;
"Όλα ξεκινούν από την ομάδα. Από τη στιγμή που είναι καλά το σύνολο, θα φανούν και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και τα νέα παιδιά. Τον Τζανδάρη τον ξέρω, ο μικρός έχει κάποια καλά στοιχεία, θέλει όμως να μπει σε μια υγιεί ομάδα, που έχει ένα σταθερό κορμό για να δείξουν τα προσόντα που έχουν. Δυστυχώς μπαίνουν, όμως, κάπως βίαια στην ομάδα, αλλά προσπαθούν και μακάρι να συνεχίσουν να δουλεύουν και να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό".

Ακούγονται ήδη και κάποια ονόματα παικτών για ενίσχυση της ομάδας όπως αυτό του Οικονόμου;
"Θα δούμε μετά το ματς Κυπέλλου ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και μετά θα γίνουν κινήσεις. Αν δεν φύγουν κάποιοι παίκτες να έρθουν λεφτά δεν είναι εύκολο. Θέλουμε βοήθεια για να γίνουν κινήσεις. Αυτή τη στιγμή η ομάδα πάει μόνη της".

Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού;
"Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να παλεύει μέχρι τέλους. Από κει και πέρα, ο στόχος μας είναι να… σωθεί η χρονιά. Να σωθεί και αγωνιστικά, με μια καλή παρουσία και να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά βαθμολογικά, αλλά και οικονομικά που πρέπει να μειωθούν πάρα πολύ τα έξοδα της ομάδας και πρέπει να δούμε πως θα το καταφέρουμε αυτό. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού μιλάμε για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, και όχι για μια μικρή ομάδα. Στον Παναθηναϊκό, ξέρουμε, ότι όσα προβλήματα κι αν έχουμε, οι απαιτήσεις και η πίεση δεν παύουν να υπάρχουν. Αυτό νομίζω ότι έχει δώσει και ένα πρόσθετο βάρος στα παιδιά".

Κάνετε μια μεγάλη προσπάθεια από ποιους έχετε στήριξη;
"Υπάρχουν 2-3 πρόσωπα στη διοίκηση που προσπαθούν πολύ και είναι ένας από τους λόγους που ακόμα το παλεύουμε όλοι μαζί".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ