ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν ο Νίνης έγινε... Ελ Νίνιο

Όταν ο Νίνης έγινε... Ελ Νίνιο
Νίνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ημερολόγιο έγραφε 18/2/2007 όταν ο Σωτήρης Νίνης συστήθηκε για τα καλά στο Ελληνικό κοινό στη νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα της ΑΕΚ με 4-1. Η γκολάρα αλά Βάρντι του Σαλπιγγίδη (VIDEO).

Το 2004 ο Σωτήρης Νίνης ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού παίρνοντας μεταγραφή από τον Απόλλωνα Σμύρνης (2001-2003). Τον Γενάρη του 2007 σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών, ο Νίνης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας και είκοσι μέρες αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ (εναντίον του Πανιώνιου).

Το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι του Έλληνα άσου, ωστόσο, ήρθε τον Φεβρουάριο της ίδιας σεζόν και συγκεκριμένα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Νίνης πέτυχε ένα γκολ, έβγαλε μία ασίστ και εξέπληξε τους πάντες με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το ψευδώνυμο "Ελ Νίνιο".

Αναλυτικά το παιχνίδι:

ΑΕΚ (Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Τζιωρτζιόπουλος (Μαντσούκα 45'), Τσιρίλο, Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας, Ζήκος, Καφές (Καπετάνος 61'), Τόζερ (Κονέ 45'), Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης.

Παναθηναϊκός (Μουνιόθ): Εμπεντέ, Μορίς, Γκούμας (Άντονσον 77'), Μπόβιο (Βύντρα 67'), Νίλσον, Τζιόλης, Λεοντίου, Ίβανσιτς, Νίνης, Παπαδόπουλος (Μάντζιος 69'), Σαλπιγγίδης.

Σκόρερ: Καπετάνος 89' -- Γκούμας 3', Νίνης 8', Σαλπιγγίδης 24', Ίβανσιτς 66'

Κάρτες: Σορεντίνο, Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης, Ζούλιο Σέζαρ, Μπόβιο, Ίβανσιτς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ με σουτ από την άκρη της μεγάλης περιοχής που θυμίζει αρκετά εκείνο του Βάρντι της Λέστερ τη φετινή περίοδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ