ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι τρεις επιλογές του Ουζουνίδη για το "6"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ρέις, Μαρινάκης και Λουντ διεκδικούν τη θέση του Ζέκα στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, για τον δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ (27/04, 19:00).

Η απώλεια του Ζέκα είναι δυσαναπλήρωτη για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αφού δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής με τα προσόντα και την προσωπικότητα του αρχηγού. Ο Πορτογάλος επηρεάζει σημαντικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και εξ’ ορισμού, δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Ωστόσο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι υποχρεωμένος να επιλέξει μεταξύ των διαθέσιμων παικτών, για να πλαισιώσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη στη θέση "6". Σίγουρα, δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα από το κλασικό 4-4-2 και απλώς θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στον Αρκάδα χαφ.

Καταρχάς, πρέπει να επισημανθεί η προτίμηση του 48χρονου προπονητή σε "εξάρια" που διακρίνονται για τις αμυντικές αρετές τους. Διότι θέλει από αυτούς να προστατεύουν τους στόπερ και να δίνουν αμυντική ισορροπία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ

Η προφανής επιλογή για την αντικατάσταση του Ζέκα είναι ο Νούνο Ρέις. Ο συμπατριώτης του αρχηγού είναι ένας αμυντικός χαφ με έφεση στο ανασταλτικό κομμάτι. Δυνατός, σκληρός, ικανός στον αέρα και με καλή μεταβίβαση. Με τη δουλειά του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη και θεωρείται ο επικρατέστερος για να αρχίσει στην ενδεκάδα.

Η δεύτερη λύση είναι ο Νίκος Μαρινάκης. Ο οποίος άρχισε τη σεζόν ως δεξιός μπακ, αλλά επί Ουζουνίδη παίζει ως αμυντικός χαφ. Έχει περισσότερα τρεξίματα, είναι πιο κινητικός, εξίσου μαχητικός με τον Ρέις και προσηλωμένος στην τακτική. Ωστόσο, είναι λιγότερο δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και δίνει μικρότερη βοήθεια στις στατικές φάσεις.

Ο τρίτος και λιγότερο πιθανός αντικαταστάτης είναι ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φιλανδός διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η καλή τεχνική, οι σωστές μεταβιβάσεις και το τρέξιμο με τη μπάλα. Ανασταλτικά, υπηρετεί με προσήλωση την τακτική, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα και δεν δίνει πολλά στην άμυνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ