ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τρίτος στόπερ ή έξτρα αμυντικός χαφ, το δίλημμα του Δώνη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δύο σενάρια επεξεργάζεται ο Γιώργος Δώνης για την τακτική που θα εφαρμόσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα πάρει την απόφαση του λίγες ώρες πριν από τη σέντρα. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Όσο η συμμετοχή του Ματίας Γιόχανσον στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων δεν ξεκαθαρίζει, τόσο θα παραμένει σε εκκρεμότητα η τακτική που θα εφαρμόσει ο Γιώργος Δώνης. Διότι από τον Σουηδό θα εξαρτηθεί εάν ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τρεις στόπερ ή θα αγωνιστεί με τετράδα στην άμυνα εναντίον του Ολυμπιακού.

Στο καλό σενάριο για τον Δώνη, με βάση το οποίο ο Γιόχανσον δεν θα νιώθει ενοχλήσεις την Κυριακή (11/11) και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, τότε το σύστημα θα είναι το 3-4-2-1. Ο Διούδης θα αρχίσει στην εστία, ο Κολοβέτσιος θα είναι ο κεντρικός στόπερ, ο Πούγγουρας ο αριστερός και ο Κουλιμπαλί θα έχει το σύνθετο ρόλο του δεξιού μπακ-στόπερ. Ο Γιόχανσον θα είναι ο δεξιός μπακ-χαφ, ο Ινσούα ο αριστερός μπακ-χαφ και στη μεσαία γραμμή, ο Κουρμπέλης και ένας εκ των Δώνη - Κάτσε θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Τέλος, στην επίθεση οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα καλύψουν τα δύο άκρα και ο Μακέντα θα πάρει θέση στην κορυφή.

Στην αρνητική εκδοχή για τον Γιώργο Δώνη, ο Γιόχανσον θα πονάει και την Κυριακή, οπότε θα τεθεί νοκ-άουτ. Αυτό συνεπάγεται ότι ο Κουλιμπαλί θα μετακομίσει στη δεξιά πλευρά και δεν θα τον αντικαταστήσει κάποιος στην τριάδα της άμυνας, επειδή κανείς δεν έχει ανάλογα προσόντα. Τη θέση που μένει κενή στην ενδεκάδα θα την αναπληρώσει ένας έξτρα κεντρικός χαφ, δηλαδή θα παίξουν μαζί οι Κουρμπέλης, Δώνης και Κάτσε και το σύστημα θα μετατραπεί σε 4-3-2-1. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα διατηρήσουν τους ρόλους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δώνης δεν έχει κάνει καθόλου δοκιμές στα διτέρματα όλη της εβδομάδας και τα συμπεράσματα προκύπτουν από τις ασκήσεις κατοχής και τις στατικές φάσεις. Επομένως, ίσως ο προπονητής του Παναθηναϊκού να καταρτίζει ένα άλλο σχέδιο και να το κρατά κρυφό απ' όλους, εκτός από τους συνεργάτες του που συμμετέχουν στον σχεδιασμό.

Θεωρητικά, υπάρχει και τρίτο σενάριο. Αν ο Γιόχανσον δεν αγωνιστεί και ο Κουλιμπαλί καλύψει τη δεξιά πλευρά, ο Δώνης ίσως προτιμήσει τρεις κλασικούς στόπερ: Κολοβέτσιος, Πούγγουρας και Μαυρομάτης. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παίζει με έναν επιθετικό περιοχής (Χασάν) και ο ένας κεντρικός αμυντικός θα πρέπει να δίνει βοήθειες σε χώρους που δεν κινείται εύκολα και κάτι τέτοιο έχει τα ρίσκα του.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ