ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι θέσεις Αλαφούζου για "μνημόνιο", μεταγραφές και πώληση

Οι θέσεις Αλαφούζου για "μνημόνιο", μεταγραφές και πώληση
Αλαφούζος EUROKINISSI

Τα σενάρια πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πολλά, η αμφισβήτηση του Γιάννη Αλαφούζου για αρκετούς λόγους, έντονη. Ποια είναι η άποψη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ για το μεταγραφικό καλοκαίρι του Τριφυλλιού, την οικονομική πολιτική και τη μεταβίβαση των μετοχών; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δεν αποτελεί υπερβολή να γραφτεί ότι αυτήν την περίοδο πιο εύκολα θα συναντήσεις έναν... λευκό ελέφαντα, παρά έναν οπαδό του Παναθηναϊκού ο οποίος θα πει καλή κουβέντα για τον Γιάννη Αλαφούζο. Η αποστασιοποίηση από την καθημερινότητα της ομάδας, η μείωση της χρηματοδότησης και κυρίως, η κοινή στάση που πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού θεωρούν ότι διατηρεί πλέον με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη σε ποδοσφαιρικά, πολιτικά και επιχειρηματικά ζητήματα, έχουν θέσει τον πρόεδρο της Πράσινης ΠΑΕ στο στόχαστρο πολλών.

Ο Αλαφούζος αντιλαμβάνεται τη δυσαρέσκεια, κατανοεί ότι η απότομη μείωση του μπάτζετ προκάλεσε πολλές δυσλειτουργίες και ασυνέπεια στις πληρωμές, όμως δεν αποδέχεται την άποψη ότι έχει εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό. Όπως επισημαίνει μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, χρηματοδοτεί με μικρότερο ποσό την ΠΑΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει σταματήσει να βάζει χρήματα. Εάν έκανε κάτι τέτοιο, ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε πάρει άδεια συμμετοχής στο Europa League και στη Superleague και θα είχε κηρύξει στάση πληρωμών.

Ηδη έχει καλύψει μία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτει την ισόποση τρέχουσα ΑΜΚ και θεωρεί ότι τα 10-12 εκατομμύρια ευρώ που συνδράμει σε ετήσια βάση, δεν είναι αμελητέο ποσό. Ωστόσο, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και λόγω άλλων δραστηριοτήτων του, ο Αλαφούζος δεν είναι διατεθειμένος να αυξήσει αυτό το “κονδύλι”...

ΕΝΙΣΧΥΣΗ "ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ"

Σ' αυτό το “μνημονιακό” πλαίσιο, ο Αλαφούζος θεωρεί ότι ικανοποίησε κάθε επιθυμία του Μαρίνου Ουζουνίδη, στο μέτρο του εφικτού, όπως τη μεταγραφή του Αντρέ Τσάβες, ο οποίος αποτελεί την πιο δαπανηρή στην εποχή που εμπλέκεται στα του Τριφυλλιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος ο Παναθηναϊκός πλήρωσε σε ομάδες περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη φορά, μετά το καλοκαίρι του 2009... Βεβαίως, είναι και η πρώτη φορά που πούλησε τους δυο πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του (Μπεργκ – Ζέκα)...

Ο Αλαφούζος είχε εξηγήσει στον Ουζουνίδη πώς έχει η κατάσταση και αυτός με τη σειρά του, την έχει αποδεχτεί. Ο 48χρονος προπονητής συμμερίζεται τις δυσκολίες και παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, διαμόρφωσε το ρόστερ όπως το ήθελε και έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Όσο για την πιθανότητα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ο Αλαφούζος την έχει σκεφτεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Όμως, δεν είναι σίγουρος ότι , από τη στιγμή που δεν έχει να ανακοινώσει οποιαδήποτε εξέλιξη. Συνεπώς, ενδεχομένως να μην έχει νόημα να μιλήσει ξανά χωρίς να προσθέσει κάτι νεότερο σε όσα γνωρίζουν όλοι. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα δεν έχει αποφασίσει και θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του, αν και είναι γεγονός ότι το σκέφτεται έντονα.

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια για το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Αλαφούζος είναι σαφής: όποιος θέλει, μπορεί να πάρει το ποσοστό του. Με όποιο τρόπο το επιθυμεί. Είτε με μεταβίβαση μετοχών, είτε με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Ο ίδιος δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο, δεν προτίθεται να ζητήσει αντίτιμο για τις μετοχές του και ο νέος επενδυτής θα επιβαρυνθεί μόνο με τις υποχρεώσεις της εταιρίας, οι οποίες, πάντως, δεν είναι... λίγες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ