ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουσιαστικός, ποιοτικός, αλλά χωρίς τρεξίματα ο Εσιέν

Ουσιαστικός, ποιοτικός, αλλά χωρίς τρεξίματα ο Εσιέν
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την εμφάνιση του Μάικλ Εσιέν στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό. Τι έδειξε ο Γκανέζος, τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του.

Το φιλικό στην Ελευσίνα έγινε κυρίως για να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Εσιέν στα πόδια του και μάλιστα ο Γκανέζος όχι απλά αγωνίστηκε, αλλά έπαιξε σε όλο το 90λεπτο δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να δουν αρκετά πράγματα.

Παράλληλα, όμως, αρκετά είδαν και οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν για πρώτη φορά αγωνιζόμενο τον Γκανέζο, έστω και σε φιλικό, αφού τα δυο προηγούμενα είχαν γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Αρχικά, ο Εσιέν που έπαιξε ως καθαρό εξάρι έδειξε απλός. Δεν ταλαιπωρούσε την μπάλα όταν την είχε στα πόδια του. Προσπαθούσε πάντα με μια, το πολύ δυο επαφές, να βρει ελεύθερο συμπαίκτη και να τον τροφοδοτήσει. Στη συνέχεια κοιτούσε να του δώσει και πάλι στήριγμα για να τον βοηθήσει.

Δεύτερον, ήταν ουσιαστικός. Οι περισσότερες πάσες του ήταν προς τα μπροστά, έψαξε το κάθετο παιχνίδι, έψαξε τις αλλαγές παιχνιδιού και για αυτό και δεν απέφυγε τρία-τέσσερα λάθη για τα οποία ίσως ρόλο έπαιξε και ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Ελευσίνας.

Τρίτον η ποιότητα του ξεχωρίζει. Υπήρχαν κάποιες φάσεις που ο Εσιέν είτε με τον τρόπο που γινόταν κάτοχος της μπάλας, είτε με τον τρόπο που απέφευγε τους αντιπάλους του, είτε με τις πάσες του στους κενούς χώρους που έβλεπε, έδειχνε την ποιότητα του. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους των προηγούμενων ετών στην Ευρώπη.

Ουσιαστικός, ποιοτικός, αλλά χωρίς τρεξίματα ο Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το μεγάλο αρνητικό στο φιλικό με την Ελευσίνα ήταν πως δεν έτρεξε αρκετά. Παρά μόνο δυο φορές. Την πρώτη όταν έκανε ένα λάθος και το κάλυψε ο ίδιος με σπριντ και τη δεύτερη όταν θέλησε να κλείσει έναν επιθετικό των γηπεδούχων. Επίσης, δεν έκανε πολλά μέτρα, όπως για παράδειγμα κάνει ο Ζέκα όταν παίζει ως “εξάρι”. Βέβαια, δεν αποκλείεται λόγω της εμπειρίας του και της ποιότητας του, αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται απλώς για ένα φιλικό με μια αδύναμη ομάδα, να μην ήθελε και ο ίδιος να δώσει παραπάνω ένταση και ταχύτητα. Σκοπός εξάλλου είναι να βρει ρυθμό και όχι να πιεστεί παραπάνω.

Στα "συν" του ότι σε κάποιες στιγμές του αγώνα ο Εσιέν μιλούσε στους συμπαίκτες του και προσπαθούσε να τους ηρεμήσει ή να τους πει να παίξουν πιο απλά ή να τους βοηθήσει κιόλας χρησιμοποιώντας και κάποιες λέξεις στα ελληνικά.

Όλα αυτά βέβαια στο φιλικό με την Ελευσίνα, έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας. Θα πρέπει να δούμε τον Γκανέζο και σε σοβαρά ματς για τον Παναθηναϊκό με τον 32χρονο μέσο να αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής από την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ