ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Να καταλάβουν που έχουν έρθει οι Λατίνοι"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στη κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για έναν Παναθηναϊκό που ψάχνεται σε άμυνα και επίθεση. Απάντησε για τα πειθαρχικά παραπτώματα των τελευταίων ημερών από τους Λατίνους ποδοσφαιριστές και αναφέρθηκε στους νέους αρχηγούς του τριφυλλιού.

Πολλά πράγματα έχουν συμβεί την τελευταία εβδομάδα στον Παναθηναϊκό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε για όλα μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στη κακή αγωνιστική κατάσταση τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του Ζέκα πλέον ψάχνεται και αμυντικά ενώ μίλησε και για τους φροντιστές που έφυγαν μέσα στην εβδομάδα από το τριφύλλι καθώς και τις διοικητικές εξελίξεις και πόσο αυτές επηρεάζουν τους πράσινους.

Επίσης μίλησε για τα πειθαρχικά παραπτώματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από Λατίνους κυρίως ποδοσφαιριστές, τους Λουτσιάνο και Τσάβες, σημειώνοντας ότι πρέπει να καταλάβουν που έχουν έρθει και αν δεν το κάνουν μόνοι τους τότε θα πρέπει ο ίδιος και οι συνεργάτες τους να τους δώσουν να καταλάβουν τι εστί Παναθηναϊκός. Τέλος μίλησε και για το σκεπτικό του αναφορικά με την επιλογή του για τους αρχηγούς του τριφυλλιού.

Η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ότι περίμενε ο περισσότερος κόσμος και εσείς οι ίδιοι βαθμολογικά τουλάχιστον αλλά και αγωνιστικά η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν είναι καλή. Προφανώς λείπει η ομοιογένεια, λείπει η χημεία, είναι πολλά τα νέα πρόσωπα. Με καθαρό μυαλό έχοντας αναλύσει όλα τα δεδομένα τι δεν έχει πάει καλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;
"Είναι λογικό να μην υπάρχει συνοχή, είναι λογικό να έχουμε προβλήματα στο επιθετικό μας κομμάτι. Με τη φυγή του Κάρλος αρχίσαμε να έχουμε και αμυντικά προβλήματα και είναι λογικό γιατί είχαμε στηρίξει κάποια πράγματα σε κάποιους παίκτες. Αυτή τη στιγμή μας λείπει ο Κουλιμπαλί, ο Μολέντο, ο Ζέκα ακόμα τρεις δηλαδή από το μεσοαμυντικό κομμάτι. Το μεσοεπιθετικό το ξέραμε, ούτως η άλλως και εκείνο θέλει δουλειά.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή είμαστε μια ομάδα που ψάχνεται να βρεθεί και αμυντικά και επιθετικά. Ξέρουμε ότι ήρθαν καλοί παίκτες, ξέρουμε ότι είναι παίκτες με προσωπικότητα όμως δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να βγάλεις μέσα στο γήπεδο πράγματα. Εμείς όμως τα δουλεύουμε, προσπαθούμε και θα τα βελτιώσουμε και θα παρουσιάσουμε καλή εικόνα γιατί πιστεύω στην ατομική ποιότητα αυτών των παικτών. Άρα αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε το χρόνο μας κάνοντας ένα καλό γκρουπ.

Δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτή τη περίοδο να παίζουμε καλά. Είναι σημαντικό να παίρνουμε αποτελέσματα. Δυστυχώς όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και από άλλες συγκυρίες δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε την αυτοπεποίθηση ή την εμπιστοσύνη που έχουμε και στους εαυτούς μας και στο γκρουπ και θεωρώ ότι γρήγορα θα ανακάμψουμε".

Άρα περιμένετε μια αντίδραση στο ματς της Κυριακής με τον Απόλλωνα. Τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια εβδομάδα;
"Μια εβδομάδα προπόνησης ακόμα, πολύ σημαντικό. Έχουμε παίκτες που έχουν έρθει στο τέλος. Έγιναν πολλές ριζικές αλλαγές και βίαιες θα μπορούσα να πω, τις τελευταίες μέρες, με αυτή την έννοια το λέω. Οπότε δεν είναι καθόλου εύκολο οι ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να αλλάξουν ρόλους, να ανταποκριθούν σε άλλα συστήματα, σε άλλες τακτικές, να τα βγάλουν μέσα στο γήπεδο.

Το έχω ξαναπεί είναι διαφορετικό στην προπόνηση, με περισσότερη ηρεμία, μπορείς να σταματάς και να διορθώνεις κάποια πράγματα. Στο παιχνίδι δεν γίνονται αυτά. Όμως έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, έχω εμπιστοσύνη στη ποιότητα αυτών που έχουν έρθει και θεωρώ ότι θα βρούμε τον δρόμο μας".

Με την εικόνα που έχετε για τον Απόλλωνα και από το πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ και το φιλικό που είχατε παίξει τι προσδοκάτε από το ματς της Κυριακής;
"Ο Απόλλων είναι μια καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, πιέζει πολύ, που κοιτάει να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Σε πολλές περιπτώσεις παίζει και με μεγάλες μπαλιές προσπαθώντας να κερδίσει την δεύτερη μπαλιά. Είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή. Από εκεί και πέρα εμείς όμως παίζουμε στην Λεωφόρο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει. Παρά τα αποτελέσματα που δεν είναι καλά νομίζω ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αυτή η νέα ομάδα, αυτά τα νέα παιδιά θέλουν βοήθεια. Και η βοήθεια το έχω πει ξανά είναι στα δύσκολα. Και αυτή τη στιγμή είναι μια δύσκολη περίοδο για εμάς. Άρα θέλουμε την βοήθεια τους, θέλουμε τη στήριξη τους, τη συμπαράσταση τους και πιστεύω θα τους ανταμείψουμε στο τέλος".

Πολλά συμβαίνουν στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, πρόσφατα είχαμε αποχωρήσεις. Διαταράχθηκε το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Σας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Καρβουνίδης και οι συνεργάτες του αποχώρησαν;
"Ναι τώρα έχουμε βάλει ρήτρες και στους φροντιστές (σ.σ. γέλια). Εντάξει τι να κάνουμε. Είναι αποφάσεις που πήρανε και προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται σε πρόσωπα".

Δεύτερο κομμάτι, διαβάζετε, ακούτε διοικητικά-συζητήσεις. Τι ελπίζετε, τι προσδοκάτε έχετε μιλήσει με τον κ. Αλαφούζο για την επόμενη μέρα. Υπάρχει ανησυχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα για την επόμενη μέρα; "Δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα που γίνεται. Βέβαια έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Έχουμε πει κάποια πράγματα όμως είναι δικά τους θέματα αυτά, πως θα λειτουργήσει ο σύλλογος".

Εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξει μια ασπίδα στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Να κλείσουν και οι παίκτες τα αυτιά τους σε όσα γίνονται;
"Εμείς προσπαθούμε, ούτως η άλλως εδώ είμαστε εμείς στο Κορωπί, προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και πως θα βελτιώσουμε την ομάδα. Τα άλλα δεν είναι θέματα που μπορούμε να έχουμε άποψη ή να πούμε κάποια πράγματα. Είναι άλλοι υπεύθυνοι για αυτό".

Νέοι αρχηγοί, τρεις ξένοι, ένας Έλληνας. Θα μας πείτε λίγα λόγια για την απόφαση σας;
"Δεν είναι τρεις μπορεί να είναι και δυο οι Έλληνες σύντομα (σ.σ. γέλια). Η επιλογή έγινε με βάση κάποια πράγματα που βλέπω εγώ μέσα στα αποδυτήρια. Με βάση τι σχέση που έχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους. Θεώρησα ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή και για αυτό τους επέλεξα".

Για τον Κουρμπέλη είναι ένα παράσημο ότι θα είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού. Από τον Αστέρα στην ομάδα και αρχηγός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο υψηλότερο επίπεδο, καθιερώνεται στην ομάδα, παίζει χωρίς προβλήματα και είναι από τους καλύτερους. Θεωρείτε πως είναι και μια ανταμοιβή για την προσπάθεια του;
"Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που το αγαπούν και το σέβονται όλοι στην ομάδα. Αναγνωρίζουν και τον χαρακτήρα του έξω από το γήπεδο και την παρουσία του μέσα στο γήπεδο οπότε δεν ήταν δύσκολη απόφαση για μένα".

Υπήρξαν και κάποια θέματα στο τελευταίο ματς της ομάδας. Ο Λουτσιάνο αντιδρούσε πολύ στο παιχνίδι, είχε μια έντονη συζήτηση με τον Τσάβες, τον βγάλετε από το ματς και γενικότερα δείχνει να "βράζει το αίμα του" ως Λατίνος. Για τον Τσάβες έγινε μεγάλη συζήτηση με το βιντεάκι που κάνει θαλάσσιο σκι. Μικρά πειθαρχικά παραπτώματα που δείχνει ότι οι Λατίνοι θέλουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Σας έχει προβληματίσει αυτό το γεγονός;
"Δεν θα έλεγα ότι με προβληματίζει. Πρέπει να καταλάβουν γρήγορα που έχουν έρθει. Σίγουρα οι Λατίνοι είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, είναι διαφορετικό το ταπεραμέντο τους. Ενεργούν διαφορετικά. Από εκεί και πέρα όμως είναι στο χέρι τους να τα διορθώσουν, να προσαρμοστούν σε αυτά που θέλουμε, να καταλάβουν που έχουν έρθει. Στην τελική αν δεν καταλάβουν αυτοί θα τους κάνουμε να το καταλάβουν εμείς"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ