ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο ισόπαλο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Παναθηναϊκός απείχε λίγα λεπτά από το "διπλό" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αφού ο Ολυμπιακός τον ισοφάρισε 1-1 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη δέχτηκαν μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους τους στο τελευταίο 25λεπτο και δεν κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα και να βγάλουν αντεπιθέσεις. Αυτό συνέβη γιατί κομβικοί "πράσινοι" δεν βρέθηκαν σε καλό βράδυ, όπως οι Μακέντα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Γιόχανσον και ο Μουνιέ που μπήκε αλλαγή.

Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού σε απόδοση σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Εργκούς Κάτσε, ο οποίος επιπλέον πέτυχε ένα όμορφο γκολ. Τον Αλβανό αμυντικό χαφ ακολούθησε σε απόδοση ο Εμάνουελ Ινσούα, ενώ θετικοί ήταν οι Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Μαυρομάτης και οι Διούδης, Κότσαρης, στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε ο καθένας. Διαβάστε την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού από το Sport24.gr:

ΔΙΟΥΔΗΣ: Μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Διούδης ήταν αλάνθαστος. Είχε την μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ του Ποντένσε, ενέπνεε σιγουριά στις εξόδους του, είχε σωστή συνεργασία με τους αμυντικούς του και επανέφερε με ασφάλεια τη μπάλα από τα γυρίσματα. Συνέχισε στα υψηλά στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων ντέρμπι.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ήταν φανερό ότι δεν πάταγε καλά εξαιτίας του τραυματισμού του και περιορίστηκε στα αμυντικά καθήκοντα του. Ταλαιπωρήθηκε πολύ στα τελευταία 25 λεπτά, αφού ο Ολυμπιακός επιτέθηκε από την πλευρά του και τον απομόνωσε, με τον Σουηδό να βρίσκεται ανάμεσα σε 2-3 αντιπάλους και να μην μπορεί να τους αναχαιτίσει.

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Λόγω της πίεσης του Ολυμπιακού, δεν είχε χώρο να ανεβαίνει με τη μπάλα ως έξτρα παίκτης, όπως έκανε με την ΑΕΚ. Ανασταλτικά πήγε πολύ καλά, κέρδισε πολλές μάχες στον αέρα και ανέκοψε πολλές πάσες των παικτών του Ολυμπιακού. Η θέση του δεξιού στόπερ του ταιριάζει πολύ.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν αργός στις αντιδράσεις του και δεν ενέπνεε σιγουριά, ωστόσο βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν πιο σίγουρος στις επεμβάσεις του.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ: Μέχρι να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού, έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του, κέρδισε μονομαχίες στον αέρα και έκοψε πολλές διαγώνιες πάσες. Επίσης, απέφυγε τα ατομικά λάθη με τα ρίσκα εκτός περιοχής και έπαιζε με ασφάλεια.

ΙΝΣΟΥΑ: Έκανε μεστή εμφάνιση. Περιόρισε τους κινδύνους από την πλευρά του, κέρδισε μονομαχίες και είχε συνεχόμενα ανεβάσματα με τη μπάλα, δημιουργώντας ρήγματα στον Ολυμπιακό. Βρέθηκε σε θέση βολής για το 0-2 (αστόχησε) και πέρασε μπαλιές που δεν αξιοποιήθηκαν. Μοναδικό λάθος του η κίνηση του Ομάρ στη φάση (ασίστ) του 1-1.

ΚΑΤΣΕ: Ο Αλβανός αμυντικός χαφ εκτός από το όμορφο γκολ που πέτυχε, ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά καθήκοντα του. Έτρεξε σε όλους τους χώρους, έδωσε μονομαχίες κερδίζοντας τις περισσότερες, κάλυψε και τον Κουρμπέλη που δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και "κουβάλησε" τη μπάλα στην επίθεση. Είχε τη μοναδική τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού πριν το γκολ.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Έβγαινε σε δεύτερο χρόνο σε πολλά μαρκαρίσματα και δεν ήταν εξίσου καλός με το ματς με την ΑΕΚ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν είχε καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις του, έκανε πολλά λάθη στις επιλογές του και δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ: Ο πιο αποτελεσματικός στο κράτημα της μπάλας. Έδινε "ανάσες" στους συμπαίκτες του με τις ενέργειες του και πέρασε έξυπνες κάθετες πάσες, αλλά οι συμπαίκτες του δεν τις αξιοποίησαν. Δεν αμέλησε τα ανασταλτικά καθήκοντα του, αντικαταστάθηκε από τον Δώνη με τον Μουνιέ και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός σχεδόν κατέρρευσε.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Είχε όρεξη και κατανάλωσε πολλή ενέργεια για να τρέχει πάνω-κάτω στην πλευρά του, αλλά δεν είχε ουσία στις επιλογές του. Επιθετικά δεν απείλησε με ατομικές ενέργειες και δεν κατάφερε να υποστηρίξει τον Μακέντα. Τουλάχιστον, ήταν συνεπής στα ανασταλτικά καθήκοντα του.

ΜΑΚΕΝΤΑ: Ήταν απομονωμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δεν είχε στηρίγματα. Ωστόσο, όταν έπαιρνε τη μπάλα δεν κατάφερε να την κρατήσει, πήγαινε δεύτερος στις διεκδικήσεις και δεν μπόρεσε να βγάλει συνεργασίες, ενώ δεν βρέθηκε σε θέση βολής. Ήταν αποκομμένος και αναποτελεσματικός.

ΚΟΤΣΑΡΗΣ: Αντικατέστησε επάξια τον Διούδη παίζοντας σαν έμπειρος γκολκίπερ, παρότι έκανε ντεμπούτο στη Superleague. Είχε μεγάλες αποκρούσεις στο φάουλ του Λάζαρου και στις κεφαλιές του Σισέ, ήταν σίγουρος στις εξόδους του και επανέφερε σωστά τη μπάλα. Φέρει μερική ευθύνη στο 1-1.

ΜΟΥΝΙΕ: Καμία σχέση με την περσινή παρουσία του στο "Καραϊσκάκης". Άνευρος, πήγαινε δεύτερος στη μπάλα παρότι ήταν ξεκούραστος και δεν μπόρεσε να την κρατήσει μπάλα, ούτε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Ανταποκρίθηκε αρκετά καλά στη θέση του Μαυρομάτη, κέρδισε μονομαχίες και ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, κάνοντας δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση σε ντέρμπι.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ