ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού για καλύτερο πρωτάθλημα

Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού για καλύτερο πρωτάθλημα

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει μια πλήρη πρόταση 21 σελίδων για την βελτίωση του. Δείτε τους άξονες στους οποίους εστιάζει η πρόταση.

Την πρόταση της για ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Η πρόταση του τριφυλλιού αναλύεται σε 21 σελίδες και κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες. Τα play offs και η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω αυτών, ο περιορισμός των ρόστερ, ο περιορισμός των δανεικών και η αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της διοργανώτριας αρχής.

Η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ ανέφερε:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε την πρότασή της στη συνεδρίαση για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος

Μια πλήρη πρόταση κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη σημερινή συνεδρίαση για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Super League.

Στην πρότασηπεριλαμβάνονται τα play offs, ο περιορισμός των δανεικών ποδοσφαιριστών, ο περιορισμός του ρόστερ καθώς και η αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Επί των θεμάτων της πρότασης θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της Super Leagueστο επόμενο διάστημα".

Ας δούμε όμως τα κυριότερα σημεία στα οποία εστιάζει η πρόταση του Παναθηναϊκού ξεκινώντας αρχικά από τη δομή του πρωταθλήματος και ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω αγώνων πλέι οφ.

Μεταξύ άλλων από το τριφύλλι τονίζουν:

1) Πρωτάθλημα 14 ομάδων

2) Play offs με τη συμμετοχή των ομάδων 1-6 που θα κρίνει πρωταθλητή και ευρωπαϊκά εισιτήρια καθώς και play off για την μια ομάδα που θα υποβιβάζεται ανάμεσα στον 12 και τον 13 της κατάταξης.

Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για τη σεζόν 2016-17 όπου το πρωτάθλημα θα γίνει με 16 ομάδες και θα υπάρχει υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων.

Ο περιορισμός του ρόστερ

Εν συνεχεία και σε ότι έχει να κάνει με τον περιορισμό του ρόστερ προκειμένου ή κάθε ομάδα να μην έχει αλόγιστο αριθμό ποδοσφαιριστών η πρόταση του τριφυλλιού κάνει λόγο για μέγιστο αριθμό παικτών άνω των 21 ετών που φτάνει τους 30 εκ των οποίων οι 8 πρέπει να είναι γηγενείς και 4 από τους 8 να προέρχονται από την ακαδημία.

Και από εκεί και πέρα να υπάρχει απεριόριστος αριθμός ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών.

Μέχρι 6 δανεικούς

Μεγάλος λόγος γίνεται για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να έχει κάθε ομάδα με την πρόταση του Παναθηναϊκού να σημειώνει:

1) Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει το μέγιστο 6 δανεικούς ποδοσφαιριστές.

2) Μια ομάδα της Super League δεν μπορεί να δηλώσει πάνω από 2 δανεικούς ποδοσφαιριστές από την ίδια ομάδα.

3) Μια ομάδα της Super League δεν μπορεί να δανείσει ποδοσφαιριστές σε πάνω από 2 ομάδες της Super League.

Φυσικά στο τριφύλλι παρουσιάζουν στην πρόταση τους τις θετικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τις συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και τι ισχύει σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσοι θέλουν μπορούν να δουν εδώ όλη την πρόταση της πράσινης ΠΑΕ:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ