ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα αίτια της οπισθοχώρησης των πράσινων

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από την περιοχή του και δέχτηκε την ισοφάριση από τον Ολυμπιακό.

Κάθε τι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο έχει την εξήγηση του... Αυτό ισχύει για την υποχώρηση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, στο κυριακάτικο 1-1 στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Καταρχάς, δεν δόθηκε καμία σχετική εντολή από τον Γιώργο Δώνη, αφού η φιλοσοφία του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Οι παίκτες του Τριφυλλιού κλείστηκαν στην περιοχή τους, επειδή αναγκάστηκαν από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην αναμέτρηση.

Το Sport24.gr καταγράφει τους παράγοντες που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό να μείνει χαμηλά στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά:

* Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε μόνος του... Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικούς χαφ, στο "Καραϊσκάκης" είναι ακόμα πιο δυνατός και ήταν λογικό να ασκήσει μεγάλη πίεση για να ισοφαρίσει. Έχει συμβεί πολλές φορές αυτός που βρίσκεται πίσω στο σκορ να περιορίζει τον αντίπαλο του σε παθητικό ρόλο.

* Ο Φεντερίκο Μακέντα (για τρίτο διαδοχικό ντέρμπι) δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Ο Ιταλός στράικερ ήταν απομονωμένος μεν, αλλά δεν απείλησε με προσωπική ενέργεια, δεν κράτησε μπάλα και τελείωσε το ντέρμπι νιώθοντας ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

* Η δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού δεν λειτούργησε όπως με την ΑΕΚ. Ο Γιόχανσον ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και περιορίστηκε στα ανασταλτικά καθήκοντα του, ενώ ο Κουλιμπαλί δεν βρήκε χώρους για τις συνηθισμένες επελάσεις του.

* Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει ανάμειξη στα περισσότερα γκολ του Παναθηναϊκού, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, δεν κατάφερε να βοηθήσει. Ο νεαρός εξτρέμ εξουδετερώθηκε από τους αντιπάλους του, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δεν μπόρεσε να στηρίξει τον Μακέντα.

* Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ασφάλεια στην πρώτη πάσα από την άμυνα, αφού ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν είχε πολλές σωστές επιλογές. Ο αρχηγός δεν είχε καλή απόδοση και μοιραία, επηρεάστηκε η επιθετική λειτουργία και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην κυκλοφορία της μπάλας.

* Ο Αντονί Μουνιέ που μπήκε για να βοηθήσει τον Μακέντα, τραυματίστηκε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος έκανε υπέρβαση για να μην αφήσει την ομάδα με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει πολλά στο επιθετικό κομμάτι.

* Ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να αντικαταστήσει δύο τραυματίες (Διούδης, Μαυρομάτης) συνεπώς του έμεινε μία αλλαγή για τη διαχείριση του ματς. Επιπλέον, ο παίκτης που μπήκε, χτύπησε! Διαφορετικά, ο προπονητής μπορούσε να βάλει κάποιον από τους Δώνη, Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη, για να βοηθήσει την ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ