Ουζουνίδης: "Δεν πρέπει να είμαστε σε ευφορία"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι οι μεγάλες ομάδες χαρακτηρίζονται από διάρκεια και σταθερότητα και τόνισε ότι οι νεαροί παίκτες πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται ανάλογα.

Να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση και να αποτρέψει φαινόμενα εφησυχασμού, επιχείρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για το παιχνίδι με την Ξάνθη, που ακολουθεί μία σειρά καλών εμφανίσεων, ενώ σχολίασε την προσαρμογή των νεαρών παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στη Nova:

Τον προηγούμενο μήνα η ομάδα αγκομαχούσε να σκοράρει και τώρα πετυχαίνει πολλά γκολ και νικάει. Τι έχει αλλάξει;

Αλλάξαμε αρκετά πράγματα. Πολλοί λένε για τις προσθήκες των παικτών που ήρθαν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αλλάξαμε το στυλ, τον τρόπο, δώσαμε βαρύτητα στο επιθετικό παιχνίδι. Νομίζω ότι πάει καλά αυτή τη στιγμή.

Τις πρώτες ημέρες ζητούσατε να γίνουν καλά τα βασικά. Συμβαίνει αυτό;

Στο βαθμό που θέλουμε, θα έλεγα αρκετά καλά. Μπορούμε να βελτιώσουμε και άλλο το παιχνίδι μας, να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία. Αλλά, αυτό που είπα και άλλες φορές, πρώτα να αφομοιώσουμε δύο-τρία πράγματα καλά και μετά να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο.

Είναι επικίνδυνη η ευφορία από τα νικηφόρα αποτελέσματα;

Όχι, δεν θα έπρεπε να είμαστε σε ευφορία. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Σίγουρα, μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που παρουσιάζουμε στα τελευταία παιχνίδια, αλλά μία ομάδα σαν και μας, δεν μπορεί να στέκεστε σε δύο-τρία αποτελέσματα, σε δύο-τρεις καλές εμφανίσεις. Έχουμε πει ότι τη διαφορά στις μεγάλες ομάδες την κάνουν η σταθερότητα και η διάρκεια.

Το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη είναι το παιχνίδι που θέλει να βλέπει ο Ουζουνίδης από την ομάδα του;

Αρκετά πράγματα, ναι. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά κάναμε πολλά πράγματα σωστά. Να διατηρήσουμε τα σωστά, να διορθώσουμε μία-δύο λεπτομέρειες στο αμυντικό μας παιχνίδι και από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Είστε ένας προπονητής που δίνετε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, όπως στον Σωτήρη Πίσπα στο ματς με τον Αστέρα. Πως βλέπετε την εξέλιξη τους;

Η εξέλιξη αυτών των παιδιών δεν θα είναι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να είναι και αγωνιστικά, στον τρόπο που σκέφτονται, που συμπεριφέρονται. Είναι πλέον μέλη μιας μεγάλης ομάδας και πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε αυτό τον τομέα. Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά δουλεύουν καλά, προσπαθούν. Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να διαχειριστείς τη δημοσιότητα, να ασχολούνται όλοι μαζί του, οπότε πρέπει να κοιτάξουμε και αυτό το κομμάτι.

Τι περιμένετε από το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη;

Η Ξάνθη είναι μία ομάδα με τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή. Κάνουν κάποια πράγματα πάρα πολύ καλά. Είναι μία ομάδα που δεν σε αφήνει να παίξεις, αρχίζει την πίεση πολύ ψηλά και ο στόχος είναι να δυσκολέψει τον αντίπαλο στην αρχή της επίθεσης. Εμείς πρέπει να βρούμε το πώς θα το σπάσουμε αυτό, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην περιοχή της. Παραδοσιακά, είναι μία ομάδα πολύ καλή, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται ψηλά. Αυτό το χρόνο πάει ακόμα καλύτερα, οπότε περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Είναι ιδιαίτερο ματς για εσάς;

Όχι, έχω παίξει αρκετά παιχνίδια, οπότε το έχω ξεπεράσει.

Πως περιμένετε να σας υποδεχθούν, γιατί είστε από τα παιδιά της Ξάνθης.

Καλά, όπως πάντα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.  

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ