ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Ο Αλαφούζος ενημερώνεται για τα πάντα"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του μήνα για τον Παναθηναϊκό, στο ρόλο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, στην ανάγκη της μεταγραφικής ενίσχυσης και στην προσωπική φθορά που εισπράττει, ενώ φάνηκε αρνητικός στην επιστροφή του Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και ο Ιανουάριος θα κρίνει πολλά, σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής του Τριφυλλιού εξήγησε ότι αγωνιστικά και οικονομικά, η ομάδα θα παλέψει για τη σωτηρία της και φάνηκε αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει. Ακόμα, ο Ουζουνίδης σχολίασε την εμπλοκή του Αλαφούζου, την προσαρμογή των νεαρών της ακαδημίας, στάθηκε στην δική του φθορά από την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ύψωσε απαγορευτικό για την επιστροφή του Σισέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη στη Nova:

Για το πώς περιμένει το 2018: "Πάρα πολύ δύσκολο. Ξεκινήσαμε καλά το 2017, με λίγα προβλήματα, αλλά όσο περνούσε μεγάλωναν. Χρειάζεται ηρεμία, υπομονή, μεγάλη προσπάθεια από όσους είμαστε στην ομάδα, αλλά και ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει. Να βλέπουμε την πραγματικότητα, όχι ό,τι θα θέλαμε αλλά ό,τι έχουμε. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, αλλά μπορεί να είναι αρχή για κάτι καλύτερο. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση στα προβλήματα, γιατί όταν έχεις μία αρρώστια πρέπει να πάρεις και την αντιβίωση σου. Το χρειαζόμαστε αυτό".

Για το ματς με την Λαμία: "Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι, να μην μένουμε εκεί. Θα μπορούσε να ήταν και ανάποδα το σκορ με τις φάσεις που έγιναν. Έχουμε άλλο ματς την Κυριακή, που είναι πιο σημαντικό, η συγκέντρωση και η προσοχή μας είναι εκεί".

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: "Λίγο πολύ ξεκαθάρισαν κάποια πράγματα, έφυγαν κάποιοι παίκτες. Είναι λογικό ότι θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις, αλλά αυτοί που είναι εδώ δουλεύουν καλά και προσπαθούν. Πρέπει να φτιάξουμε μία νέα ομάδα. Μέχρι τώρα φτιάχναμε κάθε εβδομάδα διαφορετική ομάδα. Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, για να δούμε ποιοι θα μείνουν και να δουλέψουμε με ησυχία, γιατί αυτό που τραβήξαμε τους τελευταίους μήνες δεν ήταν εύκολο. Κοιτούσα να φτιάξω ομάδα μέσα από τα προβλήματα και δεν ήταν εύκολο να παρουσιάσω καλή εικόνα. Γι' αυτό σε άλλα ματς ήμασταν καλοί και σε άλλα κακοί. Το να δουλεύεις με διαφορετική ομάδα κάθε φορά δεν είναι εύκολο.

Η αλήθεια είναι ότι με τις αποχωρήσεις θα πρέπει να ξαναφτιάξεις ένα νέο γκρουπ με πολύ μικρότερο μπάτζετ, λιγότερη ποιότητα, αλλά να είναι τουλάχιστον ένα γκρουπ, μία ομάδα. Δεν μπορούμε να κινηθούμε διαφορετικά. Όλοι μέσα και έξω από την ομάδα δεν πρέπει να ζούμε γι' αυτό που θα θέλαμε για τον Παναθηναϊκό, αλλά για την πραγματικότητα. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Το έχω πει και παλαιότερα, ίσως μόνο το όνομα και το σήμα θυμίζουν Παναθηναϊκό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα την κάνουμε καλύτερη. Τα παιδιά έχουν όρεξη να δουλέψουν και να βελτιωθούν και ελπίζω ότι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο".

Για την πίεση που υπάρχει: «Μπορεί να υπάρχουν τα προβλήματα, όμως κακά τα ψέματα την Κυριακή σε αντιμετωπίζουν σαν Παναθηναϊκό και κρίνεσαι σαν Παναθηναϊκός. Αυτό θέλει γερά νεύρα και υπομονή από όλους μας. Θέλει από εμάς να το αντέξουμε, αλλά και από τους παίκτες. Υπάρχει μεγάλη πίεση σε αυτά τα παιδιά και προσπαθώ να τους πω ότι πρέπει να δείξουν χαρακτήρα, γιατί κρίνονται σαν παίκτες μίας μεγάλης ομάδας. Πρέπει να βγάλουν εγωισμό και ικανότητες για να μπορέσουμε να σταθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Όχι τόσο υψηλό όσο θα θέλαμε, αλλά να βγει αυτή η χρονιά όπως θα βγει. Μπορούμε να φάμε και άλλα χαστούκια πολύ δυνατά, αλλά μπορεί να φτιάξουμε ένα γκρουπ που θα αρέσει. Ο κόσμος πρέπει να δείχνει πόσο αγαπάει την ομάδα. Χρειαζόμαστε βοήθεια αρχής γενομένης από την Κυριακή. Όσοι αγαπάνε την ομάδα πρέπει να το δείξουν όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Ο κόσμος μας στήριξε στην αρχή, στην συνέχεια σιγά - σιγά απομακρύνονταν και είναι φυσιολογικό. Το ίδιο έγινε και στην ομάδα, αγωνιστικά ξεκινήσαμε καλά και στην συνέχεια είχαμε προβλήματα, τα οποία περίμενα. Άρα και από τον κόσμο θέλουμε να σταθεί κοντά μας και να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι εδώ».

Για την απόκτηση επιθετικού: «Αν δεν ψάχναμε για επιθετικό τι άλλο θα κάναμε; Έχουμε πετύχει 11 γκολ σε όλο τον πρώτο γύρο. Όλο το βάρος το καλοκαίρι είχε πέσει σε δύο παίκτες, τον Λουτσιάνο και τον Τσάβες. Ο Λουτσιάνο είχε ατυχίες, ο Τσάβες δεν προσαρμόστηκε σχεδόν ποτέ. Αν είχε προσαρμοστεί θα ξεχνούσαμε πολύ γρήγορα τον Μάρκους. Αν ήθελε, αλλά τελικά δεν ήθελε. 'Όσο και να δημιουργείς, πρέπει και να τελειώνεις της φάσεις. Έπεσε το βάρος στον Μολίνς που έπρεπε όμως και να τον ξεκουράσουμε. Τώρα έχει βελτιωθεί και ο μικρός ο Πίσπας. Πολλοί λέγε για αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι, αλλά ένα από τα προβλήματα ήταν και οι παλιοί. Όταν κάνεις ένα ρόστερ πρέπει να ξέρεις ποιοι είναι βασικοί και ποιοι αναπληρωματικοί.

Πολλά περσινά παιδιά στην αρχή δεν ήταν κοντά μας. Ο Κουλιμπαλί, ο Μολέντο έχασαν πολλά ματς, ο Χουλτ δεν ήταν ίδιος, ο Κουρμπέλης και ο Βιγιαφάνιες έχασαν επίσης πολλά παιχνίδια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι παλιοί γιατί δεν είχαμε τον κορμό μας. Έπαιζαν οι νέοι που δεν ήταν 100% έτοιμοι από πλευράς προσαρμογής και εκεί προσθέταμε κάποιους παλιούς που και αυτοί στην ουσία δεν ήταν έτοιμοι. Μιλάνε όλοι για τον Γιόχανσον. Αναγκάστηκε να παίξει χωρίς προετοιμασία, ο Άλτμαν μπήκε αμέσως, ο Καμπέσας το ίδιο. Όλοι έπρεπε να πάρουν τον χρόνο τους και να ανταποκριθούν, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε και να το αποτέλεσμα. Είχα πει ότι αυτό που με φοβίζει είναι η αμφισβήτηση των νέων. Όμως και αυτοί πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και ότι αξίζουν να είναι παίκτες του Παναθηναϊκού».

Για τα ονόματα που γράφονται: «Δεν μπορούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο εμείς. Πρώτον, έχει να κάνει με το αν θέλει κάποιος παίκτης να έρθει με την όλη κατάσταση που υπάρχει. Άλλοι θέλουν κάποια προκαταβολή, ποιος θα τους πληρώσει; Αν δεν βάλει κάποιος λεπτά ποιος; Εγώ δεν μπορώ. Άρα πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε και ίσως έρθουν κάποιοι παίκτες που ίσως άλλες εποχές δεν θα ήταν ότι καλύτερο. Όμως όταν έχεις 10 ευρώ στην τσέπη πρέπει να πάρεις παίκτες με αυτά τα λεπτά. Τα λάθη των προηγούμενων ετών με μπάτζετ που ξέφευγε πολύ δεν μπορούν να ξαναγίνουν. Έχουμε πλέον μπάτζετ 2.5 εκ. και πρέπει να το ρίξουμε ακόμα περισσότερο γιατί δεν θα είναι βιώσιμη η ομάδα. Μας ενδιαφέρει να συντηρηθούμε, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή κάτι θα έρθει. Δεν είναι εύκολο.

Πρέπει να κάνουμε συζητήσεις και επαφές και ανάλογα το τι θα μπορέσουμε, τουλάχιστον να είμαστε έτοιμοι να έρθουν κάποιοι γιατί έχει μικρύνει το ρόστερ. Μακάρι να είχαμε φυσιολογική ομάδα για να βάλουμε και τα ταλαντούχα παιδιά σιγά-σιγά, αλλά είμαστε δύσκολα βαθμολογικά και δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στο βάρος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην τους δημιουργήσουμε πίεση. Πολλά θα ακουστούν και θα γραφτούν, ας μην δίνει ο κόσμος τόση σημασία. Όλες οι επιλογές θα γίνουν με βάση τις δυνατότητες αυτή τη στιγμή και πόσο μπορούμε να ρίξουμε το μπάτζετ. Αυτό εξαρτάται και από τον κόσμο που είναι στα γραφεία. Δεν είναι ξεκάθαρη 100% η κατάσταση ακόμα. Ξέρουμε λίγο πολύ που πρέπει να πάμε, αλλά μπορεί να βρούμε έναν καλό παίκτη και να μην μπορούμε να τον πάρουμε».

Για τον Οικονόμου: «Μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ, έχει παίξει εκεί στον Πανιώνιο. Πρέπει να πάμε σε παίκτες που παίζουν σε πολλές θέσεις».

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση: «Προτεραιότητα είναι 2 επιθετικοί. Ανάλογα το τι αποχωρήσεις και τι κενά θα παρουσιαστούν θα δούμε τι θα κάνουμε, όλα εξαρτώνται από τις αποχωρήσεις».

Για τον Πλατανιά: «Παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια τον αδικούν τα αποτελέσματα. Με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Ατρόμητο είχε καλή εικόνα. Εμείς ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που μπορεί να είναι τελευταίος, αλλά γι' αυτόν κάθε παιχνίδι είναι περισσότερο από τελικός. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια του δεύτερου γύρου να πάρει αποτελέσματα για να έχει ελπίδες παραμονής. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να κερδίσουμε».

Για τον Ιανουάριο: «Είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από όλες τις πλευρές. Αγωνιστικά γιατί θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε βαθμούς και να είμαστε πιο άνετοι. Εξωαγωνιστικά γιατί εκκρεμούν πολλές υποθέσεις που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του συλλόγου».

Για τον Αλαφούζο και αν έχει μιλήσει μαζί του: «Άκουσα κι εγώ κάποια πράγματα. Από την στιγμή που ανακοίνωσε την αποχώρησή του δεν έχω ξαναμιλήσει μαζί του. Είναι ακόμα ο μεγαλομέτοχος, ενημερώνεται για όλα στην ομάδα, το θέμα είναι τι διάθεση έχει, δεν μπορώ εγώ να κάνω κάτι σε αυτό. Πρέπει να κάνετε σε εκείνον την ερώτηση. Εμείς είμαστε μπροστά από την κουρτίνα, εμφανιζόμαστε σε όλα αλλά δεν μπορούμε εμείς να παίρνουμε τις αποφάσεις».

Για το αν έχει γκρουπ που θα παλέψει για τον Παναθηναϊκό συνειδητοποιημένα: «Σε έναν μεγάλο βαθμό ναι, αλλά όχι 100%. Σε κάποιους έχουμε πει ότι θα ήταν καλύτερα να πάνε σε άλλες ομάδες, ευελπιστώ ότι σε 1-2 εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει για να ξέρω με ποιον θα δουλέψω».

Για τον Κουντουριώτη και άλλους νέους: «Υπάρχουν, αλλά αυτό το διάστημα θέλει μεγάλη προσοχή. Μακάρι να έρθουν γρήγορα νίκες για να μπορέσω μετά να τους δώσω περισσότερο χρόνο. Αυτός ο μήνας είναι πολύ σημαντικός και για το μέλλον και αγωνιστικά. Η συμμετοχή των νέων παιδιών στην ομάδα είναι οδηγός για την συνέχεια. Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής και έχει άλλα όνειρα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα αυτό που έχω ενημερωθεί ότι πρέπει να γίνει είναι ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια το μπάτζετ πρέπει να είναι όχι πλέον σε επίπεδα Παναθηναϊκού, αλλά ομάδας που διεκδικεί την σωτηρία της, για να μπορέσει η ομάδα με τα έσοδά της να αρχίσει κάποιες υποχρεώσεις να τις εξοφλεί. Δεν μπορεί να αλλάξει το πλάνο».

Για το πώς ο κόσμος θα συμπαρασταθεί: «Όταν αγαπάς κάτι στέκεσαι κοντά του και στις δυσκολίες. Άλλη ζωή θα έκανα με 100 ευρώ, άλλη ζωή θα κάνω με 10 ευρώ. Όπως και να είναι, ότι και να είναι, πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, ή τον αγαπάω με τα καλά και τα άσχημα είτε θέλω μόνο διακρίσεις. Εδώ θα δείξουν πραγματικά ποιοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό και στις δύσκολες εποχές φαίνεται ακόμα περισσότερο η αγάπη».

Για τι ζήτησε από τον Αϊ Βασίλη: «Ο Αϊ Βασίλης μόνο μας παίρνει, δεν μας φέρνει τίποτα. Καλά να είμαστε και νομίζω ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Με αυτές τις δυσκολίες η ομάδα μπορεί σιγά-σιγά να επανέλθει. Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί, αν θα γίνει με μένα ή με κάποιον άλλον, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός πήρε νταμπλ αλλά ήταν ίσως η αρχή της καταστροφής, πήρε Κύπελλο αλλά ήταν η συνέχεια της καταστροφής. Ακόμα και επενδυτής αν έρθει θα πρέπει να διατηρηθεί ένα πλάνο, είναι πολλά τα προβλήματα και αν αλλάξει το πλάνο θα δημιουργηθούν και άλλα. Ότι και να λέμε είναι δύσκολα για μένα και τους παίκτες. Υπάρχει νευρικότητα , πίεση, άγχος, όσο και να λες ότι τα πράγματα είναι καλά. Είναι ανθρώπινο. Στα δύσκολα πρέπει να είσαι εκεί και εγώ και το τιμ προτιμάμε να πολεμάμε και ας χάσουμε, παρά να κρυφτούμε πίσω από την κουρτίνα, γιατί πολλοί είναι από πίσω και πολεμάνε εμάς που είμαστε μπροστά, ακόμα και από μέσα από την ομάδα. Όποιος βάζει το προσωπικό του συμφέρον ή τον εγωισμό ή τον θυμό του για κάποια πράγματα μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Ο χρόνος θα τους κρίνει όλους».

Για το μέλλον του: «Δεν μπορείς να πεις για την επόμενη μέρα, να αποφασίσω μόνος μου αν θα μείνω; Πολλοί λένε ότι μου κάνει κακό η όλη ιστορία επαγγελματικά αλλά δεν συμφωνώ. Είναι μία πολύ μεγάλη εμπειρία. Αγαπώ πολύ την δουλειά μου και αυτή την διαδικασία θα με βοηθήσει για το επόμενο βήμα, όταν φύγω και σκεφτώ τα λάθη μου, γιατί 100% έχω κάνει λάθη και τώρα δεν τα καταλαβαίνω. Σέβομαι πάρα πολύ αυτή την ομάδα. Δεν θα πω ότι την αγαπάω ή ότι είμαι Παναθηναϊκός, γιατί από μικρός δεν ήμουν Παναθηναϊκός. Έχω περάσει όμως μεγάλες στιγμές σαν παίκτης, σέβομαι το κλαμπ. Θα κάνω λάθη, θα φάω και χαστούκια, ήταν εν γνώσει μου αυτό και το καλοκαίρι. Από μέσα μου ήμουν έτοιμος γι' αυτό και δεν επηρεάζομαι και δεν λυγίζω.

Πολλοί δεν θα το άντεχαν, αλλά όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα το βιώνεις διαφορετικά και διαφορετικά όταν είσαι έξω και κάνεις κριτική. Εγώ ήμουν έτοιμος και γι' αυτό. Με ΠΑΟΚ και Λαμία φάγαμε τέσσερα γκολ, είμαι έτοιμος και γι αυτά τα χαστούκια. Για ανθρώπους όπως εγώ και ο Σαραβάκος ήταν δύσκολο να το δεχτούμε. Όταν όμως αγαπάς τον Παναθηναϊκό είσαι μαζί του και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Την Κυριακή πρέπει να έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο ξέροντας ότι θα του δώσουμε χαρές, αλλά ότι θα δεχτούμε και χαστούκια. Αν μείνουν στο ότι είμαι Παναθηναϊκός και δεν δέχομαι να χάσουμε, καλύτερα να μην έρθουν. Ας έρθουν 10, 20, 50. αλλά να είναι κοντά μας».

Για το αν θα επιστρέψει ο Σισέ: «Όχι. Τον σέβομαι πάρα πολύ, έχει δώσει πολλά στην ομάδα αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να πάμε σε τέτοιες επιλογές. Είναι λογικό να τον θέλει ο κόσμος, είχε δεθεί με τον κόσμο. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Λέτο το καλοκαίρι. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορούμε να πάμε σε τέτοιες επιλογές. Δεν έχει σχέση τι θέλουμε. Αυτή την στιγμή είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Το καλοκαίρι μας ζητήθηκε κάτι, το κάναμε, στην συνέχεια άλλαξε και κάθε εβδομάδα αλλάζει λόγω των προβλημάτων και παλαιών υποθέσεων. Πρέπει να αλλάζουμε συνέχεια πλάνα και στόχους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Οι παίκτες που είχαμε δεν ήταν κακοί, αλλά στην ουσία δεν τους είχαμε, είχαμε μόνο το σώμα τους και όχι το μυαλό τους. Προτιμώ να έχω 15 παίκτες που να ξέρω ότι είναι εδώ παρά να έχω 20 καλούς που δεν θα είναι εδώ. Δεν τους κατηγορώ, επαγγελματίες είναι, κοιτάνε το συμφέρον τους αλλά προτιμάμε να έχουμε λίγους που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι προτιμότερο να έχω παίκτες που να είναι εδώ».

Για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος: «Ελπίζω να έχουμε καλύτερη ποιότητα στον δεύτερο γύρο, γιατί στον πρώτο παρά το γεγονός ότι ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα δεν είδαμε πολλή ποιότητα. Μακάρι να γίνουν καλύτερα παιχνίδια, αν φοβάμαι ότι μπορεί να έχουμε παρατράγουδα γιατί οι ανταγωνιστές για τον τίτλο είναι πάνω από δύο».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ