ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Δεν έχουμε σωθεί ακόμα μαθηματικά"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, με συνέντευξη του στο συνδρομητικό κανάλι υποστήριξε πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι σε κάθε παιχνίδι καθώς ακόμα το τριφύλλι δεν έχει σωθεί μαθηματικά.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη του στη "NOVA" και αναφέρθηκε στους στόχους του Παναθηναϊκού λέγοντας πως η πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη πλέον βρίσκεται μακριά και πρώτος στόχος πρέπει να είναι η μαθηματική παραμονή της ομάδας.

Κάτι που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί και το οποίο ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός θέλοντας να δείξει στους παίκτες του ότι εκτός από τα προβλήματα εκτός αγωνιστικού χώρου υπάρχουν και προβλήματα εντός του αγωνιστικού χώρου τα οποία έχουν και προτεραιότητα.

Ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Διαμαντόπουλου λέγοντας πως ήταν κάτι που περίμενε και πως αν δεν ήταν ο Διαμαντόπουλος ίσως ο Παναθηναϊκός να μην υπήρχε. Επίσης μίλησε και για τον τραυματισμό του Μυστακίδη αλλά και τη συνέχεια της σεζόν από εδώ και στο εξής:

Άλλαξε κάτι όλο αυτό το διάστημα;
"Όχι είναι μια συνηθισμένη εβδομάδα, μια συνηθισμένη μέρα και η σημερινή. Έχουμε τα θέματα μας, τα προβλήματα μας, κοιτάμε όσο μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και να είμαστε στα παιχνίδια όσο γίνεται ανταγωνιστικοί. Ξέρετε και εσείς πως το ρόστερ έχει αλλάξει πάρα πολύ. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά. Με τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν είναι ακόμα λιγότερες η επιλογές μας. Είναι και μια ευκαιρία για αυτά τα νέα παιδιά να την αξιοποιήσουν και να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στον Παναθηναϊκό".

Είναι η πιο δύσκολη αποστολή που είχατε ποτέ σας και με αρκετά νέα παιδιά;
"Σίγουρα είναι η πιο δύσκολη. Δεν είναι το πρόβλημα τα νέα παιδιά, είναι ο τρόπος που έχει γίνει αυτό και όλη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αν αυτό το ρόστερ υπήρχε το καλοκαίρι θα μιλούσαμε διαφορετικά. Όταν όμως γίνεται τόσο βίαια μέσα στη σεζόν, όπως έχω πει και άλλη φορά, δεν είναι εύκολο για μένα. Δεν είναι εύκολο και για τα παιδιά. Και για τα νέα παιδιά αλλά και για τους έμπειρους παίκτες που βλέπουν σιγά-σιγά να φεύγουν καλοί παίκτες και η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση τους δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε.

Έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Έχουν λογική όμως. Το είχα προβλέψει, είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα της Super League. Όμως το έχω πει και άλλη φορά αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να προσαρμοστούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να πάρουμε τα παιχνίδια και τους βαθμούς που θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να είμαστε ήρεμοι στη συνέχεια. Γιατί κακά τα ψέματα πλέον ο στόχος της Ευρώπης έχει γίνει πολύ μακρινός, να διεκδικήσουμε την πεντάδα. Βλέπουμε τις ομάδες από κάτω να μας πλησιάζουν περισσότερο.

Ξέρουμε την αδυναμία της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μέχρι τώρα στηριζόμασταν στα εντός έδρας παιχνίδια, πλέον θα γίνει και αυτό πολύ δύσκολο. Θα πρέπει και εμείς να προσπαθήσουμε αρχής γενομένης από το ματς με την Λάρισα να κοιτάξουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς έτσι ώστε να είναι καλύτερα τα πράγματα για τη συνέχεια".

Κουρμπέλης εκτός, Άλτμαν εκτός, Μολίνς εκτός, Μυστακίδης εκτός. Σας ξάφνιασε;
"Με ξάφνιασε ναι. Ξέραμε ότι υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα αλλά δεν περιμέναμε ότι θα γίνει αυτό. Τέλος πάντων τελείωσε τώρα αυτό για εμάς. Κοιτάμε τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Θα περιμένουμε να δούμε την κατάσταση του Άντονι. Είναι καλά δεν πονάει, σίγουρα υπάρχει από την πλευρά του ένας φόβος γιατί είναι η δεύτερη φορά που τραυματίστηκε. Οπότε θα περιμένουμε και τη σημερινή προπόνηση ώστε να είναι στην αποστολή τουλάχιστον γιατί αν δεν είναι θα είμαστε μόνο με τους μικρούς".

Το 3-5-2 άρεσε στα Γιάννινα, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός έβγαλε φάσεις, αμυντικά υπήρξαν κάποια προβλήματα;
"Περισσότερο ατομικά λάθη ήταν. Υπήρχαν οι παίκτες στις περισσότερες φάσεις απλά έγιναν λάθη ατομικά. Είναι κάτι που το δουλεύουμε και το προσπαθούμε κάθε εβδομάδα. Προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε τα πράγματα ανάλογα με τις απουσίες και τους παίκτες που έχουμε στη διάθεση μας. Το δουλέψαμε και αυτό, οπότε θα δούμε ποιοι παίκτες θα είναι στην διάθεση μου έτσι ώστε να αποφασίσω και εγώ τι θα είναι καλύτερο για την ομάδα".

Είναι ένα σύστημα που "κουμπώνει" περισσότερο τώρα στην ομάδα;
"Αυτή τη στιγμή όχι. Το 3-5-2 σημαίνει δυο επιθετικούς και εμείς δεν τους έχουμε. Από εκεί και πέρα και ο Χρήστος προσπαθεί πολύ. Είναι ένα παιδί που δεν είναι επιθετικός αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι φιλότιμος, δεν προσπαθεί, δεν τρέχει. Σίγουρα 0οι απαιτήσεις που έχουμε δεν είναι ενός κλασικού φορ. Από εκεί και πέρα μας λείπει ένας δεύτερος φορ. Εξαρτάται και από τον Μουνιέ αν θα είναι καλά. Με τον Άντονι μέσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά πράγματα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης σε σχέση με το υπόλοιπο ρόστερ η ποιότητα του και η εμπειρία του θα μας βοηθήσει περισσότερο, οπότε περιμένουμε να δούμε αν θα τον έχουμε στην διάθεση μας και πως θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι".

Μιλάμε για αγωνιστικά παρότι συμβαίνουν τόσα στην ομάδα;
"Ας μιλήσουμε και λίγο αγωνιστικά δεν πειράζει. Ακόμα και τα άσχημα που είναι καλό είναι να μιλάμε λίγο αγωνιστικά γιατί όλοι ασχολούμαστε με τα εξωαγωνιστικά. Όχι μόνο εμείς. Δυστυχώς για εμάς που είμαστε εδώ δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που το βιώνουμε, το ζούμε. Συνέχεια λέμε για τα λεφτά, για τα προβλήματα. Η ομάδα όμως έχει έρθει και αγωνιστικά σε δύσκολη θέση. Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα τόσο το καλύτερο".

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη φορά που πάει στην Λάρισα χωρίς να είναι το φαβορί;
"Στα χαρτιά στα τελευταία παιχνίδια δεν νομίζω ότι ήμασταν σε πολλά παιχνίδια φαβορί. Υπάρχει ο Παναθηναϊκός, υπάρχει το όνομα, το σήμα, υπάρχει ο σύλλογος όμως μέσα στο χορτάρι υπάρχουν σίγουρα ομάδες που έχουν παίκτες ποιο έμπειρους από εμάς. Είτε στην αρχική ενδεκάδα, είτε στις εναλλακτικές λύσεις. Αυτό είναι και ένα από τα μειονεκτήματα μας θα έλεγα. Όπως και να το κάνεις μπαίνει μέσα στον γήπεδο σαν Παναθηναϊκός και αυτό μας έχει κοστίσει σε πολλά παιχνίδια. Δηλαδή ίσως θα έπρεπε σε αρκετά ματς να παίξουμε πιο κλειστά, πιο σφιχτά. Πλέον δεν είμαστε τόσο καλοί για να δημιουργήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια με ένα εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Έχουμε χάσει την αίγλη μας σε πολλά πράγματα. Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και με τον τρόπο αυτό ανεξάρτητα αν θα έρθουν τα αποτελέσματα ή όχι πρέπει όσο μπορούμε να το κρατήσουμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο".

Η αποχώρηση του κ. Διαμαντόπουλου, ο οποίος ήταν στενός σας συνεργάτης σας ξάφνιασε;
"Όχι δεν με ξάφνιασε ήταν κάτι που το περιμέναμε".

Σας έβαλε σε δεύτερες σκέψεις παραμονής, ήταν και ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για τον σύλλογο;
"Όχι δεν είχε καμία σχέση. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτή τη συνεργασία. Κατά τη γνώμη μου μπορεί να μην υπήρχε και Παναθηναϊκός αν δεν υπήρχε ο κ. Διαμαντόπουλος να κάνει κάποια πράγματα που ήταν τόσο σημαντικά. Από εκεί και πέρα ήταν μια απόφαση δική του. Το έχω πει και άλλες φορές επειδή πολλοί έμπαιναν στην διαδικασία Ουζουνίδης-Διαμαντόπουλος. Ο κ. Διαμαντόπουλος ήταν σχεδόν 24 ώρες στα γραφεία με τους ανθρώπους της ομάδας και προσπαθούσε για το καλό του Παναθηναϊκού. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε μέχρι τώρα για τον σύλλογο. Ελπίζω κάποια στιγμή να τον ευχαριστήσουν και από την ομάδα".

Γράφτηκε ότι σας προτάθηκε να κάνετε ένα πλάνο διετίας, είναι στο μυαλό σας, είναι πρώιμο;
"Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα. Για να μην κρυβόμαστε δεν είμαστε σίγουροι ακόμα και για την κατηγορία μαθηματικά. Άρα δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε τέτοιες σκέψεις. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε την ομάδα, αυτά τα παιδιά. Γιατί το να σηκώνουν το βάρος μιας τέτοιας φανέλας σε μια τέτοια κατάσταση καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο για αυτούς. Άρα εμείς όλοι που είμαστε εδώ, που έχουμε τις εμπειρίες και ξέρουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε ώστε να απελευθερωθούν από την πίεση που υπάρχει γιατί νομίζω ότι η εικόνα που έχουν δείξει δεν είναι τόσο καλή όσο οι πραγματικές τους δυνατότητες. Θεωρώ ότι η πίεση και το άγχος που έχουν αυτή τη στιγμή τους κάνει να φαίνονται χειρότεροι απ' ότι πραγματικά είναι. Άρα εμείς θα πρέπει να σταθούμε κοντά τους, να τους βοηθήσουμε γιατί στο τέλος της ημέρας αυτά είναι τα παιδιά που θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Το βιώνετε σαν έναν εφιάλτη αγωνιστικό; Περιμένετε να δείτε πότε θα ξυπνήσετε;
"Δεν θα το έλεγα εφιάλτης γιατί είναι μια κατάσταση που έχει έρθει. Άρα δεν είναι εφιάλτης. Εφιάλτης είναι κάτι που φαντάζεσαι, που μπορεί να το σκέφτεσαι. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, όχι εφιάλτης. Μια πραγματικότητα που πρέπει όλοι όσοι είμαστε στον σύλλογο να προσαρμοστούμε σε αυτή. Υπήρχαν κάποια προβλήματα στον σύλλογο αναγκαστικά κατά κάποιο τρόπο έπρεπε να γίνουν όλα αυτά σύμφωνα με τη γνώμη των διοικούντων οπότε πρέπει να προσαρμοσθούμε σε αυτά τα δεδομένα".

Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε σε αυτή τη δύσκολη μάχη;
"Δεν είναι θέμα δύναμης. Είναι παιδιά που σας είπα πρέπει να τα βοηθήσουμε. Το έχω πει και άλλη φορά, δεν είναι εγωιστικό, δεν είναι προσωπικό, είναι θέμα συλλόγου, ομάδας, πρεστίζ. Θέμα για όλους εδώ που είμαστε ευθύνης. Το έχω πει και άλλη φορά πολλοί από εμάς έχουμε βάλει τα προσωπικά μας συμφέροντα πίσω και κοιτάμε πως να βοηθήσουμε την ομάδα. Θα μπορούσα και εγώ και πολλοί παίκτες να έχουμε αποχωρήσει από την ομάδα και χωρίς εδώ που τα λέμε να μπορεί να μας πει και κανείς κάτι. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε εδώ προσπαθούμε και ελπίζω να καταφέρουμε να περάσει αυτή η χρονιά που είναι πολύ δύσκολη για τον σύλλογο. Δεν νομίζω αυτά τα 110 χρόνια ιστορίας η ομάδα να είχε περάσει δυσκολότερη στιγμή. Έτυχε να είμαστε εμείς εδώ, πρέπει να προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ