ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι μεταγραφές που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι

Οι μεταγραφές που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι

Το Sport24.gr καταγράφει που θα χρειαστεί ενίσχυση ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι και αναφέρει ενδεικτικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν τους "πρασίνους".

Η απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη να παρατάξει αρκετούς αναπληρωματικούς στην Τούμπα, προκειμένου να προφυλάξει τους βασικούς και η απόδοση των πρώτων, κατέδειξε την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Από τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ίσως ο Παναθηναϊκός να διαθέτει την πιο ποιοτική ενδεκάδα. Όμως, δεν έχει ανάλογο “βάθος” στο έμψυχο δυναμικό του, ώστε να υποστηρίξει το αναγκαίο ροτέισον σε μία απαιτητική σεζόν, με υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.

Είναι προφανές πως στη θερινή μεταγραφική περίοδο, ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος θα ενισχύσουν την ομάδα σε ποσότητα και ποιότητα. Αυτό δεν είναι εύκολο, διότι εξαρτώνται από διάφορες παραμέτρους.

Πρώτον και σημαντικότερον, ακόμα ο Γιάννης Αλάφουζος δεν έχει καθορίσει το μπάτζετ. Κατά δεύτερον, οι μεταγραφές θα έχουν σχέση με την επέκταση των δανεισμών των Εμποκού και Κλωναρίδη. Τρίτον, προτού ασχοληθούν με τις προσθήκες, θα αναμένουν με την επιτυχή έκβαση αποδεσμεύσεων όσων παικτών δεν υπολογίζονται.

Περαιτέρω, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής έχουν ορίσει τις προτεραιότητες για το ρόστερ και τις δευτερεύουσες ανάγκες, που θα ικανοποιηθούν εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. To Sport24.gr τις καταγράφει και σας τις παρουσιάζει...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Εφόσον ο Λουκ Στιλ αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, τότε θα αποκτηθεί ένας γκολκίπερ για να πλαισιώσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Έλληνας, έμπειρος και γηγενής, ο Μάρκος Βελλίδης είναι μία καλή επιλογή.

ΣΤΟΠΕΡ: Ο Τελάντερ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική για ιατρικούς λόγους, ενώ ο Ευαγγέλου είναι άπειρος. Συνεπώς, στην αμυντική γραμμή θα προστεθεί ένας φτηνός και έμπειρος στόπερ, για να συμπληρώσει τις διαθέσιμες επιλογές.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ: Η ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη ο οποίος θα αντικαθιστά επαρκώς τον Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας ή θα επιτρέπει στον Σουηδό να αγωνιστεί ως αριστερός χαφ, σε ματς με πιο αμυντικογενή σχήματα.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ-ΧΑΦ: Αναζητείται ένας πιο αμυντικογενής παίκτης από τον Κουλιμπαλί, με χαμηλό κασέ, για να αναπληρώνει τον Αφρικανό όποτε κρίνεται αναγκαίο. Κατά κύριο λόγο, θα προτιμηθεί ελεύθερος ποδοσφαιριστής.

ΠΛΑΓΙΟΣ ΧΑΦ: Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν βασικό πλάγιο χαφ, ακόμα και αν μείνει ο Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο Δημήτρης Χριστοφή είναι στις πρώτες επιλογές, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Κύπριος έχει το "πακέτο" και το κασέ του κρίνεται προσιτό.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΦ: Ο Ουζουνίδης χρειάζεται ένα "δεκάρι" και δεν έχει ανάλογο στο ρόστερ. Ο Σοτζέι Μασούντ αποτελεί τον διακαή πόθο του 48χρονου προπονητή, αφού τον γνωρίζει και ο ποδοσφαιριστής δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής στη Superleague.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: Στην επίθεση δεν υφίσταται ένας στράικερ ο οποίος θα αποτελέσει το "στήριγμα" στην περιοχή. Όπως ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος θεωρείται ιδανική περίπτωση για το ελληνικό πρωτάθλημα, από τον Ουζουνίδη.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορεί να καταστούν διαθέσιμοι στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι. Κανένας δεν δύναται να προδικάσει ποιος θα αρέσει στον Ουζουνίδη και ποιος όχι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ