ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολοταχώς προς διαζύγιο με τον Τσάβες

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρές Τσάβες παραμένει στο Μπουένος Άιρες και η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη λύση του συμβολαίου του. Ποια ποσά θα πληρώσει η ΠΑΕ και ποια θα εξοικονομήσει. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Τον προηγούμενο Αύγουστο, ο Αντρές Τσάβες αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού με ιδιοκτήτη τον Γιάννη Αλαφούζο. Το αντίτιμο για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του Αργεντινού στράικερ ήταν 1,35 εκατομμύρια ευρώ, που θα τα μοιραστούν η Μπόκα Τζούνιορς και η Μπάνφιλντ.

Ο Τσάβες υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020. Οι ετήσιες αποδοχές του "κομαντάντε" προσδιορίζονται στις 800.000 ευρώ ετησίως καθαρά και με την φορολόγηση αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις η μεταγραφή καταλήγει σε φιάσκο... Μία δαπανηρή αποτυχία που η τωρινή διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τη διαχειριστεί και να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, που θα είναι η αποφυγή της πληρωμής ενός δυσθεώρητου - για τα "πράσινα" δεδομένα - ποσού.

Διότι είναι προφανές ότι ο Τσάβες δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Αθήνα και θα παραμείνει στο Μπουένος Άιρες, αναμένοντας τα περαιτέρω. Ο ποδοσφαιριστής έχει υπέρ του τη μη εξόφληση της δόσης Οκτωβρίου στο συμβόλαιο του και η ΠΑΕ την αδικαιολόγητη εξαφάνιση του από τις υποχρεώσεις της ομάδας, χωρίς να έχει τη σχετική άδεια.

Καταρχάς, με την τροπή που πήρε η υπόθεση, ο Παναθηναϊκός γλυτώνει επιπλέον 1,35 εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε να πληρώσει σε Μπόκα Τζούνιορς και Μπάνφιλντ τον Ιούνιο του 2018, για το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Αυτό θα συνέβαινε υπό δύο προϋποθέσεις:

1) Ο Τσάβες να έπαιζε στο 60% των επίσημων παιχνιδιών του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2016 - 2017.

2) Ο Τσάβες να σκοράρει περισσότερα από 15 γκολ στις διοργανώσεις που θα συμμετείχε.

Φυσικά, καμία από τις δύο προϋποθέσεις δεν πρόκειται να εκπληρωθεί. Ωστόσο, το 1,35 εκατομμύρια ευρώ που ο Παναθηναϊκός συμφώνησε να καταβάλλει στη Μπόκα και στη Μπάνφιλντ τον προηγούμενο Αύγουστο, δεν πρόκειται να το αποφύγει. Διότι για τις δύο ομάδες είναι αδιάφορη η σχέση του Τριφυλλιού με τον ποδοσφαιριστή και καμία από τις δύο δεν ενδιαφέρεται να επανεντάξει τον Τσάβες στο ρόστερ της.

Από εκεί πέρα, το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Τσάβες θα αποτελέσει αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης. Προς το παρόν, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν οι δύο πλευρές θα επιτύχουν ένα συμβιβασμό ή θα οδηγηθούν στις ποδοσφαιρικές αρχές για να λύσουν τις διαφορές τους. Αυτό που μοιάζει βέβαιο είναι πως εάν η ΠΑΕ καταγγείλει τον ποδοσφαιριστή, τότε αυτός θα κάνει το ίδιο και το αντίστροφο...

Ο ΝΤΕ ΜΠΑΡΤΟΛΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο πρώτος στόχος της διοίκησης είναι να πετύχει μία συναινετική λύση του συμβολαίου με τον Αντρές Τσάβες, που δεν θα κοστίσει ακριβά στον Παναθηναϊκό. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πουληθεί ο ποδοσφαιριστής έστω και με λίγα χρήματα, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπικό, λόγω της αδυναμίας του Τριφυλλιού στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και της προτίμησης του "κομαντάντε" να μείνει ελεύθερος.

Έτσι και αλλιώς, αγωνιστικά χάνονται ελάχιστα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να μάθει να παίζει με τον Τσάβες και μετά την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, ακόμα και στο απίθανο ενδεχόμενο της επιστροφής του ποδοσφαιριστή, ο Ουζουνίδης δύσκολα θα τον ξαναδεχτεί στην ομάδα.

Ήδη, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν επικοινωνήσει με τον ατζέντη του Τσάβες, Φερνάντο Ιντάλγκο και τον έχουν ενημερώσει για τις προθέσεις τους. Πιθανότατα ο μάνατζερ Αλεχάνδρο Ντε Μπαρτόλο, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για τη μεταγραφή του Τσάβες θα ταξιδέψει σήμερα στην πατρίδα του για να συζητήσει με τον ίδιο τον Τσάβες και την Μπόκα Τζούνιορς.

Μένει να αποσαφηνιστεί η στάση του Αργεντινού επιθετικού και κατόπιν, θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου. Το πιο πιθανό είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, ο Τσάβες δεν θα ανήκει στο ρόστερ του Τριφυλλιού...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ